Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
A panel klimy masz poliftowy? Na przedliftowym faktycznie może być problem z wywołaniem ustawień klimatyzacji, bo one tego nie obsługują.

Tak lci mam... no nic trudno trzeba to przeżyć. Cos kosztem czegos

• 2 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 213
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano

Tez planuje doposażyć autko w nbt. Stad mam kilka pytań.

1. Jaka jest różnica między emulatorem rumuńskim a kanadyjskim?

2. Jak cenowo to wyglada?

3. Gdzie można kupić ? Rumuński to wiem.

4. Jak jest z dostępem do neta za pomocą telefonu? Trzeba mieć jakieś kody itp ?

Czy tylko kodowanie wystarczy ?

Z góry dziękuje

Opublikowano
juz jest nasz polski producent emulatora, support na miejscu i cena zdecydowanie nizsza. Zalozylem u siebie (e60 przedlift) i jest super . Napisz na priv to podam Ci namiary.
Opublikowano

A jak wyglada sprawa anteny Bluetooth w nbt.

Czy można wykorzystać gniazdo anteny Bluetooth w płetwie na dachu?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Można , ale trzeba prowadzić przewód przez całe auto z NBT do anteny .

Kupiłem antenę bluoteth za 8€ i zostawiłem ją pod kokpitem .

"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
Opublikowano
A co z antena FM ? Czytałem ze trzeba wymienić gdyż ta co jest w e60 działa słabo. Chodzi prawdopodobnie o napięcie zailania tej anteny ...
Opublikowano
Antena od bt jest w e60 (jak była fabrycznie) zamontowana w tunelu środkowym, mniejwiecej pod Idrive, wiec kabla nie trzeba wiele. Nbt dosyć dobrze odbiera FM na jednej antenie. Jeżeli jednak poruszamy sie w rejonach z bardzo słabym odbiorem można uruchomić system z dwoma antenami, wymaga to jednak przeróbki układu "diversity" czyli zintegrowanego odbiornika, trzeba drugiego kabla i do istniejącego diversity dorzucić taki z serii F i delikatnie przerobić oryginalny.
Opublikowano
Widzę że są emulatory z obsługa HUD, ale podobno nie obsługują komunikatów z nawigacji. W takim razie do czego ten światłowód w emulatorze? Żeby dzałała regulacja jasności huda w menu NBT? I to wszystko?
Opublikowano
Czyli w sumie to tylko częściowa obsługa huda. A czy do Logic7 potrzebny jest emulator z most? Bo o ile hudy w fxx faktycznie sie zmieniły to wzmacniacz na most już raczej niezbyt.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Logic7 działa na zwykłym emulatorze bez mostu .

Emulatory z mostem niby pod huda to żart , zyskujemy tylko ręczną regulacje jasnością .

"Teoria jest wtedy, kiedy wiemy wszystko, a nic nie działa! Praktyka jest wtedy, kiedy wszystko działa, a nikt nie wie dlaczego"
Opublikowano

Z tego co widziałem to HUD w EXX ma rozdzielczość 480x240, z czego około 75% tej powierzchni w pionie zajmuje przestrzeń gdzie wyświetlają się komunikaty z navi, które tam pewnie "dolatują" w formie graficznej po MOST, Dolna część to stałe komunikaty, generowane już przez samego HUD'a stąd ludzie mają to w innym języku niż np spolszczone ccc. Natomiast HUD w FXX z tego co widzę ma tą samą rozdzielczość, ale dane są jakby "pomieszane" nie ma wyrażniego podziału na dwie sekcje, chociaż komunikaty z nawigacji znajdują się w prawej części. Więc problem jest taki że gdyby nawet wziąć dane graficzne z NBT(nie wiadomo ile z tych danych dodaje licznik, który jest po drodze do HUD'a), pozbawić kolorów, to i tak nie dało by się tego normalnie upchnąć w mniejszej rozdzielczości. Pomijając problemy techniczne jest to trudne.

http://obrazki.elektroda.pl/1188505900_1500975748_thumb.jpg

Opublikowano
juz jest nasz polski producent emulatora, support na miejscu i cena zdecydowanie nizsza. Zalozylem u siebie (e60 przedlift) i jest super . Napisz na priv to podam Ci namiary.

a nie możesz po prostu wrzucić w temacie? Każdy musi prosić na priv ? ...

Opublikowano

a nie możesz po prostu wrzucić w temacie? Każdy musi prosić na priv ? ...

Oczywiscie ze mogę, tylko zaraz podniesie sie sto glosow ze robie reklamę na forum a nie taka jest moja intencja.

• 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Będzie działać z tym że NBT daje na wyświetlacz 8,44V , a NBT EVO - 12 V i wypadało by obniżyć napięcie .
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Czyli wszystko podłączyć przez regulator i będzie hulać?

Dokładnie - obniż napięcie do 8,5V i będzie hulać ,to jest bezpieczne rozwiązanie .