Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jakby jechal siodemka to by nie dachowal

wysokie auto to i wywrotne

jakis czas temu byla zdaje sie inna afera z borowcami to tez x5 skasowali

http://img489.imageshack.us/img489/2486/zz1dk5.gif
Opublikowano

"Głupków się nie sieje, sami się rodzą" :mad2: :mad2: :mad2: :mad2:

jakiekolwiek tłumaczenia się tego oficera nie mają sensu, jak można być oficerem BOR będąc tak nieprzewidywalnym, że samochód tego typy z wyzej umieszczonym środkiem ciężkości może się podczas gwałtowenego manewru wywrócić? Nie mając tak dobrego własnego auta, można się wyżywać na państwowych! Rozumiem, że takim autami, ktorymi się wozi osoby chronione trzeba umieć naprawdę dobrze jeździć, ale czy zas na trening podczas wizyty papieża to dobra pora, a juz o miejscu nie wspominając :duh:

Totalna kompromitacja :twisted2: :twisted2:

PS. zakaldjąc, że jako ochronierz ten oficer musiałby uciekać z zagrozonego miejsca z osobą chronioną na pokładzie to istnieje duże prawdopodobieństwo, że nigdzie by nie dojechał? :mad2: :nienie:

Wszystkie samochody są prawie jak BMW... prawie robi wielką różnicę:))

Więcej mocy:

http://img61.imageshack.us/img61/1872/doladowanie3kk.jpg

Opublikowano
Ok , rolka sie przytrafiła. Jezdzic widac to on nie umie. Ale dlaczego i kto mu pozwolił sie tak wyluzowac na służbie ?? :shock:
Opublikowano

No niestety, nie popisał się BORowik. Ale z drugiej strony jest o czym się rozwodzić. :8)

Stały napęd na cztery koła, niezależne zawieszenie kół i niski środek ciężkości sprawiają, że nasze nowe auto typu Sports Activity Vehicle ma zwinność i dynamikę limuzyny.Za pomocą czujników układu DSC, xDrive rozpoznaje niestabilność pojazdu i reaguje w ciągu ułamków sekundy. Zmienny rozkład siły napędowej na obie osie optymalnie przenosi moc napędu na koła o najlepszej przyczepności. Na przykład podsterowność pojazdu tłumiona jest już w zalążku poprzez zwiększenie siły napędu na tylne koła. Efektem tego jest niewiarygodna stabilność kursu jazdy - auto pewnie trzyma się drogi na zakrętach, a moc rozwijana jest optymalnie.

http://www1.bmw.pl/produkty/samochody/bmwx5/x5/

No niestety. Lipa. :duh:

Ktoś na forum gazeta.pl napisał i ja sie z tym zgadzam:

Jeżeli samochód, który ma umożliwić ucieczkę z zasadzki wywraca się sam z siebie przy operacji, któa może wystąpić w rzeczywistości to to BARDZO źle świadczy o producencie i o tym co go wybrał.

Głupiejący system to wada a nie wymówka ! Swoją drogą gość powinien dostać nagrodę za ujawnienie czegoś co mogło w przyszłości doprowadzić do tragedii.

Dzięki jego [bORowika] zachowaniu wiadomo jaki bubel zakupiono !

To BUBEL a nie samochód specjalny, spróbuj czymś takim uciec w sytuacji awaryjnej !

Pozdr

:: Moje auto ::

:: Nieważne czym jedziesz, ważne dokąd ::

Opublikowano
Dzięki jego [bORowika] zachowaniu wiadomo jaki bubel zakupiono !

To BUBEL a nie samochód specjalny, spróbuj czymś takim uciec w sytuacji awaryjnej !

Pozdr

A ja sie nie zgadzam - bardziej pokazali jaka jest selekcja pracowników i jakich ludzi mamy w ochronie rządu.

Ciekawi mnie tylko czy to był zawodowy kierowca BOR czy jakiś baran wsiadł na zastępstwo - bo przecież pokazywali kiedyś ćwiczenia i muszę przyznać, że łądnie im ta jazda wychodziła :cool2:

Najbardziej rozbraja mnie urywek wiadomości

"Według "Gazety Wyborczej", świadkowie opowiadali, że kierowca chciał wykręcić "bączka", bądź "palić gumy".

:duh: :duh: :duh: jak dziecko

http://www.maszty-flagi.com/bmw/E39_forum.jpg
Opublikowano

To przeciez nic nowego. Wystarczy popatrzec na to, co wyprawiaja BOR-owiki , jak jada w kolumnie eskortujac jakiegos VIP-a. Nie mowie ze wszyscy funkcjonariusze BOR-u to karki i debile, ktorzy dopchali sie do odrobiny wladzy, ale ile razy ich widze (a kolo mnie jest parking BOR-u), to robi mi sie slabo.

Co do wywrotnosci X5, to obstawiam, ze facet walnal w kraweznik albo cos w tym stylu.

Oprocz wywalenia ze sluzby powinien zaplacic z wlasnej kieszeni za ten samochod. Moze wtedy reszta puknelaby sie w pustaki.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano

Ciekawi mnie tylko czy to był zawodowy kierowca BOR czy jakiś baran wsiadł na zastępstwo - bo przecież pokazywali kiedyś ćwiczenia i muszę przyznać, że łądnie im ta jazda wychodziła :cool2:

Otóż jak podaje GW - zawodowy kierowca BOR z 4-letnim stażem za kółkiem.

Powiedzcie mi, jaki jest sens kupować pseudo-terenowe auta?

Poza tym, że kozacko wyglądają? Albo limuzyny, albo prawdziwe terenówki jak Mercedes G. [jeżdziły 2 takie spec-egzemplarze w świcie papieskiej jak ktoś uważnie patrzył].

Na szczęście dla BOR, w Polsce od zamachu bombowego na Gomułkę w październiku 1970r. nie było poważniejszych zagrożeń. Bo inaczej, to kiepsko widzę.

Opublikowano

no wlasnie, mercedes g tak, z tym ze to najdrozsza terenowka

wiec przynajmniej nowego jeepa lepiej kupic

bo wywrotny tak samo, jak kazda wysoka terenowka ale przynajmiej to terenowka, reduktor, blokady itd

a to x5 to nie wiadomo co to jest

i niech mi nikt nie mowi ze x5 moze trzymac sie drogi jak osobowe bmw i nie buja na zakretach

Opublikowano

Samochody terenowe są potrzebne spec-służbą, chociażby do przebijania sie przez "barykady" lub przesuwania samochodów zastawiających potencjalną drogę ucieczki. Nie mówiac o jezdzie w trudnych warunkach terenowych. Co prawda X5 to mało szczesliwy wybór ale czy jest cos innego w europie co może byc tak uniwersalne jak X5 ?? Raczej nie ... Warto zobaczyc czym jezdziło amerykanskie Secret Service. Pełno explorerów.

Kierowca takiej opancerzonej terenówki musi mieć swiadomość wysoko umieszczonego środka ciezkosci - w tym akurat przypadku uwazam to za wypadek przy pracy - "pech" . Doswiadczony drajwer nie powinien miec takich klopotów - jest szkolony przecież.

Kolejna sprawa. Co za głab nagłosnił tą sprawe....

Opublikowano

Oj widzę że niewielu z was jeździło X5

Mój ojciec posiada takowy samochód wcześniej miał E38 i ja osobiście nie zauważyłem żeby X5 miało gorsze właściwości jezdne od E38 :) A na pewno już nie jest łatwo przewrócić ten samochód na dach. W warunkach zimowych żadna limuzyna serii siedem nie może się równać X5 :)

http://img10.imageshack.us/img10/1065/1999767891m.jpghttp://img97.imageshack.us/img97/852/1999757859m.jpghttp://img94.imageshack.us/img94/7120/1999780608m.jpg
Opublikowano
Oj widzę że niewielu z was jeździło X5

Mój ojciec posiada takowy samochód wcześniej miał E38 i ja osobiście nie zauważyłem żeby X5 miało gorsze właściwości jezdne od E38 :) A na pewno już nie jest łatwo przewrócić ten samochód na dach. W warunkach zimowych żadna limuzyna serii siedem nie może dorównać X5 :)

praw fizyki nie przeskoczysz, wysoki srodek ciezkosci musi zaowocowac wieksza wywrotnoscia, nie ma sily

na dodatek zapakuj cos ciezkiego do bagaznika, wtedy zwiekszy sie to jeszcze bardziej niz jakbys zapakowal to samo do e38

to po prostu cecha terenowek

Opublikowano
Co za głab nagłosnił tą sprawe....

Moim zdaniem bardzo dobrze, ze naglosnil. To akurat normalne w demokratycznym panstwie, ze wybryki wladzy, niezaleznie od kalibru zarowno wladzy, jak i wybryku, powinny byc ujawniane.

Byly:

E36 318is Coupe

E32 750i

E30 318i

E36 320i Touring

E34 AC Schnitzer S3(240 HP i 315 Nm)

E38 730i Indyvidual

E23 732i

Opublikowano
Jest jeszcze jedna spawa. BOR jest jednostką wojskową i podlega pod MON a nie MSWiA. Tą sprawą powinna się zająć żandarmeria a nie policja. Stwierdzenie że "był trzeźwy" też jest dobre. Gdyby nie był to też by "był trzeźwy".
"Aerodynamika jest dla tych, którzy nie potrafią budować silników" - Enzo Ferrari
Opublikowano
skoro x5 ma sluzyc do przebijania sie przez blokady to wogole sie nie nadaje.do takich zadan tylko i wylacznie auto postawione na ramie.sa mega wytrzymale i wlasnie wiekszosc amerykanskich sluzb powozi Chevroletem Suburban czy innymi podobnej klasy...wspomniany explorer bardziej by sie nadawal niz X5 wlasnie z racji tego iz posiada wytrzymala rame...
Opublikowano

Tak ale tu jest Polska kto by chciał jeździć jakimś Land Roverem czy innym najchętniej to by jeździli cabrio bo większy szpan a tam bezpieczeństwo heh i tak zawsze pierwsi uciekają co już historia pokazała wielokrotnie.

Dostali fundusze musieli jakoś zagospodarować dostali 600tys. to kupili beeme nie przyda się ale pieniądze wydane więc spokój...

Ale żeby BOR się wyłożył i to na parkingu heheh :duh: kogo oni przyjmują inwalidów :mad2: Rozumiem pościg ucieczka przed rakietami, ostrzał z helikoptera, terroryści ale zawracanie na trzy na parkingu pełnym pielgrzymów, nie ma się nawet gdzie rozpędzić :worried: :modlitwa: rzeczywiście takich umiejętności nie mam nie nadaje się.

Przypomina mi się dowcip "...do nas terroryści nie przyjeżdżają sami sobie nieźle dajemy radę" :cool2:

Wyłącz światła w dzień - wróć do normalności !!!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Przeglądając dyskusję na forum GW dotyczącą tego zdarzenia, przewijało się stwierdzenie że X5 jest niebezpieczne dla przewożenia VIPów, że łatwo go przewrócić itp itd. A czy aby na pewno ten samochód służy BORowi do wożenia dygnitarzy czy może jest on jedynie samochodem obstawy?????

pozdrawiam

Paweł

Opublikowano

Jak ktoś wspomniał była już sprawa z BMW i borowikami , jak pamiętam to zderzyli się z cywilnymi autami jadąc z nadmierną prędkością . Czy to też wina auta czy może pełna nieodpowiedzialniośc czlowieka który nim kierował ? Jestem zdania że każde auto można wywrócic tylko trzeba się bardziej z niektórymi postarać ! Czy stało by się tak gdyby nie próbowal palić laka lub zrobić bączka ? Typowy przykład tego że nawet do spalenia kapcia trzeba mieć trochę oleju w głowie :duh: Wyrazy współczucia dla borowika, to musi być straszne żyć ze świadomością że zrobiło się z siebie idiotę przed całym krajem :mad2:

P.S. do wywrotek polecam kawałek placu , krawężnik i oczywiście auto , najlepiej sąsiada za którym nie przepadamy lub rządowe bo też nie nasze :twisted2:

Nie ma tego złego co by mi dobrze nie wyszło!
Opublikowano
. Czy to też wina auta czy może pełna nieodpowiedzialniośc czlowieka który nim kierował ?

W tym konkretnym przypadku jest to wina zarówno kierowcy jak i błednęgo wyboru auta.

pozdr

Opublikowano

Pikanterii dodaje fakt, że to był kierowca z 4 lub 5 letnim stażem (słyszałem dwie wersje) oraz, że nie był przydzielony do służby w X5!

To wszystko wyjaśnia. 5 lat służył na Melexie i nie nabrał wprawy.

Auto było opancerzone i delikwent podobno zapłaci za naprawę z własnej kieszeni.

Opublikowano

wiec przynajmniej nowego jeepa lepiej kupic

bo wywrotny tak samo, jak kazda wysoka terenowka ale przynajmiej to terenowka, reduktor, blokady itd

Wszelkiego rodzaju jeep-y jak grand cherokee, cherokee, liberty, commander to "dno i dwa metry mulu". Psujace sie na kazdym kroku, wyprodukowane z kiepskich materialow, nieekononmiczne, z cala masa wad i niedociagniec.

Produkty amerykanskiej motoryzacji zaraz po wyjezdzie z fabryki powinny byc kierowane na zlom.

Slogany najlepiej opisuja amerykanskich producentow:

JEEP -"Junk Engineering Executed Poorly", "Just Empty Every Pocket"

FORD- "Fix Or Repair Daily" , "Found On Road Dead"

DODGE- "Drips Oil & Drops Grease Everywhere"

Te opisujace BMW sa zdecydowanie ladniejsze:

BMW- "Beautiful Mechanical Wonder", "Bought My Wife", "Brings More Women"

To dobrze ze BOR wybral jako swoje samochody BMW, powinien tylko troche lepiej dobierac swoich kierowcow.