Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 485
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano (edytowane)

Dwie nowości na pokładzie:

:arrow: nowy sterownik świec żarowych

:arrow: nowa skorupa zderzaka m-pakiet

:arrow: dyfuzor performance look

mH9iKtC.jpg

RVMUAQa.jpg

jLawHz6.jpg

FeVUC9r.jpg

vHTbxqe.jpg

Edytowane przez mikiE87
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dla mnie trochę za jasny ...może aparat przekłamuje

Ciężko oddać jego kolor na zdjęciu...

Jakieś filtry na zdjęcia nałożone, ale mimo wszystko sprawia wrażenie za jasnego. :(

Tak jest. Zdjęcia lekko dłubnięte. Wieczorne chyba najlepiej oddają kolor.

Chociaż fakt jest trochę za jasny, widziałbym go w ciemnym graficie

Nie chciałem żeby zginął na aucie, dlatego nie robiłem takiego jak poprzednim razem. Coś pośredniego to chyba najlepsza opcja. Dam sobie spokój z tym na jakiś czas....

Opublikowano

Świetna robota :cool2:

Chociaż brak wycieraczki i sidemarker US są super ja bym się nie odważył, znając moje szczęście dowód miałbym zabierany 3xdzienie.

Ps. Jakbyś został bezdomnym chętnie przyjmę twoją jedyneczkę :D [*]

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dyfuzor ok moim zdaniem.
Benzyna zamiast krwi...
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nerki siadły konkretnie.

Przejrzałem właśnie cały temat choć serwer imgur strasznie mnie wkurza...najlepsza 1 na całym forum moim zdaniem.

Opublikowano (edytowane)
Nerki siadły konkretnie.

Przejrzałem właśnie cały temat choć serwer imgur strasznie mnie wkurza...najlepsza 1 na całym forum moim zdaniem.

Dziękuję! Co do imgura, to od zawsze korzystam i tylko z nim nie miałem problemów.

Kolejna pracowita sobota...

Od pewnego czasu borykałem się z problemem falowania obrotów. Ciśnienie na listwie świrowało, przez co silnik pracował nierówno. Było to wyczuwalne głównie na postoju.

:arrow: Przejrzałem wtryski - test przelewowy oraz diagnostyka komputerowa.

:arrow: Przetestowałem 2 czujniki na listwie.

:arrow: Przetestowałem 3 zaworki na listwie.

Po wyeliminowaniu wyżej wymienionych podzespołów trzeba było już zajrzeć do pompy. Używanych regulatorów właściwie nie ma, a nowy to koszt około 500zł, więc postanowiłem poszukać używanej pompy. Z pomocą jak zawsze przyszedł Sławek - lts77. Chwila rozmowy i pompa z B47 2.0d z 2017 roku następnego dnia była u mnie. Tak więc przyjemne z pożytecznym i prócz naprawy mam mały upgrade z 1800 na 2000 barów.

Po zmianie pompy wszystko w normie. Auto w końcu pracuję jak należy.

Przy okazji wymyłem kolektor, pozmieniałem oringi.

6DIMf5Y.jpg

WkGoqXu.jpg

ABZ9Wfo.jpg

goXBKXd.jpg

Edytowane przez mikiE87
Opublikowano
:duh: a ja w glowe zachodze.... xenon wcale nie jest taki konieczny mnie te lampy z paskiem bardziej sie podobaja.
Opublikowano
Xenonu nie będzie na 100%. W najbliższym czasie chciałbym ogarnąć tylko sporty no i może licznik high... a tak to polerka i dopieszczanie detali przed sezonem.
Opublikowano
Xenonu nie będzie na 100%. W najbliższym czasie chciałbym ogarnąć tylko sporty no i może licznik high... a tak to polerka i dopieszczanie detali przed sezonem.

Co do licznika High Polecam mod, zupełnie inaczej kokpit wygląda :D

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Pora rozpocząć przygotowania do sezonu. Po około 3 latach od korekty należy się małe odświeżenie. Wiem, że to amatorski sprzęt ale na początek powinien wystarczyć.

Korzystając z kwarantanny i ogólnopolskiego siedzenia na tyłku w weekend zabieram się za wymianę kół. Dokładne czyszczenie nadkoli, gwintu, finalne skręcenie.

KSNmGLr.jpg

YTWgGQT.jpg

eQxRjS8.jpg

Opublikowano

Cześć ! :)

Bardzo ładna jedynka :cool2: Mógłbyś powiedzieć gdzie dostałeś ten schowek, który wsadziłeś za popielniczkę? Nie potrafię tego nigdzie znaleźć. Chciałem też zapytać o to jak duża była różnica w komforcie jazdy kiedy przesiadałeś się z 17 cali na 18? Chcę teraz kupić nowy komplet do swojej e81 na lato i zastanawiam się między tymi dwoma rozmiarami. Masz może jakieś zdjęcia zrobione z profilu na 17 i 18 aby można było porównać kwestie wizualne?

Opublikowano

Schowek upolowałem na allegro, jednak za dużo tego nie ma. Guma do schowka z ASO, bo chciałem ładną nową.

Ciężko będzie porównać różnicę w komforcie, bo na zimę podnoszę delikatnie auto. No ale jakbym nie ruszał zimowego ustawienia i ubrał letnie 18" to różnica w jeździe nie jest zbyt duża, a większa felga cieszy oko bardziej. Myślę, że warto rozważyć 18" na lato.

Małe porównanie:

Udff8F9.jpg

RK6jCGf.jpg

Opublikowano
Świetna robota :cool2:

Chociaż brak wycieraczki i sidemarker US są super ja bym się nie odważył, znając moje szczęście dowód miałbym zabierany 3xdzienie.

Ps. Jakbyś został bezdomnym chętnie przyjmę twoją jedyneczkę :D [*]

1. brak wycieraczki nie jest nielegalny. Dużo samochodów ich nie ma (coupe czy dostawczaki)

2. sidemarkery chyba też są ok w świetle naszego prawa - nielegalne są kierunkowskazy obrysowe, które na stałe są włączone.

Jak się nie ma co się lubi, to się lubi co się ma :)

e87 118d: https://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=210&t=369493

ex e87 116i: http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=112&t=297577 :D