Skocz do zawartości

520i + gaz -auto nie chce odpalić po nocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)
Witam serdecznie. Od kilku lat jestem szczęśliwą posiadaczką mojej bm-ki (BMW 520i+ gaz), z którą nie jedno już przeszłam. Niestety dziś nasiliły się problemy z jej odpaleniem.Gdy się rozgrzeje odpala normalnie. Wcześniej już coś jakby się działo a dziś to masakra w ogóle nie reagowała na dodawanie gazu i gasła. Działo się tak dopóki częstym odpalaniem i próbą wprowadzania na wysokie obroty nie przełączyła się na gaz. Czyżby to kłopot z sondą lambda? Jeśli tak to proszę o podpowiedź a może dwie trachły. Dodam jeszcze, że słychać było jakby strzelanie a wcześniej zauważyłam że nie pracuje równo na biegu jałowym- wchodzi na obroty- czy to ma jakiś związek. Dziękuję Edytowane przez anna_pa80
Opublikowano

viewtopic.php?f=72&t=117890

popraw temat bo go zablokuja, nie wiem nic procz tego ze masz bmw a jaki silnik?

moze byc duzo powodów, akurat sondy lambda bym wykluczyl, i najprostrzy sposob bedize podpiecie pod kompa i sprawdzenie

-->> masz problem z bmką, potrzebujesz diagnostyki, podpięcia pod kompa? napisz a pomogę[/b
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
najprostrze tu będzie sprawdzenie układu zasilania benzyną a zwłaszcza pompy paliwa w zbiorniku która zapewne od nagminnego jeżdżenia z niskim poziomem paliwa umiera powoli.
Drogą dedukcji doszedłem do konkluzji...!!!!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie koniecznie.

U mnie akurat ciepły/zimny było bez różnicy, później zaczęła kichać(strzelać).

ec2Wze6.jpg
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
z tego co pisze po przełączeniu na gaz pracuje normalnie więc to nie czujnik.
Opublikowano
Pompę paliwa ze zbiornika wymieniłam pół roku temu a w zbiorniku mam minimum 10 litrów obecnie od miesiąca nawet 30. I tak jak mówiłam problem jest tylko gdy auto jest zimne, potem gdy odpalam jest ok
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
pompa zamiennik?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
10l to trochę na dnie.
Opublikowano
Dobrze, że to nie pompa. Masz gaz to jeździj z przynajmniej 20-30l paliwa. Ja w zimę jeżdżę na pełnym zbiorniku. W tym tyg zalałem pod korek i tak mam to paliwo całą zimę (też mam LPG) Jeśli jest potrzeba przy połowie zbiornika dolewam dalej do pełna żeby woda się nie skraplała a jak się kończy zima to nie dolewam nic i jeżdżę tak do jesieni. To jest zdrowe dla pompy i nie skropli się też tyle wody w zbiorniku.