Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Witajcie,

Po dłuższym oczekiwaniu przedstawiam w skrócie nowe autko bez zbędnych opisów:

Z dekodera

Typ 428I XDRIVE (EUR)

Typoszereg E F32 ()

Seria 4

Rodzaj konstrukcji COUPE

Układ kierowniczy LL

Drzwi 2

Silnik N20

Pojemność skokowa 2.00

Moc 180

Napęd ALLR

Skrzynia biegów AUT

Kolor TANSANITBLAU METALLIC (X10)

Tapicerka STOFF HEXAGON ALCANTARA/ANTHRAZIT (HAAT)

Data prod. 2015-12

Wyposażenie

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S1CAA SELEKTION COP RELEVANTER FAHRZEUGE Selekcja COP ważnych pojazdów

S21BA 18"M LM RAED. DO.SP.441 M FERRICGR Obr. BMW, st. le. M podw. szpr. 441

S230A EU SPEZIFISCHE ZUSATZUMFAENGE Zakres dodatkowy, charakteryst. dla UE

S248A LENKRADHEIZUNG Podgrzewanie kierownicy

S258A BEREIFUNG MIT NOTLAUFEIGENSCHAFTEN Ogumienie zdatne do jazdy po uszkodzeniu

S2NHA M SPORTBREMSE Hamulec sportowy M

S2PAA RADSCHRAUBENSICHERUNG Zabezpieczenie śrub kół

S2TBA SPORT-AUTOMATIK GETRIEBE Sportowa automatyczna skrzynia biegów

S2VBA REIFENDRUCKANZEIGE Wskaźn. ciśnienia pow. w oponach

S2VFA ADAPTIVES M FAHRWERK Adaptacyjne podwozie M

S302A ALARMANLAGE Instalacja alarmowa

S321A EXTERIEURUMFAENGE IN WAGENFARBE Zakr. wyp. zewn. w kolorze pojazdu

P337A M SPORTPAKET M Pakiet sportowy

S3AGA RUECKFAHRKAMERA Kamera jazdy wstecz

S3L8A EXTERIEURUMF. IN ALUMINIUM SATINIER Wyposaż. zewn. aluminium satynowane

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S403A GLASDACH, ELEKTRISCH Dach przesuwno-uchylny, elektryczny

S415A SONNENSCHUTZROLLO FUER HECKSCHEIBE Roleta przeciwsłoneczna tylna

S423A FUSSMATTEN IN VELOURS Dywaniki podłogowe Velours

S428A WARNDREIECK Trójkąt ostrzegawczy i apteczka

S430A INNEN-/AUSSENSPIEGEL AUT.ABBLENDEND Lust. wew./zew. z automatyką przyciemn.

S431A INNENSPIEGEL,AUTOMATISCH ABBLENDEND Lusterko wewn. ściemniane automatycznie

S459A SITZVERSTELLUNG, ELEKTR.MIT MEMORY Elektryczna regulacja foteli z pamięcią

S465A DURCHLADESYSTEM System załadunku

S481A SPORTSITZE FUER FAHRER/BEIFAHRER Fotel sportowy

S488A LORDOSENSTUETZE FAHRER/BEIFAHRER Podparcie lędźwi kierowcy i pasażera

S493A ABLAGENPAKET Zespół schowków

S494A SITZHEIZUNG FUER FAHRER/BEIFAHRER Podgrzwanie fotela kierowcy/pasażera

S4AEA ARMAUFLAGE VORNE VERSCHIEBBAR Armrest front, retractable

S4NEA BLOW-BY-HEIZER Nagrzewnica Blow-By

S4WFA INT.LEIST. ALU. HEXAGON M. AKZENTLE Alu Hexagon, akcent niebieski mat

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S502A SCHEINWERFER-WASCHANLAGE Spryskiwacze reflektorów

S508A PARK DISTANCE CONTROL (PDC) Park Distance Control (PDC)

S521A REGENSENSOR Czujnik deszczu

S534A KLIMAAUTOMATIK Klimatyzacja automatyczna

S552A ADAPTIVER LED-SCHEINWERFER Adaptacyjny reflektor LED

S575A ZUSAETZLICHE 12-V-STECKDOSE Dodatkowe gniazda 12V

S5ACA FERNLICHTASSISTENT Asystent świateł drogowych

S5ALA ACTIVE PROTECTION Active Protection

S5DAA BEIFAHRERAIRBAG-DEAKTIVIERUNG Dezaktywacja poduszki powietrznej pasaż.

S5DFA AKTIVE.GESCHW.REG.+STOP&GO FUNKT. Aktywna reg. prędkości+funkcja Stop&Go

S5DLA SURROUND VIEW Surround View

S609A NAVIGATIONSSYSTEM PROFESSIONAL System nawigacji Professional

S610A HEAD-UP DISPLAY Wyświetlacz przezierny

S688A HARMAN/KARDON SURROUND SOUND SYSTEM HARMAN/KARDON SURROUND SOUND SYSTEM

S698A AREA-CODE 2 Area-Code 2 do DVD

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S6ACA INTELLIGENTER NOTRUF Inteligentne połączenie ratunkowe

S6AEA TELESERVICES TELESERVICES

S6AKA CONNECTEDDRIVE SERVICES Connected Drive Services

S6AMA REAL TIME TRAFFIC INFORMATION Real-Time Traffic Information

S6ANA CONCIERGE SERVICES Concierge Services

S6APA REMOTE SERVICES Remote Services

S6ARA INTERNET Internet

S6NSA KOMFORTTELEFONIE MIT ERW. SMARTPHON Komfort. telefonia z rozsz. smartfonem

S6WAA INSTRUMENTENKOMBI. M. ERW. UMF. Tablica przyrządów z rozszerz. zakresem

S6WAA INSTRUMENTENKOMBI. M. ERW. UMF. Tablica przyrządów z rozszerz. zakresem

S710A M LEDERLENKRAD M Kierownica skórzana

S715A M AERODYNAMIKPAKET Pakiet areodynamiczny M

S775A INDIVIDUAL DACHHIMMEL ANTHRAZIT Podsufitka antracyt

S7CGA REPAIR INCLUSIVE 3/200 BMW Repair inclusive

P7LFA MODELL M SPORT Modell M Sport

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S7NHA SERVICE INCLUSIVE 5/100 Technika serwisowa BMW

P7S9A CONNECTEDDRIVE SERVICES PAKET Connected Drive Services Paket

S8A1A SPRACHVERSION POLNISCH Polska wersja językowa

S8ATA POLNISCH / BORDLITERATUR Literatura pokładowa, polski

S8KAA OELWARTUNGSINT. 30.000KM/24MONATE Dummy-SALAPA

S8THA SPEED LIMIT INFO SPEED LIMIT INFO

Wyposażenie seryjne

Kod

Nazwa (interfejs)

Nazwa (ETK)

S548A KILOMETERTACHO Licznik kilometrów

S563A LICHTPAKET Pakiet oświetlenia

Indywidualne dane pojazdu

Tekst

---- Processing Individual

Sign "BMW individual"

0X10 Tanzanite Blue

Paintwork "tanzanite blue-metallic" (code X10).

Link do zdjęć:

https://goo.gl/photos/Jyi6dQKkcyZXvSZk8

Pozdrawiam,

Trzastek

BMW Klub Polska

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dzięki Panowie,

Rzeczywiście latwiej jest wymienić czego nie wziąłęm. Konfigurowałem auto typowo dla siebie. Nie chciałem skór itp. Jest wszystko co chciałem (jedna rzecz okazuje się niepotrzebna do 4ki , a mianowicie surround view - do X5,X6 super ale tu zbędny gadzet). Nie wziąłem:

-pakietu dla palących

-haka (nie wożę tym przyczepy - mam co innego do takiego celu)

-deski pokrytej skórą (to nie 7ka :-)) ) a i nie przepadam za skórami więc i stołki w alcantarze.

-dostępu komfort - nie podobał mi się, mam w jednym aucie i właściwie z przyzwyczajenia używam pilota :oops:

-tylnych szyb przyciemnianych (nie lubię a i tak auto jest ciemne)

-asystentów parkowania, zmiany pasa (po pijaku nie jeżdzę :mrgreen: :nienie: )

-DVB-T bo nie siedzę w aucie i nie czekam "na jaśnie państwa" :mrgreen:

To chyba na tyle , reszta jest. Jazda jak to BMW :-) każdy z nas wie ,że super się jeździ.

Pozdrawiam,

Trzastek

BMW Klub Polska

Opublikowano
Super konfiguracja,jedyne co mi brakuje to dostęp komfortowy,kluczyk w kieszeni przy otwieraniu i zamykanie na dotknięcie ,ale to już jak napisałeś jak Ci to nie pasuje to trzeba to jakos zrozumieć zwłaszcza ze po rabacie to chyba z 1500zł kosztuje :shock:

Było:

e36 318i Cabrio

E61 525d

F30 318d Sportline

F36 420i M-Pakiet

Jest : G30 518d SportLine

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Pewnie coś ok. tego - nie pamiętam bo nie potrzebowałem. Może jedyną rzecz jaką sobie dodam to nakładkę na pedał gazu i hamulca z pakietu M-Performance. Podstopnica M stalowa jest a pedały takie jakieś niepasujące :-) ale to szczegół.

Pozdrawiam,

Trzastek

BMW Klub Polska

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Co to jest nagrzewnica blow-by?

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

pozdrawiam

Paweł

Opublikowano

Też nie wziąłem świadomie dostępu comfort - lubię zamykać i otwierać z kluczyka i mieć pewność kiedy jest otwarte, a kiedy zamknięte i kto mi może wejść do auta :)

Żałuję jednak trochę kamery sourand view, czasem przy parkowaniu przy wysokich krawężnikach by się przydała... w aucie siedzi się dosyć nisko i krawężników nie widać.

Poza tym nic mi nie brakuje :D

Opublikowano
Też nie wziąłem świadomie dostępu comfort - lubię zamykać i otwierać z kluczyka i mieć pewność kiedy jest otwarte, a kiedy zamknięte i kto mi może wejść do auta :)

Piotrek proszę Cię bo przestanę czytac twoje mądre do tej pory posty :P jak mozna lubieć szukać kluczyka w spodniach np w zimie kiedy musimy sciagnąć rękawiczki aby kluczyk wyciągnąć ze spodni, pozatym że się niszczy i wyciera i po 3 latach wypada użyć drugiego bo pierwszy jest zmęczony :mrgreen: Sama przyjemność to podejść do auta premium i załapać za klamke samo się otwiera ,dotykasz delikatnie samo sie zamyka,idziesz z siatami z zakupów do auta , noga pod zderzak i bagażnik się otwiera ,noga pod zderzak i się zamyka,przytrzymujesz 3 sekundy klamke lusterka sie składają.Pozatym kluczyk tak czy siak masz taki sam i możesz sobie też nim otwierać i zamykać.Przecież to najfajniejsza opcja w BMW i to za "grosze już nie mówiąc dla kobiet ktore nie muszą po torebce szukac kluczyka.Inna sprawa że przy odsprzedaży sporo osób patrzry na ten "gadżet" ja osobiście nie wyobrażam sobie auta za 200 tys zl bez tej funkcji.Nie mówiąć że jeszcze bardziej ją doceniłem kiedy ostatnio zostawiłem swoje F36 na przegląd i zabrałem na 2 godziny od delaera F36 na fullu ze skórami ,head up i bez komfortowego dostępu,to podejście pod auto , złapanie za klamke i pod nosem o kur.... :wink: :shock:

Było:

e36 318i Cabrio

E61 525d

F30 318d Sportline

F36 420i M-Pakiet

Jest : G30 518d SportLine

Opublikowano

Gratulacje, fajny konfig i ciekawy kolor.

Dostep komfortowy...co kto lubi i potrzebuje. Ja jestem zakochany w tej opcji :D kluczyka dawno juz nie widzialem bo siedzi grzecznie w etui. Dla F36 opcja must dla samej klapy bo w F32 i tak trzeba zamykac reka - chyba, ze cos sie zmienilo.

Szerokosci!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Gratulacje. Pięknie się prezentuje. Dawaj mu boxa jeszcze :)

Dzięki ale do czego mi box w tym aucie?????? :shock:

Użytkuję jeszcze M3 DTM a raczej boxem nie zrobię w 4ce 460 KM więc tu mi box niepotrzebny ... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Pozdrawiam,

Trzastek

BMW Klub Polska

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Co to jest nagrzewnica blow-by?

Wysłane z iPad za pomocą Tapatalk

Nurek,

Pewnie to jest do dawnej funkcji REST... czyli dogrzewania auta po wyłaczeniu silnika. Tak mi się wydaje.

Pozdrawiam,

Trzastek

BMW Klub Polska

Opublikowano

Piotrek proszę Cię bo przestanę czytac twoje mądre do tej pory posty :P jak mozna lubieć szukać kluczyka w spodniach np w zimie kiedy musimy sciagnąć rękawiczki aby kluczyk wyciągnąć ze spodni, pozatym że się niszczy i wyciera i po 3 latach wypada użyć drugiego bo pierwszy jest zmęczony :mrgreen: Sama przyjemność to podejść do auta premium i załapać za klamke samo się otwiera ,dotykasz delikatnie samo sie zamyka,idziesz z siatami z zakupów do auta , noga pod zderzak i bagażnik się otwiera ,noga pod zderzak i się zamyka,przytrzymujesz 3 sekundy klamke lusterka sie składają.Pozatym kluczyk tak czy siak masz taki sam i możesz sobie też nim otwierać i zamykać.Przecież to najfajniejsza opcja w BMW i to za "grosze już nie mówiąc dla kobiet ktore nie muszą po torebce szukac kluczyka.Inna sprawa że przy odsprzedaży sporo osób patrzry na ten "gadżet" ja osobiście nie wyobrażam sobie auta za 200 tys zl bez tej funkcji.Nie mówiąć że jeszcze bardziej ją doceniłem kiedy ostatnio zostawiłem swoje F36 na przegląd i zabrałem na 2 godziny od delaera F36 na fullu ze skórami ,head up i bez komfortowego dostępu,to podejście pod auto , złapanie za klamke i pod nosem o kur.... :wink: :shock:

Dlatego dobrze, że jest wybór :mrgreen: Ja mam swoje zdanie na ten temat Ty masz swoje. Tak samo niektórzy nie wyobrażają sobie auta za 200+ bez skór – a ja już tak ;)

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Świetnia konfiguracja i niespotykany kolorek, gratuluję :twisted: Ja akurat jestem fanem shadowline ale tutaj chromowane ramki nawet pasują :)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
@ Randall - to nie jest chrom typu "o.c.z.o.j.e.b edition" tylko matowe alu/stal . Nie lubię choinek chromowanych :mrgreen: :mrgreen: Czarne z ciembym byłoby dla mnie takie mdłe. Musi być delikatny akcent :norty: Jakby był inny kolor to tak. W X1 jest Space Grey i jest "polerowany" czarny (relingi , listwy itp.) do tego mam czarne Mkowe felgi i tam chrom by nie pasował.

Pozdrawiam,

Trzastek

BMW Klub Polska

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

około 9 k bez zniżki. Tarzan blue niezła nazwa :-)

PS. Dla pytających : Nie zakładam boxa bo mam M3 do dodatkowej jazdy i nie potrzebuję 300 km w 428i bo to będzie nadal 428i, wydechu nie zmieniam bo to 428 i a nie 435i (jakbym chciał mieć 2 rury po lewj i po prawej stronie to bym nabył 435i - jeżdzę 95% po mieście), skór nie chciałem i innych wymienionych gadzetów i konfigurowałem to co chciałem a nie to co było :-P . Auto skonfigurowałem pod siebie i takie chciałem mieć do codziennej jazdy (jestem zadowolony :cool2: ). Jedyne co dodam to nakładki pedałów bo brakuje czegoś w wykończeniu . :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Pozdrawiam,

Trzastek

BMW Klub Polska

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Dav wosk mi nałożyli Zymola. Powłoki żadnej nie będę nakładał innej . W pierwszym linku jest link YouTube przedstawiający kolor i głębię lakieru. Teraz nie ma warunków żeby taka fotę zrobić . Słabo ze słońcem ... :-(

@BondE87 zrobię foty ale juz na wiosnę bo furka zimuje.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Pozdrawiam,

Trzastek

BMW Klub Polska

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tak , mam. Jest sporo ciemniejszy - 3 dni temu własnie widziałem na F10 w słońcu i bez. Jak jest szary dzień (jak dziś) to wyglada jak czarny - mój jak granatowy ale też jest super kolorem wprawdzie ja czarnego już nie chciałem (3 ostatnie auta były czarne :-p )

Pozdrawiam,

Trzastek

BMW Klub Polska