Skocz do zawartości

Arek F22 m235i

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 625
  • Wyświetleń 38,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

Na pomiarach racelogic pojawił się 486ps rs3 z czasem 8.6 100-200, tak więc wygląda na to, że 9s jest jak najbardziej realne w przypadku 460ps w 235 :wink:

Ten diesel dość kosmicznie jeździ :twisted:

BMW F20 - było

BMW G21  - było 

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Jak idą prace nad nowym sercem?
kupię 540i E39 po lifcie, sedan
Opublikowano
  • Autor
Jak idą prace nad nowym sercem?

Hej jestem na urlopie silnik i auto jest u mechanika prace trwają ale są problemy .Mianowicie silnik jest z xdrive trzeba kilka rzeczy pozamieniac myślę że jeszcze ze dwa tygodnie to potrwa ale już bardzo tęsknię .Dam znać jak odpali. :cool2:

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
takie "pierwsze" odpalenie to będzie piękna chwila, oby wszystko poszło jak trzeba :D
Opublikowano
Trzymam kciuki Arek :)
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Sportmile wstawił na FB M2 po stage 1 z efektem 424ps, czymś się ten silnik różni od m135i ?

BMW F20 - było

BMW G21  - było 

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Sportmile wstawił na FB M2 po stage 1 z efektem 424ps, czymś się ten silnik różni od m135i ?

ponoć ma kute tłoki inne wtryski inna turbina ogólnie osprzęt blok ten sam ale mogę się mylić . :cool2:

Czyli wnioskuje, że większy potencjał na dalsze mody, bo sam soft na kolana nie powalił względem Twojego 235i

Nie wiadomo też jaka była seria.

No i wiesz co możesz już teraz przepiąć do swojego :wink:

BMW F20 - było

BMW G21  - było 

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor
Pacjent wrócił po wielu tygodniach do żywych przeszczep się udał , ale serce bije ale nie domaga mianowicie wyskakuje błąd z czujnika położenia wałka rozrządu i wzniosu vanos kody to 160001 oraz 120408 jakaś diagnoza co z tym zrobić się da czy to coś poważnego . :?: :?: :?:
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Nie wiem jak w 235i ale w e90 335i można było zamienić kostki między vanosami i takie były błędy z tego co pamiętam.
Opublikowano
  • Autor

Witam na wtorek jestem umówiony w BMW KLIMAT w katowicach jak autko będzie na 100 % sprawne to wpadną mody

1. downpipe

2. coś z wydechu końcowego co polecacie żeby fajnie buczało

3 .opony federale się już zużyły ,więc co polecacie z miękiej opony żeby ładnie trzymała.

Opublikowano
kupię 540i E39 po lifcie, sedan
Opublikowano
  • Autor
Właśnie to mnie powstrzymuje przed zwiększaniem mocy. Zupełnie niezrozumiałe jest to, ze nie ma w ofercie PPK dla wszystkich wersji silnikowych. A tak zrobisz boxa albo chipa i jak cos sie spieprzy to problem. Pół biedy jak będzie cos do roboty za kilkaset zeta, gorzej jak np. Silnik do wymiany i trzeba wyjąc kilkadziesiąt kawałków. Wiem ze mm performance na boxach Hartge przejmują gwarancje na siebie. Nie wiem jak to działa technicznie. I kosztuje ładne pieniądze, do mojej buni ponad 8k. Był tez jakiś taki wątek, ze któryś z tunerów po awarii wziął sprawę na siebie i wykupił dodatkowa gwarancje u dealera czy jakoś tak. Wsunie jestem ciekawy czy to standardowe postępowanie w razie awarii;)

Ps. Arek, super fura!

Hej przeczytałem tego posta i jestem w szoku że tak trafnie to opisałeś co się mi stało na zlocie .Prorok czy co :mrgreen: :mrgreen:

Opublikowano
Arek , fajnie że wracasz :) :cool2:
Opublikowano
  • Członkowie klubu
Właśnie to mnie powstrzymuje przed zwiększaniem mocy. Zupełnie niezrozumiałe jest to, ze nie ma w ofercie PPK dla wszystkich wersji silnikowych. A tak zrobisz boxa albo chipa i jak cos sie spieprzy to problem. Pół biedy jak będzie cos do roboty za kilkaset zeta, gorzej jak np. Silnik do wymiany i trzeba wyjąc kilkadziesiąt kawałków. Wiem ze mm performance na boxach Hartge przejmują gwarancje na siebie. Nie wiem jak to działa technicznie. I kosztuje ładne pieniądze, do mojej buni ponad 8k. Był tez jakiś taki wątek, ze któryś z tunerów po awarii wziął sprawę na siebie i wykupił dodatkowa gwarancje u dealera czy jakoś tak. Wsunie jestem ciekawy czy to standardowe postępowanie w razie awarii;)

Ps. Arek, super fura!

Hej przeczytałem tego posta i jestem w szoku że tak trafnie to opisałeś co się mi stało na zlocie .Prorok czy co :mrgreen: :mrgreen:

Niby prorok a w lotka nie trafiam :D

Opublikowano
bravo
Opublikowano
Napisz pls jak to wszystko wyszło kosztowo - części + robota. Może ktoś się kiedyś na swapa skusi :)
Opublikowano
  • Autor
Napisz pls jak to wszystko wyszło kosztowo - części + robota. Może ktoś się kiedyś na swapa skusi :)

Jak randall pisze wymiana silnika na ten sam to w miare prosta robota w moim przypadku ok 25 tyś ale wszystko zależy za ile kupisz silnik.

wymiana na inny motor to temat rzeka i full kasy myślę że to sporadyczne przypadki. :D