Skocz do zawartości

Filtr paliwa, co ile wymiana?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam jak w temacie interesuje mnie z jaka czestotliwoscia BMW zaleca wymiane filtru paliwa, dodam ze moj model posiada filtr paliwa z jakims dozwonikiem, nie wiem czy to ma tez jakis wplyw na czestotliwosc wymiany. ?!?!
Opublikowano

Filtr paliwa przy kazdym duzym przegladzie (Inspection Service II).

Pozdr

Edytowane przez Przemek_E39

GO NAVY...
Opublikowano
Ja zmieniłem po 80 tysiach. Manual mówi, że na inspekcji II,czyli mniej więcej po 100 tysiach, ale mój to klekot. Biorąc pod uwagę fantastyczną jakość paliw w naszym Heimacie trza częściej. :twisted:
Opublikowano
Czestsza zmiana niz 100tys km na pewno nie zaszkodzi. Szczegolnie w przypadku tankowania kiepskiej jakosci paliwa filter latwo sie przytyka.
Opublikowano
  • Autor
dzis wymienilem, moj byl od nowosci jeszcze czyli od 2001 roku i przejechane na nim bylo 136tys km, ale po wymianie nie czuje chyba zadnej roznicy, no moze ale jakas bardzo niewielka, sam nie wiem w sumie:)
Opublikowano
Ile kosztuje filtr paliwa do E39 ??
www.7er.pl > BMW7 Klub Polska
Opublikowano

za w swojej 325tds wymieniałem co góra 15-20tys bo niechciała jechac :)

Takie paliwko jak sie przelewa z beczki do beczki. Tak samo bede wymieniał w 530d nie wielki koszt 60zł ale pózniej nie ma problemów :)

NAPRAWA STEROWNIKÓW ABS BOSCH-a

Promocja dla klubowiczów 200zł :)

gg 2921736

602 888 262

LUBESLKIE okolice Łukowa

Opublikowano
  • Autor
To zalezy jaki masz filtr , jesli masz samochod przed 2000R to filtr kosztuje do 100 zl. Ja nie mialem tego szczescia i zaplacilem 340 zl , po 2000 R zmienili te filtry na inne z wbudowanym jakims gownem i nie kupisz taniej, bo zamiennik kosztuje 300 zl :/
Opublikowano
A trudno się wymienia filtr paliwa ?? Można zrobic to samemu czy raczej Serwis ??
www.7er.pl > BMW7 Klub Polska
Opublikowano
  • Autor
wszytsko mozna samemu, ale ja ostatnio postanowilem wymienic sam swiece i nie moglem odkrecic ostatniej bo blokowal ja kanal dolotu p[owietrza od klimy, i trzeba bylo zdjac ten plastik, nie wiedzialem jak to sie robi i przez przypadek powylamywalem zaczepy , radze ci znalezc kogos kto powiedzmy za 20-30 zl ci to zmieni a zna sie na tym :)
Opublikowano
mój mechanik (były pracownik ASO) twierdzi, że na wschód od Odry powinno sie wymieniać filtr 2x częściej - przy każdej inspekcji, tak robili w ASO - i tak czynię

loco

'08 530iA touring xdrive; '05 118iA; '04 F650GS Dakar

['05 325i touring; '91 325i touring; '90 318iA; '01 320td; '01 530iA touring; '00 525i; '97 523i; '95 525i touring; '90 318is; '85 320i]

Opublikowano
a gdzie znajduje się ten filtr? w każdej e39 w tym samym miejscu?
Opublikowano
  • Autor
tak w kazdej chyba tak samo , pod spodem samochodu, po stronie kierowcy, trzeba odkrecic najpier plastiki zeby sie do niego dostac