Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dla wszystkich którzy są zainteresowani BMW Repair Inclusive. Od 1 lipca można przedłużyć gwarancję tylko dla auta , które ma gwarancje fabryczną.

Ja co roku dokupowałem sobie odpowiednią opcję z tabelki - najpierw 3 lata -100 km, teraz z racji tego że mniej jeżdżę chciałem 4 lata -100 tyś i jakieś było zdziwienie moje i panów z ASO jak sie okazało że podczas wprowadzania wyrzuciło błąd że dla tego auta nie da sie przedłużyć gwarancji , gdyż nie jest ono na gwarancji fabrycznej.

Tym bardziej że pisałem wcześniej do ASO i byłem umówiony na przedłużenie, a tu przyszedł mail od góry i klapa. Coś tam próbują walczyć w BMW Polska w moje sprawie ale coś sceptyczny jestem.

Tak więc jak chcecie przedłużać to od razu na 5 lat 120 tyś.

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Zaniepokoila mnie ta informacja, napisalem do dealera i stwierdzil ze bez problemu moge przedluzyc jeszcze gwarancje (a jestem juz na przedluzonej).
Opublikowano
Moje ASO tez twierdziło ze nie ma problemu a przedłużyć sie nie da bo system odrzuca VIN . Ponoć działają . Dam znać jak to sie zakończy.
Opublikowano
A mi ostatnio w fusie tez jeden doradca to uswiadomil. Ale nie jest to prawda szeroki znana nawet wsrod doradcow bo doardca u ktorego sie umawialem na serwis powiedzial ze nie bedzie problemu z przedluzeniem...
BMW Auto Rawski - NIE POLECAM!!!
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Wychodzi na to ze nie wbil mojego vinu w system tylko z automatu powiedzial ze sie da.. Musze sie do nich wybrac :roll:
Opublikowano
to naprawde swietnie :? miesiąc temu przedluzylem sobie na rok, z zamiarem corocznego przedluzania, az do konca leasingu. jakbym wiedzial wtedy, to wzialbym od razu odpowiednia dlugosc :mad2:
Opublikowano
Wlasnie dostałem info z ASO ze moj pakiet repair został przedłużony . Nie było to chyba takie hop siup bo mimo codziennych monitów trwało to 5 dni. Wiem ze oprócz mnie było jeszcze kilkanaście takich ządań więc albo był gdzieś Bug w procesie albo jakaś decyzja została cofnięta. Tak czy siak można przedłużać repaira. A jak bedzie za rok tego nikt nie wie. Aha z tego co wiem w tym roku w skład zawartości pakietu wchodzą rownież wycieki i akustyka , ktore w zeszłym roku były wykluczone. :cool2:
Opublikowano
no to pozostaje chyba samemu sprawdzić, wysyłając zapytanie przez serwis do BMW Polska, co też właśnie poczyniłem. Dam znać jak się ustosunkują w moim przypadku
Opublikowano

W przypadku nowego auta importowanego bez pakietu serwisowego warunkiem skorzystania jest

zakup pakietu serwisowego oraz gwarancja samochodu plus wybrany Repair Inclusive

• 1 miesiąc temu...
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Podbijam, gwarancja bez problemu przedłużona o kolejny rok.
Opublikowano
W sierpniu przedłużylem gwarancje i sprzedawca mówił, ze mogę dokupić kolejny rok lub rozszerzyć zakres (plus) w okresie trwania pakietu. Coś kombinują ....
Opublikowano

Coś czuje, ze doradcy serwisowi są trochę w tyle z informacjami i jak zwykle cierpi klient :mad2:

Muszę to sprawdzic przy najbliższej wizycie w ASO.

Opublikowano
glowna roznica polega na tym, ze teraz chcac przedluzyc gwarancje, trzeba to zrobic w czasie trwania gwarancji fabrycznej. I taki klient jak ja - ktorego zapewniano podczas odbioru samochodu o mozliwosci przedluzenia w okresie do pol roku po uplywie gw fabr - jest w ciemnej d
Opublikowano

Oficjalna odpowiedź z Inchcape Warszawa:

Pakiet musi być zakupiony w trakcie trwania gwarancji podstawowej, jak wspomniałem najlepiej kilka dni przed jej zakończeniem. Po upływie/wygaśnięciu gwarancji podstawowej zakup i wdrożenie pakietu BMW Repair Inclusive jest niemożliwe!

Pakiet może Pan nabyć np. na 3 rok i ustalony dystans km. I w następnym roku ponownie dokupić pakiet na kolejny rok wedle wytycznych lata/kilometry (musi być przy tym spełniony warunek: pakiet na kolejny rok należy nabyć w trakcie aktywnego czasu/kilometrażu pakietu!)

Można nabyć pakiet na 3i4 rok z określonym dystansem km - tak jak przedstawiłem to Panu w tabelce i potem znów dokupić pakiet na 5 rok eksploatacji.