Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

TOPLA :dance:

wapniowo-wapniowa!!!

ja z rabatem płaciłem ok. 180 pln/szt. (ale brałem 2 szt :lol: )

POLECAM

Człowiek nabiera doświadczenia z wiekiem. Szkoda, że jest to wieko od trumny.
Opublikowano (edytowane)

a ja polecam tej firmy: http://www.hoppecke.pl/

mialem w poprzednim autku smigal znakomicie...

jakis czas temu byl test akumulatorow przeprowadzony przez dziennikarzy MOTOR'a...na TVN Turbo byl emitowany...

Edytowane przez Kornelio
Opublikowano

z mojego doswiadczenia wynika ze bardzo dobre sa akumulatory BANNER - mialem juz kilka w roznych samochodach i maszynach ciezkich i moge powiedzic ze to konkretny sprzet - bosch silver sie umywa !!

nawet teraz zamowilem do mojej e32 wlasnie bannera :mrgreen: beda go mial kolo srody !

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja tam do Boscha nic nie mam, sprawuje się bardzo ładnie, ale... cena. Centra również są bardzo w porządku, cena już lepsza (miałem).

Bylebyś tylko nie kupił akumulatora z biedronki (co za czasy, wszystko z biedronek robią, niech się na stonki przerzucą, to będzie jakiś plus).

Kai
Opublikowano
Ja tam do Boscha nic nie mam, sprawuje się bardzo ładnie, ale... cena. Centra również są bardzo w porządku, cena już lepsza (miałem).

Bylebyś tylko nie kupił akumulatora z biedronki (co za czasy, wszystko z biedronek robią, niech się na stonki przerzucą, to będzie jakiś plus).

Heh wiesz ale ja kupiłem prawie rok temu akumulatorek w Makro taki ich firmowy Budget czy jakoś tak sie ta marka nazywa. Stara Centra padła no i palił w zimie za pierwszysm razem nawet przy -25 nic nie wyjmowąłem , wypiniałem, nie doladowywany itp. Najcjekawsze w tym jest to że ma on 60ah no i wyniósł mnie równe 69 zł (2lata gwarancji nawet jakby padł zaraz po gwarancji to sie chyba opłacał)

Opublikowano
A mnie wydaje się, że w moim autku aku jest od nowości - 95r. Ciekawe który z powyższych tyle wytrzyma, ale kto tak długo trzyma jeden samochód... Sam wcześniej zmieniałem aku (w innych autkach) i kupowałem banner oraz hoppecke, ale nie użytkowałem ich dłużej niż 3 lata.
Opublikowano
W naszym poprzednim samochodzie(VW) mieliśmy Bannera i wytrzymał 9 lat, także myśle że to bardzo dobry wynik :D Naprawde polecam :wink:
Opublikowano
ja kupilem orginalny akumulaltor bmw i jestem zadowolony jak byk...;)

Był BMW E30 316i 09/90 inslandgruen

Był BMW E36 323i 10/95 arktissilber

Był BMW E36 320i 03/98 ascotgruen

Był BMW E39 525i 11/00 cosmoschwarz

Był BMW E46 320i 08/02 sapphireblack

Był BMW E61 530D 05/04 alpinweiss III

Był BMW E61 530D 02/08 spacegrau

Jest BMW F11 520D 06/13 havanna

Opublikowano (edytowane)

Cena nowego akumulatora Bmw 12V 72Ah 600A to 540zł . Zamiennik Bosha w Bmw kosztuje 340 zł no ale jaka opinia jest o Boshu każdy wie .

http://www.centra.com.pl/exide.htm

Ja chyba kupie EXIDA znalazłem żródło gdzie gość sprzedaj już kilka lat tylko te aku . A aku potrzebne mi na już nie bedę czekał aż mi z Deutechland przyjedzie :D

Edytowane przez ///MacArthur
Opublikowano
ja kupilem w allegro u goscia w Pile byl rzeczywisice nowka i od zimy mam go pol roku i chodzi idealnie...

Był BMW E30 316i 09/90 inslandgruen

Był BMW E36 323i 10/95 arktissilber

Był BMW E36 320i 03/98 ascotgruen

Był BMW E39 525i 11/00 cosmoschwarz

Był BMW E46 320i 08/02 sapphireblack

Był BMW E61 530D 05/04 alpinweiss III

Był BMW E61 530D 02/08 spacegrau

Jest BMW F11 520D 06/13 havanna