Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Członkowie klubu
Opublikowano

Witajcie

W allegro wystawia się gość i za ok 300 zł sprzedaje niemieckie czipy zwiększające moc w benzyniaku o ok 10%

Czy to w ogóle możliwe za tą kasę czy to jakaś ściema :?:

Mam 3.0 V 8 w e 38 , jest sekwencyjnie zagazowane , chodzi ładnie na benzynie i na gazie - , ma ok 200 tyś przebiegu rozwija pełną prędkość 240 km/h, nie bierze oleju , czy jest sens czipowania ? Czy sobie nie zrobię kuku , zwałszcza , że jest zagazowana?

Napiszcie pozytywne / negatywne doświadczenia z czipami

Jeśli macie kogoś kto ma pojęcie ,

działa w tych tematach i mieszka w okolicach Warszawy - dajcie kontakt

Pozdrawiam :D

MarioBigRed

Opublikowano

Napiszcie pozytywne / negatywne doświadczenia z czipami

Chipy z allegro to w przewazającej mierze rezystorki które oszukuja program w komputerze z lepszym lub gorszym efektem. Gwarancji na +10% nie masz bo facet bedzie sie wykrecal ze rozne modele rożnie reaguja. Przebitka 1000krotna bo rezystor kupisz za grosze. Jesli bedzie zbyt "agresywny" to cos Ci klęknie.

Nie wspomne juz o mega super chipach z allegro lub ebay niemieckiego gdzie po rozebraniu plastiku w srodku była pianka do okien bo i takie "kwiatki" sie zdarzaja.

Moim skromnym zdaniem, "chipom" z allegro mowimy stanowczo nie!.

A tak aby wszystko było cacy to zapewne inwestujesz w box'a, albo proste rezystorki. Bo Chip to przeprogramowanie komputera. Związane jest z wyjęciem jednostki, zaprogramowaniem od nowa, sprawdzeniem rezultatów na hamownii i wprowadzenia poprawek, a nie podpięciem pudeleczka z kablem...

Lepiej robic tam gdzie dostaniesz gwarancje a nie "bo taniej".

Ale wybor nalezy do Ciebie :)

Opublikowano
Zgadzam sie za 300zł to smieszne :duh: jak chcesz załozyc to jedz do np.vtg czy do jakiegos i oni ci profesionalnie to zrobia
BIAŁA MOŻE WIECEJ :)
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano
muwie ci nie bo sam sie w to wrobilem i nic nawet to nie pomoglo tylko jeszcze pogorszylo silnik nie chodzil ruwno a palil glowa mala :idea:

BMW- BENDZIESZ MUSIAŁ WYPRZEDZIĆ
Opublikowano

UWAGA! Wykraczam poza temat

muwie ci nie bo sam sie w to wrobilem i nic nawet to nie pomoglo tylko jeszcze pogorszylo silnik nie chodzil ruwno a palil glowa mala

Nie myślcie ze wszyscy na podkarpaciu piszą taka polszczyzną, Jarek zapraszam do szkoły albo pisz w Wordzie :)

• 1 rok później...
Opublikowano

podejzewam ze kolega nie pisal o rezystorku bo chyba nikt nie dalby sie nabrac zeby za cos co kosztuje 10 gr zaplacic 300zl

sa na allegro normalne uklady (chipy) z niefabrycznym wladowanym oprogramowaniem do tej pamieci i sam sie zastanawiam nad zakupem takiego czegos bo co to za roznica czy kupisz to za 300 czy za 1500 w serwisia i co to znaczy profesjonalnie. To ze wsadza cie na hamownaie to znaczy profesjonalnie? Przeciez nikt nowosci tam nie wymysla tylko wsadzaja gotowe programy.

Takie moje zdanie, jak sie mylę to mnie poprawcie :)

Płyń pod prąd, z prądem płyną same śmieci...
Opublikowano
Takie moje zdanie, jak sie mylę to mnie poprawcie :)

Po co? masz swoje zdanie, kup, zrób testy, bedziesz ekspertem. Ja pisze w oparciu o to co widywalem w firmach tuningowych, ktore inwestowaly w takie zabawki właśnie w celu wykonania testów.

Opublikowano

Ja zakupilem na allegro chip do 325 Tds za 350 zl bodajze od kolesia pod nickiem bschiptuningcom jakos tak. jestem zadowolony, chip z niemiec, czekalem na niego prawie miesiac,auto pali normalnie, nic nie dymi z tylu, a czuc troszke mocy wiecej:) jestem zadowolony i mam odrebne zdanie ze chipy sa zle, ze silnik z takim czipem dymi itd...

jezdze juz na nim dluzszy czas.

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Ja zakupilem na allegro chip do 325 Tds za 350 zl bodajze od kolesia pod nickiem bschiptuningcom jakos tak. jestem zadowolony, chip z niemiec, czekalem na niego prawie miesiac,auto pali normalnie, nic nie dymi z tylu, a czuc troszke mocy wiecej:) jestem zadowolony i mam odrebne zdanie ze chipy sa zle, ze silnik z takim czipem dymi itd...

jezdze juz na nim dluzszy czas.

Kupiłem również od tego kolesia chip do M3 (286KM). Dopiero 3-ci zaskoczył(3 m-ce niepowodzeńi czekania). Silnik zaczął pracować równiej niż pracował do tej pory. Na hamowni wzrost mocy rzędu 5KM (hehehehehe) ale odcinka z 7150 zwiekszyła się do 7650. Chip wiec zostaje !!! Spalanie bez różnicy.

///M3T: 545KM 671Nm

Moje zabawki ;)

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?t=26716

Opublikowano

najpierw nalezy sobie zdac sprawe ze przyrost mocy w silniku bensynowym , bez podnoszenia spalania moze wyniesc do 5% ... co innego róznej masci tdi , tdci , did i inne sztjery...

czesto te czipy z allegro ( jezeli to faktycznie czipy a nie rezystory :duh: ) maja softy zgrywane z kompów robionych przez znane firmy tuningowe - zarobek na tym tez jest spory bo takie skopiowanie czipa kosztuje w sumie kilkanascie złotych ...

a to ze firma tuningowa sprawdza samochod potem na hamowni to tylko widowisko dla klienta ktory wylozyl 1500zł zeby zobaczył jak mu moc wzrosła ... przeciez kazdy kto jezdzi swoim samochodem odczuje roznice jezei taka jest ...

Opublikowano
wzrost mocy polega na tym ze przesunie sie odcinka wyzej i rzucaja bieg z 1 na 2 przy odcince to od razu mamy wyzsze obroty a tym samym blizej max mocy i momentu obrotowego i wydaje sie ze ejst mcniejsze ;)

http://img177.imageshack.us/img177/7296/111eb2.jpg

Moje BMW i sprzecik audio

www.bts-bmw.pl

Opublikowano
wzrost mocy polega na tym ze przesunie sie odcinka wyzej i rzucaja bieg z 1 na 2 przy odcince to od razu mamy wyzsze obroty a tym samym blizej max mocy i momentu obrotowego i wydaje sie ze ejst mcniejsze ;)

Gadacie glupoty.... troche zal mi sie was robi :cool2: Co wy wiecie o chipach ze tak gadacie... Myslicie ze prawdziwy chip to w firmie pod komputerem :duh: do benzyny ini tam wgraja wam gotowy program , nowa mape zaplonu i zaplacicie za to 1000zl. A wystarczy miec program i umiec wgrac go na kosc i gotowe, koles na bmw-sport sprzedaje wlasnie. Sa wyniki na hamowniach pelno osob juz kupilo sa wiecej niz zadowoleni, spalanie potrafi spasc nie wzrastac. Ja dzisiaj zamontowalem chipsa od niego z serii 140 km 180nm na 155km 200nm i jeszcze nie jezdzilem ale jak sie przejade to powiem co i jak.

http://www.bmwpasja.pl

Nowe foty w galerii

BMW EuroTrip (46 BMW Club Europatreffen )

http://pl.youtube.com/watch?v=R2BJ8VX0qto

Opublikowano
zgadza się gość zna się na rzeczy a te rezystory co mówicie to poprostu przekłąmują czujnik temperatury zasysanego powietrza i komp leje więcej benzyny!!!

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/