Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
po pierwsze skąd pewność, że jest zapchany? odłączał go i było lepiej? a jeśli rzeczywiście jest zapchany, to po wycięciu będzie lepiej, ale spaliny bedą do d... Może lepiej wstaw nowy?

było:

e-32;

e-34,

Opublikowano
Jak masz kasę to wstaw metalowy, a jak nie to jeździj z rurą, bo pewnie wspawałeś sobie rurę, to dobre rozwiązanie nieduzo kosztuje , pozdrawiam a chyba silnika to nie psuje??
Opublikowano
mechanik tak zrobił ze wyglada jakby był katalizator wypruł tylko z niego srodek .ale słyszałem za bedzie wiecej palił
Opublikowano

A mechanik oddał Ci to co wysypał z tego katalozatora? Jeśli nie to dodatkowo sobie kaski przyciął.

W jaki sposób zdiagnozował że to zapchany katalizator? Jest lepiej (bo po wycięciu kata zawsze jest lepiej) ale czy jes tak jak być powinno?

Opublikowano
na allegro sprzedają się jak świeże bułeczki, wystaw. Zobacz jak sprzedają się stare katalizatory, kupujący je ludzie właśnie wydłubują środek i odzyskują jakiś drogi metal szlachetny.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tym metalem jest platyna :), a sam stary katalizator można bez problemu sprzedać giełda, szroty, allegro itp.

A przed wycięciem powinno się zrobić pomiar ciśnienia przed i za katalizatorem, taki porównawczy znaczy różnica tych ciśnień jak jest za duża (nie znam wartości) to wymiana na nowy bądź wycinać.

Opublikowano
to za 360 zł mozna kupic nowy katalizator, oczywiscie nie oryginał tylko podrobka do wspawania, podobno ktos z forum juz tak zrobił, wychodzi tania a kat jest na miejscu i nie dudni

B-artek M-onika W-ojtuś (synek)

Moje byłe BMW http://www.bmww.webpark.pl/M5drive.gif Moje też byłe BMW

Opublikowano
Jelito a dużo jest tego wkładu w katalizatorze?? Jeśli cały waży ponad 6kg to ile z tego się wydłubie??

Kurcze, nie mam pojecia :/ Chyba tak mniejwięcej 1-1,5 kg.