Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Pojawił mi się czerwony błąd poduszki na zegarach oraz informacja o niezapiętych pasach mimo iż są zapięte.

I drive wyświetla System ochrony pasażerów niesprawny.

Po skasowaniu błędu w inpie dalej się wyświetla błąd SFZ 9AFF

Proszę o pomoc co sprawdzić?

Opublikowano

Wie ktoś czy wina leży po stronie klemy plusowej czy minusowej?

Czy ta akcja polega na wymianie klemy czy tylko pancerza i smarowania ? (bo gdzieś słyszałem że tylko to robili)

Opublikowano
sprawdz czarna wtyczke dochodzaca do klemy plus 2 piny ma wypnij i wepnij skasuj blad. klema nie strzela od tak. w razie problemow zapraszam na priv
Opublikowano

witam mam podobny problem swieci mi sie poduszka dzis zrobiłem reset i bylo ok ale tylko paree godzin poduszka znowu swieci sie

POMOCY

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
A jaki błąd? Bez zczytania błędu komputerem duagnostycznym nikt Ci nic nie powie.

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

Opublikowano

Od sprawdzenia wartości rezystancji komputerem dla obwodu 1 i 2. Jak jest mała różnica to może być chwiejny styk czyli odłączyć i podłączyć. Jak jesteś zielony to jedź do kogoś kto wie co robi. Kiedyś miałem tak w 535d że obwód 1 miał kilkanaście ohmów podczas gdy drugi był w normie ok 4 ohm, a przyczyną było za każdym razem podnoszenie kierownicy ułatwiające opuszczenie auta. Odłączyłem aku, wyjąłem poduchę kierowcy i podłączyłem spowrotem, kasowanie błędów i było ok. Często tak się dzieje w przypadku fotela kierowcy i częstego przestawiania.

Mogą być też przyczyny jak wspomniane wcześniej. Zdarzają się awarie modułów airbag.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Problem z tymi wtyczkami od Airbag polega na tym, że podczas demontażu, nie każdy wie jak jest zbudowana wtyczka i jak ją się prawidłowo wypina. Osoba nie będąca w "temacie" po prostu ją "wyrywa" z gniazda Airbag , a powinna wysunąć zabezpieczenie. Później taką wtyczkę (uszkodzoną) na siłę wpycha w gniazdo i już ona z uszkodzonymi zaczepami w pełni nie jest sprawna. Miałem taki przypadek z moją poduszką w drzwiach (co ja się naszukałem przyczyn :wink: ).