Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Koledzy, jest problem :D

Jakiś czas temu Zenon zaczął mi za nisko świecić, tuż przed maską.

Ustawiłem światła na stacji i przez miesiąc było wszystko OK - świeciły jak należy, poziomowały się w trasie.

Kilka dni temu w trasie świeciły dobrze. Poziomowały też dobrze (przy hamowaniu, na górce zmieniał się zasięg świateł).

Auto zgasiłem. Wyruszyłem w drogę powrotną i ... znowu świecą nisko.

Test się wykonuje (góra dół), ale światła ustawiają się na dole i podczas jazdy raczej się nie poziomują, a przynajmniej nie jestem w stanie tego zauważyć.

Przedniego czujnika poziomowania na wahaczu nie mam, ale to już od dłuuuugiego czasu, więc to nie powinno być problemem.

Co z tym fantem zrobić?

Czy kompem się coś kalibruje, ustawia?

Opublikowano

a jak ma się tylny czujnik na tylnym prawym wahaczu? w inpie można podejrzeć pracę czujników czy działa czy nie..jeśli naciśniesz na tył auta i wartości się zwiększą itp to reaguje czujnik

druga sprawa to w lampie regulator poziomowania ale mówisz,że działa

Opublikowano
Ja po długiej walce sie poddałem. wszystko sprawne a poziomują się jak im sie podoba :/ świeci nisko zatrzymuje sie gasze fure i swiatla po czy wlaczam ponownie i juz jest git. Generalnie dziala to sobie jak mu sie podoba :/
Opublikowano

@soolek skoro nie masz jednego z wymaganych czujników to jak chcesz miec sprawne poziomowanie ? W jaki sposob auto z jednego czujnika ma ustawić odpowiednio światło ?

Całe szczescie ze opuszcza strumien swiatla bo walilbys po oczach..... zrób to jak fabryka i bedzie wszystko pieknie działać

auto po odpaleniu robi sobie test silniczków i to wykonuje kazde e46 nawet nie posiadajace xenonu !!! nie nazywaj tego jako test poziomowania

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

Opublikowano

Panowie, przez prawie 3 lata wszystko działało dobrze, pomimo braku przedniego czujnika - czujnik wypadł wraz ze zmianą wahaczy, poza tym był tak zaśniedziały w środku, że pewnie i tak nie działał.

Darujmy sobie przedni czujnik, bo nawet bez niego wszystko działa.

Problem pojawił się dopiero miesiąc temu.

Auto zapalone > światła świecą nisko > podnoszę je ręcznie na stacji > światła świecą normalnie > poziomują > miesiąc działa normalnie > jadę któregoś dnia trasę, świecą normalnie > gaszę auto na pół godziny > odpalam, poziomują się, ale zatrzymują się w dolnym położeniu.

Przez cały ten czas czujnik przedniego nie ma, więc on nie ma wpływu. Tylny jest, zapewne działa, bo po ręcznym podniesieniu lamp na stacji świecenie i poziomowanie wróciło do normy.

Opublikowano

ma wplyw gdyz sterownik oczekuje sygnalu od 2 czujników

w przypadku braku sygnalu z minimum jednego kieruje swiatla maksymlnie w dol, co jest logiczne, jak mozna ustalic poziom auta z jednego czujnika :duh:

to nie moj wymysl a zapis z literatury technicznej dostarczanej przez bmw

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

• 3 lata później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Koledzy gdzie w INPA mozna znaleźć podgląd tych czujników od poziomowania. Wydaje mi sie ze juz to kiedyś oglądałem ale nie potrafie tego znaleźć

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii

• 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Koledzy powiedzcie mi gdzie szukać tego diagramu o poziomowaniu xenonów . Szukałem w lsz ale nie znalazłem czegos takiego

http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=161201 Zapraszam do galerii

Sprzedam

Przekaźniki modułu komfortu do E46 3-Seria, M3, E83 X3, E52 Z8 , Z4 E85, E53 X5 E39, M5 E38 - centralny zamek, podnośniki szyb)

Zdjęcia przekaźników w galerii