Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Mam pytanie do ludzi majacych Bmw e-34 520 24v np 91r czy to normalne że z takim silnikiem muszę męczyć ją do 180km/h ????bo wydaje mi sie że nie jeśli ktoś wie od czego zacząć prosze o pomoc! A i jeszcze cos różnica na gazie czy na benzynie jest mała. Dzięki
Opublikowano
Tak właściwie to pytam o max prędkość ,wiem ze w polsce nie ma gdzie rozwijac takich prędkości ale z ciekawości pytam, bo u mnie 180 i więcej nie da rady! niestety nie wiem jaki mam czas do setki przy okazji sprawdzę a tak poza tym to silnik ten ma 150KM coś to chyba znaczy tylko że z 91 r auto i moze połowe to zdechło, sam jusz nie wiem czy się czepiam czy co, jak ktos sprawdzał swoją betke dajcie znać!
Opublikowano

da sie wiecej :norty:

licznikowe 230 było na zimówkach 195/65/15

Na letnich 225/55/16 w 4 osoby poszła 220km/h :twisted2:

Pozdrawiam!

Tomek

Opublikowano (edytowane)

Przede wszystkim skoro grzebales pod maska to sprawdz czy nie zablokowala sie jakos linka od gazu (gdzies w okolicy przepustnicy).

----------------------------------------------------------------------------------

Sorki to mialo byc w innym miejscu :)

Edytowane przez Centrino
Opublikowano

aha odnośnie gazu - teraz dopiero zauwazyłem. Jeżeli masz instalacje z mikserem w dolocie - to nie masz co sie dziwić.

Te silniki są wrażliwe na wszelkie zakłócenia w dolocie powietrza.

Jednym słowem zagazowałeś połowe ze 150 koni.

Pozdrawiam!

Tomek

Opublikowano
no to ładnie zamordowałem tyle koni!! racja niestety mam mixer w dolocie powietrza ,rozumiem że nie bedzie różnicy czy to gaz czy benzyna? naprawde nie ma sposobu żeby zreanimować te konie i zostawić gaz w samochodzie?prosze o pomoc!!
Opublikowano (edytowane)

No powinien na benzynie leciec wiecej - mój na gazie 190 km/h potem jest dół - brakuje gazu i nie chce dalej kręcic pomimo ze to nie wszystko - tez mam na mikserze , na benzynie inna bajka - ciągnie do ko

Ja mam inny problem - na gazie (od momentu załozenia isntalacji) nie chce mi sie wkrecać od 5000 obr - kreci do 5000 obr i nastepuje dół - efekt jakby konczyło sie paliwo , na biegu jalowym wkreca sie bez problemu a efekt ten wystepuje tylko podczas jazdy czyli pod obciazeniem - gaz mam II generacji czyli właśnie na mikserze przy dolocie, zaden wtrysk - Na benzynie ciągnie natomiast do odciecia.

Juz wszystko ok - zmiana reduktora i po problemie - załozyłem mocniejszy BRC i kreci bez ograniczen pozdrawiam

Edytowane przez katar14
http://img221.imageshack.us/img221/9561/bmw9bq.jpg
Opublikowano
Problem może wynikać też z małej wydajności Reduktora LPG. Lepiej zamontować za duży reduktor niż za mały. Potem są takie efekty jak wspominacie, a do tego jeszcze zawyżone spalanie LPG. Ja u siebie mam silnik M20B25 170KM i reduktor BRC bodajże ATE 90E do 200KM. Spalanie wychodzi bardzo ciekawie jak na ten silnik. Na zbiorniku 39,5l przejechałem ostatnio Warszawę tylko po mieście 317km czyli 12,5l/100km. Jeśli idzie o moc to wiadomo, mixer to zwężka która zamula. W tej generacji instalacji nie da się nic wymyślić.
Nie chcem, ale muszem... jeździć na gazie.
Opublikowano
dziś mierzyłem ile ma do setki no i cieno ok 15sek. dane to 10,6.co ciekawego na benzynie identycznie chyba cos jest nie tak !! Może jakieś propozycje gdzie szukać? dzięki
Opublikowano
Wyciąg mikser i się przejedz na benzynce :wink: Niestety II generacja moim zdaniem w 24v to lipa ,też miałem wszczepic u siebie ,ale dałem spokój za dużo kucyków się marnuje ,sprzedałem swoją bo benzynka mnie wykańczała :evil: ,a nie chciałem ją zamęczyc II generacją ,a sekwencja jak dla mnie ,za dużo keszu , jakiś czas przecierpię bez auta (będzie ciężko :cry2: )dozbieram kasy i kupuję e36 325 z sekwencją ,trochę mi czasu to zajmie ,ale warto ,kumpel kumpla ma i testowałem :D ,od tamtego dnia niechce innej :twisted:
Opublikowano
Dzięki za odpowiedzi! Jeszcze wyciągnę mixer żeby sie przekonać, a potem na to wychodzi że i ja sprzedam bo naprawde słabo się jeżdzi ,dziwne że nic nie wymyslili żeby nie spadała tak moc po zamontowaniu takiego gazu.
Opublikowano
Dzięki za odpowiedzi! Jeszcze wyciągnę mixer żeby sie przekonać, a potem na to wychodzi że i ja sprzedam bo naprawde słabo się jeżdzi ,dziwne że nic nie wymyslili żeby nie spadała tak moc po zamontowaniu takiego gazu.

Żaden rozsądny gazownik nie poleca instalacji 1 lub 2 generacji do takich silników. Montując "tanią instalację" na własne życzenie kastrujesz silnik, pozbawiając go powietrza (klapa przeciwwybuchowa i mikser skutecznie hamują przepływ powietrza zwiększając podciśnienie na dolocie - żeby lepiej zassać gaz). Cały wysiłek inżynierów BMW zostaje zniweczony, a Ty się dziwisz, że nie jedzie.

W e34 2,5 24V miałem instalację 2 generacji, która moim zdaniem zabrała mi jakieś 50KM, dzięki niej samochód stracił też charakterystycznego kopa przy 4,5tys obr/min. Po wyjęciu insytalacji auto odzyskało wigor i "latało" bez przeszkód 230km/h (na oponach chyba 205/65/15), przy zużyciu paliwa średnio 12l/100km.

Przy gazie 1 lib 2 generacji możesz jeździć tylko taniej (nie mylić z tanio). O radości z jazdy raczę zapomnieć.

Pzdr,

Opublikowano

Sa tacy co wymyślili, trzeba miec oddzielny wlot powietrza dla gazu i dla benzyny. Opłacalność takiego patentu to już inna sprawa

• 5 tygodni później...
Opublikowano

współczuje Wam osiągów. Ja mam 730 R6 na gazie II generacji. Nie jestem zbytnim zwolennikiem gazu ale leciałem nią 220 km/h właśnie na gazie i myślę że to dobry wynik.

W zasadzie taką prędkość osiągneła by "na zawołanie" tylko dróg brak.

Pozdrawiam

Opublikowano
Instalacja gazowa pierwszej generacji, mikser tzw. SONICZNY , auto obciążone na MAXA 220 KM/h na Gazie bez problemu :mrgreen:
Pozdrawiam
Opublikowano

Ty stary, ci kolesie to jakieś świry. Czytałem dużo z ich strony i dochodze do wniosku, że coś im na dekiel walneło. A ceny też mają zaj***, 7200 - 7900 zł za instalke IV gen. do 325i :!::?::!::?:

Normalnie każdy inny gaziaż mówił mi 4000 do maksymalnie 4700 zł, i to nie to największe badziewo BRC co oni oferują, ale bodajże LOVATO (od wielu ludzi już słyszałem, że BRC to szmelc, i nikomu na BRC nie chodzi tak jak na LOVATO)

Opublikowano
koro jednym chodzi na gazie powyzej 200 a innym nie - nalezaloby sprawdzic szczelnosc dolotu oraz sprawnosc przeplywki, przy gazie duzo syfu sie do niej dostaje, ewentualnie mogla ulec uszkodzeniu. L.
  • 1 rok później...
Opublikowano
U mnie za to jest inny motyw - zauwazylem ze im zimniej na zewnatrz tym auto nie chce osiagac obrotow pod obciazeniem szczegolnie nagle itp. Jakby brakowalo mu LPG. Dodam ze wymienilem reduktor na najwiekszy z brc (od 3.5 do 6.0 L ) a mam 3.0 i dalej to samo.
Opublikowano
Witam ja mam e36 sedan 91r z gazem (nie sekwencja)265tys przelotu i w 5 osob srednio kazdy ok 80kg, lecielismy 200km/h na gazie niesprawdzalem na benie ale jak sprawdze to wam cos podesle
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
A moze by tak na poczatek sprawdzic stan samego silnika (sprezanie, stan walka rozrzadu, itp), zamiast czepiac sie gazu?
BMW - Like No Other