Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

jak w temacie, podczas zamykania elektrycznie tylnej klapy (dużej) w momencie kiedy są zamkniete wszystkie drzwi i szyby w samochodzie klapa nie dociąga się i pozostaje w pewien sposob otwarta.

Z kolei jeśli przed naciśnięciem przycisku zamykania na klapie otworze w kabinie drzwi lub szyby to klapa zamyka się i dociąga do zamka bez problemu. Wyglada to tak jakby w kabinie bylo za duże ciśnienie i brak jest jakis klapek ktore wyrownywalyby to cisnienie z tym na zewnątrz. Dodam ze zostal spawdzony rownież zamek oraz ekektryczne cięgno zamka tylnej klapy i wszystko działa ok. Słyszałem ze gdzieś z tylu w bagażniku są jakies klapki ktore powinny otwierać sie i przepuszczać nadmiar powietrza w momencie zamykania klapy tak zeby przebiegalo to bez problemu i jesli sa zapchane to moze dawać to takie efekty jak powyżej. Wie któryś z was gdzie mogę znaleźć te klapki w bagażniku ?

pozdrawiam

Emil

Jeśli Bmw to religia, to M5 jest Mesjaszem.
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

Kurcze,

jakos nie chce mi sie wierzyc, ze zamykanie klapy powoduje taki wzrost cisnienia, ze zamek jej nie dociagnie... :mad2: