Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 625
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Na pomiarach racelogic pojawił się 486ps rs3 z czasem 8.6 100-200, tak więc wygląda na to, że 9s jest jak najbardziej realne w przypadku 460ps w 235 :wink:

Ten diesel dość kosmicznie jeździ :twisted:

Audi A4 2.0Tq /CompSport stage 1/

BMW F20 /CompSport stage 1/ - było

BMW G21 318d - jest

• 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
takie "pierwsze" odpalenie to będzie piękna chwila, oby wszystko poszło jak trzeba :D
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sportmile wstawił na FB M2 po stage 1 z efektem 424ps, czymś się ten silnik różni od m135i ?

BMW G21 318d - jest

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Sportmile wstawił na FB M2 po stage 1 z efektem 424ps, czymś się ten silnik różni od m135i ?

ponoć ma kute tłoki inne wtryski inna turbina ogólnie osprzęt blok ten sam ale mogę się mylić . :cool2:

Czyli wnioskuje, że większy potencjał na dalsze mody, bo sam soft na kolana nie powalił względem Twojego 235i

Nie wiadomo też jaka była seria.

No i wiesz co możesz już teraz przepiąć do swojego :wink:

BMW G21 318d - jest

• 4 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nie wiem jak w 235i ale w e90 335i można było zamienić kostki między vanosami i takie były błędy z tego co pamiętam.
Opublikowano
Właśnie to mnie powstrzymuje przed zwiększaniem mocy. Zupełnie niezrozumiałe jest to, ze nie ma w ofercie PPK dla wszystkich wersji silnikowych. A tak zrobisz boxa albo chipa i jak cos sie spieprzy to problem. Pół biedy jak będzie cos do roboty za kilkaset zeta, gorzej jak np. Silnik do wymiany i trzeba wyjąc kilkadziesiąt kawałków. Wiem ze mm performance na boxach Hartge przejmują gwarancje na siebie. Nie wiem jak to działa technicznie. I kosztuje ładne pieniądze, do mojej buni ponad 8k. Był tez jakiś taki wątek, ze któryś z tunerów po awarii wziął sprawę na siebie i wykupił dodatkowa gwarancje u dealera czy jakoś tak. Wsunie jestem ciekawy czy to standardowe postępowanie w razie awarii;)

Ps. Arek, super fura!

Hej przeczytałem tego posta i jestem w szoku że tak trafnie to opisałeś co się mi stało na zlocie .Prorok czy co :mrgreen: :mrgreen:

• Członkowie klubu
Opublikowano
Właśnie to mnie powstrzymuje przed zwiększaniem mocy. Zupełnie niezrozumiałe jest to, ze nie ma w ofercie PPK dla wszystkich wersji silnikowych. A tak zrobisz boxa albo chipa i jak cos sie spieprzy to problem. Pół biedy jak będzie cos do roboty za kilkaset zeta, gorzej jak np. Silnik do wymiany i trzeba wyjąc kilkadziesiąt kawałków. Wiem ze mm performance na boxach Hartge przejmują gwarancje na siebie. Nie wiem jak to działa technicznie. I kosztuje ładne pieniądze, do mojej buni ponad 8k. Był tez jakiś taki wątek, ze któryś z tunerów po awarii wziął sprawę na siebie i wykupił dodatkowa gwarancje u dealera czy jakoś tak. Wsunie jestem ciekawy czy to standardowe postępowanie w razie awarii;)

Ps. Arek, super fura!

Hej przeczytałem tego posta i jestem w szoku że tak trafnie to opisałeś co się mi stało na zlocie .Prorok czy co :mrgreen: :mrgreen:

Niby prorok a w lotka nie trafiam :D

Opublikowano
Napisz pls jak to wszystko wyszło kosztowo - części + robota. Może ktoś się kiedyś na swapa skusi :)
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano

Swap na inny motor to całkiem inne koszty :?

Gratulacje Arek :8)

Opublikowano
Napisz pls jak to wszystko wyszło kosztowo - części + robota. Może ktoś się kiedyś na swapa skusi :)

Jak randall pisze wymiana silnika na ten sam to w miare prosta robota w moim przypadku ok 25 tyś ale wszystko zależy za ile kupisz silnik.

wymiana na inny motor to temat rzeka i full kasy myślę że to sporadyczne przypadki. :D