Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ista p i d z hdd z Ali, zrobiłem clona na dysk ssd I na tym dysku jest “unregistered” I nie da się jej odpalić ?

Jakieś pomysły?

Klon robiony clonzilla, volumeid takie same, ba nawet SN dysku ustawiłem taki sam, machine id też sprawdzone, Chińczyk powiedział mi, że połączy się po wakacjach, po 2 lutym i mi to aktywuje i zajmie mu to kilka minut, może ktoś z Was wie jak to zrobić ?

• Odpowiedzi 269
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Cześć

Może ktoś mi tu podpowie, pomoże z moim problemem.

Mianowicie zainstalowałem całą Iste+ P i D. I mam oryginalnego Icoma next.

Przy używaniu Isty P przez loadera zaprogramowałem całą swoją E90 - wszystko działa pięknie.

Problem pojawia się w ISTA+ (d)? gdy chcę zaprogramować F10. Łącze się z nim bez problemu, mogę odczytać wszystkie błędy i je skasować ale przy naciśnięciu okienka programowania wyskakuje okno:

27D6A80E-0F92-49B0-B588-E30A83BA779F.jpg

Na zagranicznych forach czytałem, że jest to problem z połączeniem Ethernet między autem a Icomem i występuje on w Icome Clone ( chinskich ), a mój zakupiony był w ASO.

Może muszę go uaktualnić albo ma blokadę na niezarejestrowane oprogramowanie?

Opublikowano
Nikt ci tu pewnie nie podpowie , pewnie dla tego że nikt takiego czegoś tu nie robił, porostu kupiłeś bardzo drogi dysk hdd :D

na szczęście był bardzo tani bo w sumie dostałem go w gratisie za opóźnienie wysyłki i do tego obiecali, że wersje na ssd mi odszyfrują też za free, nie mniej nie zaznam spokoju jak tego nie obejdę, generalnie to oni blokują 2 pliki exe od ista p i d i w momencie ich uruchomienia ich soft sprawdza serial dysku i jeśli się nie zgadza blokuje on te pliki wykonywalne, wystarczy je zastapić exe z paczki standalone o tej samej wersji i będzie działać, aczkolwiek póki co nie mam plików exe z tej wersji jeden chyba 3.67 drugi nie pamiętam

Opublikowano
Ista p i d z hdd z Ali, zrobiłem clona na dysk ssd I na tym dysku jest “unregistered” I nie da się jej odpalić ?

Jakieś pomysły?

Klon robiony clonzilla, volumeid takie same, ba nawet SN dysku ustawiłem taki sam, machine id też sprawdzone, Chińczyk powiedział mi, że połączy się po wakacjach, po 2 lutym i mi to aktywuje i zajmie mu to kilka minut, może ktoś z Was wie jak to zrobić ?

Robilem klony dysków setki razy ale zawsze sprzetowo a nie programowo, moze tu pies pogrzebany..

sprzedam iCom Next Ori
Opublikowano

Jakieś pomysły?

Robilem klony dysków setki razy ale zawsze sprzetowo a nie programowo, moze tu pies pogrzebany..

co rozumiesz poprzez sprzętowo?

ja robiłem clonezillą ona robi sector by sector bez wnikania w system plików itp to rozumiesz poprzez sprzętowo?

efekt jest taki, że klonuje się wszytsko 1:1 włącznie z volume id, jednak serial dysku się zmienia (ten zaszyty w firmware) i to zabezpieczenie wiąże się właśnie z serialem dysku, nie pomogło nawet zastosowanie narzędzia, które potrafi w Windowsie oszukać ten serial fizyczny

• 2 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Cześć

Może ktoś mi tu podpowie, pomoże z moim problemem.

Mianowicie zainstalowałem całą Iste+ P i D. I mam oryginalnego Icoma next.

Przy używaniu Isty P przez loadera zaprogramowałem całą swoją E90 - wszystko działa pięknie.

Problem pojawia się w ISTA+ (d)? gdy chcę zaprogramować F10. Łącze się z nim bez problemu, mogę odczytać wszystkie błędy i je skasować ale przy naciśnięciu okienka programowania wyskakuje okno:

27D6A80E-0F92-49B0-B588-E30A83BA779F.jpg

Na zagranicznych forach czytałem, że jest to problem z połączeniem Ethernet między autem a Icomem i występuje on w Icome Clone ( chinskich ), a mój zakupiony był w ASO.

Może muszę go uaktualnić albo ma blokadę na niezarejestrowane oprogramowanie?

Ja myślę rze nie chodzi tu o to jaki icom, lecz przy serii F konieczny jest DHCP serwer (router,pc wirtualny) do poprawnej komunikacji.

Opublikowano

Witam.

Mam problem z programem ISTA D.. A tak właściwie to nie widzi samochodu.. INPE normalnie działa.. proszę o pomoc, bo już nie mam na to sił..

Dodaje linki ze zdjęciami ustawień menadżera i komunikatu , jaki mi się wyświetla (Pojazd nie mógł zostać prawidłowo zidentyfikowany. Sprawdzić dostęp do pojazdu i czy aktywna jest diagnostyka do analizy i kontroli)gdy próbuje odczytać dane auta przez kabel K+dcan

https://zapodaj.net/721940dc156a6.jpg.html

https://zapodaj.net/78af38436b8ce.jpg.html

https://zapodaj.net/3751321221535.jpg.html

Opublikowano
Sprawdź czy po włączeniu stacyjki pojawia się w gnieździe OBD +12 po stacyjce

Moduł do własnej konfiguracji świateł E39 sprzedam!

icon3.png BMW E36 316i M43

icon1.pngBMW E61 530D M57N

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam.

Mam problem z programem ISTA D.. A tak właściwie to nie widzi samochodu.. INPE normalnie działa.. proszę o pomoc, bo już nie mam na to sił..

Dodaje linki ze zdjęciami ustawień menadżera i komunikatu , jaki mi się wyświetla (Pojazd nie mógł zostać prawidłowo zidentyfikowany. Sprawdzić dostęp do pojazdu i czy aktywna jest diagnostyka do analizy i kontroli)gdy próbuje odczytać dane auta przez kabel K+dcan

https://zapodaj.net/721940dc156a6.jpg.html

https://zapodaj.net/78af38436b8ce.jpg.html

https://zapodaj.net/3751321221535.jpg.html

ustaw w konfiguracji ista (klucz u góry ) ostatnia zakładka interfejs

połączenie

EDIABAS

• 3 tygodnie później...
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Panowie ja się już poddaję.

Auto to e83 z 2005 r 3,0 d.

Inpa pokazuje tylko pamięć błędów i mogę wejść w sam szyberdach. NCS expert wywala VIN fault.

Ista D działa

Ista P nie łączy. Widzi interfejs a podczas pobierania danych wywala błąd CIP, że nie może wywołać ediabas. Instalowałem tych ediabasów już nie wiem ile, kopiowałem pliki z katalogu ECU z istyd, spatchowanego ediabasa instalowałem. Cały zestaw plików od Młodzika też instalowałem.

Zainstalowałem networktool ale nie widzi karty sieciowej. Widzi mi karte z VMware i nie mogę zmienić jej nazwy na USB ani adresu IP.

Ręce mi już opadają. A ja chciałem tylko światła do jazdy dziennej sobie ustawić ;) Proszę Was o pomoc.

Opublikowano
No i rozwiązałem problem. Wymieniłem interface. Ten drugi jednak miał być kompatybilny z INPA z moją e83, jednak tak nie było. Wtyknąłem zworkę w gniazdo OBDII i zadziałało wszystko poza ISTA P ale nią się już nie przejmuję bo ISTA D dział, INPA działa, NCS też działa. Gdyby nie gwarancja na interface polutowałbym piny we wtyczce ale nie będę plomby zrywał. Przekodowałem sobie już światła więc jestem zadowolony
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano

Witam podczas wykrywania vin wyskakuje mi błąd

94201 inicializacjia usług fachowych nie powiodła się

-2 Global nieznany

55054 global nieznany

10007 cip błąd podczas inicializacji Ediabas

Miał ktoś podobny problem. Może do działania potrzebny jest internet. Ista-p 3.67

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Witam podczas wykrywania vin wyskakuje mi błąd

94201 inicializacjia usług fachowych nie powiodła się

-2 Global nieznany

55054 global nieznany

10007 cip błąd podczas inicializacji Ediabas

Miał ktoś podobny problem. Może do działania potrzebny jest internet. Ista-p 3.67

Jaki system operacyjny?

Używasz Icom czy emulatora?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tak windows 7 64bit

Z najnowszymi wersjami ISTA P miałem podobne problemy na win7.

Po zmianie systemu na Win10, działa bez zarzutu.

Z tym, że ja używam ICOM, nie emulatora. Jeśli zmiana systemu w Twoim przypadku nic nie da, to problem może być ze źle skonfigurowanym emulatorem

• 5 miesięcy temu...