Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No to zapytam czy warto, czy w takim starym modelu jak e46 da się wykorzystać jakieś ciekawe opcje czy raczej będzie to bajer?

Czy więcej użytecznych opcji będzie można uzyskać z radia z androidem?

• Odpowiedzi 213
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• 5 miesięcy temu...
Opublikowano

Witam

Założyłem sobie jakiś czas temu nbt hu w e60 i mam 2 problemy.

Pierwszy to jaką antenę muszę kupić pod radio DAB czy 2 może są potrzebne? Może jakieś uniwersalne na szybę? Bo w radiu są 2 fakry zielona i żółta do DAB-A jak to podpiąć najlepiej ?

A drugi problem to po dołożeniu logic 7 tylny parktronic jest tak głośno że aż ogłusza jest gdzieś w opcjach w kodowaniu możliwość ściszenia samego tyłu ? Bo przód jest ok. Przewaliłem esysa i nic nie znalazłem takiego do pdc

Amp60 zaktualizowany do najnowszej wersji.

Czy wymiana wzmaka na jakąś wersję z serii F tylko może pomóc ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Szukałeś w google? Po 3 sekundach, pierwszy link i masz rozwiązanie problemu z PDC.

https://www.bimmerfest.com/forums/archive/index.php/t-799458-p-2.html

Dokładnie post:

"Try

AUDIO_SYSTEM_VAR

there are 4 variants, check which one fits to your car. It will fix the loud sound issue."

Koleś ustawił na 2.

Co do " DAB aerial" też trzeba poczytać i jest trochę tego. Masz dwie antenny. Żólta jest do DAB3, zielona do DABL

You can't just enable DAB by only encoding, some hardward are required:

1) HU with DAB tuner, you can check the connector at the back of HU, two connector for DAB will be there (one for Band 3 and one for Band L)

2) change the antenna amplifer and wiring to HU for Band 3

3) change the roof antenna (shark fin) and wiring to HU for Band L (you can skip this step if your country DAB do not run on Band L, i.e. Hong Kong)

DAB L możesz sobie odpuścić, bo z tego co czytałem w Polsce nie ma radia które nadaje w paśmie DAB L, czyli 1452–1492 MHz. Potrzebujesz antene do DAB 3 zrobić. Pasmo 174–240 MHz.

• 2 miesiące temu...
Opublikowano

Czesc,

mam mozliwośc kupienia NBT od F15, komplet i chcialbym ją zamontować w E70.

Ale widzę, że ten moduł nie ma nawigacji. Potrzeba coś dodać aby była aktywna nawigacja?

Pozdrawiam

M.M.

Opublikowano
Czesc,

mam mozliwośc kupienia NBT od F15, komplet i chcialbym ją zamontować w E70.

Ale widzę, że ten moduł nie ma nawigacji. Potrzeba coś dodać aby była aktywna nawigacja?

Pozdrawiam

M.M.

Odpuść sobie i poszukaj od razu id6 z gps (niebieska okrągła wtyczka anteny) do tego potrzebowałbys kombinować z ATM z gps. Nie znam tematu, ale pomoże Ci „niunia i oli” ;-)

A jak chcesz mieć wypas to pokombinuj z wyświetlaczem od g10/11 dotykowym. Mam w E70 i jest o niebo lepiej.

Emulator najlepiej od cargrade

Opublikowano

Przy wartosci auto ~40k PLN, wkładanie 10% w NBT to już lekka przesada (z mojego punktu widzenia).

Tutaj myślę o max 2,5k

Pytanie, czy ekran 10" od f15 łatwo wejdzie w miejsce 8,8" CCC?

Czy trzeba co kombinować?

Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Sam odpowiem, ekran idealnie sie mieści, dorobiłem tylko mocowania.

Pozostaje kwestia wypełnienia przestrzeni za monitorem.

Tutaj potrzebna będzie gąbka do wypełninia oraz sztuczna skóra, tzw. vinyl

• 2 lata później...
Opublikowano

Witam posiadam e60 lci 2008 z ccc, dokupiłem i czeka na montaż już top individual audio i pytanie odnośnie wymiany,

Czy montować cic który został mi po e90 ( dojdzie koszt panelu od cic i zmiana softu) czy sprzedać cic i kupić nbt? Nie będzie problemu z individual audio ? Wzmacniacz jest z 2005r, czy hud i informacje od navi działają na nbt ?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Audio będzie kompatybilne z NBT ale utracisz znaki nawigacyjne w HUD .
"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
W NBT miałem czysty dźwięk , echo w EVO musiałem zmienić wzmacniacz z modelu F .
"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
Opublikowano
W NBT miałem czysty dźwięk , echo w EVO musiałem zmienić wzmacniacz z modelu F .

Raczej ciężki temat znaleźć wzmacniacz od individual Audio Bang&Olufsen z serii F ?

Edit do serii F jest tylko harman kardon wiec evo u mnie odpada

• 6 miesięcy temu...
Opublikowano

Panowie jest ktoś mi pomoc w retroficie nbt ? Mianowicie nbt założone mam tylko problem z NV , załączać się załącza ale brak obrazu. Podobno jakieś piny trzeba poprzekładać jest ktoś kto to ogarnia ?