Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Poza tym, że musiałem ich opierd*&$% za to, że niedokładnie wyczyścili pozostałości po poprzedniej (parę drobinek szkła zostało z prawej strony deski rozdzielczej i po zwróceniu uwagi samochód pojechał na 'doczyszczanie') to nie mam żadnych uwag. Lałem myjką ciśnieniową pod każdym kątem i nic nie przecieka. Wizualnie bez uwag. Funkcjonalnie także (hud i aktywny tempomat działają idealnie, światło się nigdzie nie łamie, asystent świateł, czujnik zmierzchu i wycieraczek OK). Także udało im się póki co :cool2:

Tylko koszt niemały bo coś koło 3200 brutto.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Pewnie jest to spowodowane tym że szyba jest niespotykanie pionowo jak na tak aerodynamiczny przód,ja przejechałem raptem 680km od nowości i już miałem 2 lekkie strzały z kamyczka w przednią szybe ,narazie śladu nie ma ale słabo to widze na przyszłość.

Było:

e36 318i Cabrio

E61 525d

F30 318d Sportline

F36 420i M-Pakiet

Jest : G30 518d SportLine

• 7 miesięcy temu...
Opublikowano
Panowie, dostałem kamykiem w szybę w moim F30 co zaskutkowało śladem z drobnym pęknięciem na jakieś 0,5 do niecałego 1cm. Początkowo myślałem żeby wymienić szybę, ale na to zawsze jest czas (czyt. jak dostanę mocniej) i pomyślałem żeby szybę naprawić. Pytanie tylko gdzie? Do wyboru mam ASO (Inchcape we Wro ponoć ma taką usługę) albo Nordglass. Zastanawiam się co wybrać i na ile taka naprawa będzie skuteczna i jaki ślad pozostawi. Na marginesie, jak już kolega wcześniej wspomniał również mam wrażenie, że F30 jest bardzo podatne na strzały z kamieni w przednią szybę :(.
Opublikowano
Nie tylko F30 jest na to podatne. Niestety większość nowych model i ma kiepskiej jakosci szyby, które są bardziej podatne na uszkodzenia. U mnie w F30 są "setki" mikro uszkodzeń czego niegdy nie miałem nawet po dłuższym użytkowaniu w innych pojazdach.
Opublikowano

W swoim aucie zdążyłem już trzy razy wymienić przednią szybę, w ciągu 13 miesięcy i 55 tys km przebiegu.

Wymiany robię przez ubezpieczalnie, po umówieniu się auto-glass przyjeżdża i wymienia w ciągu godziny pod domem na oryginalną (cokolwiek by to nie znaczyło :D ) szybę.

Ostatnio "wymieniacz" na pytanie czemu to tak pęka, tłumaczył iż to przez odchudzanie aut, współczesne szyby sa ponoć o połowę ciensze niż 10 lat temu.

A moje pękają dosłownie od byle czego, ostatnia miała dwa pęknięcia od naprawdę mikrospikijnych uderzeń, oba tuż przy karoseri, przy czym gdyby nie pęknięcia to śladów tych uderzeń pewnie w życiu bym nie zauważył.

Co do cen, za wymianę płacę 75 funtów excessu, ale byłem ciekaw ile bym musiał zapłacić sam za całosć. Zadzwoniłem do Auto-Glass i dostałem pełną wycene za szybę ze znaczkiem BMW. Ktoś zgadnie ile? :twisted:

Opublikowano
bartos76 -> ja jak kiedyś pytałem z ciekawości w aso o koszt wymiany szyby w e60 to usłyszałem 3200zł z robocizną :D więc obstawiam podobne sumy przy f30.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
700-900PLN
Opublikowano
Koniec końców naprawiałem szybę w Nordglass. Okazało się, że były dwa uderzenia, tuż obok siebie. Ślad pozostał, panowie z ASO obejrzeli szybę po naprawie i stwierdziliśmy, że jak dostane znowu (z poważniejszym skutkiem) to będziemy wymieniać. Na razie mam spokój (poza małym defektem stylistycznym), cała operacja naprawy trwała z 15 minut.
  • 3 lata później...
Opublikowano
Panowie gdzie najlepiej wymienic przednia szybe orginalna bo kamien mnie trafil na dzien dzisiejszy we Wroclawiu do mojej F30 tak aby nic nie poniszczyli.
Opublikowano
Ja w ASO w inchcape z AC robiłem w E87 w 2010 roku, nic nie poniszczyli aczkolwiek został mega syf na desce, którego nie sprzątnęli :) ponoć to norma, kolega u nich też robił i miał tak samo. Następnym razem jak będę u nich robił z pewnością takiego auta nie odbiorę. Liczyli sobie wtedy (jakieś 8 lat temu) szyba + robocizna 2600zł. Za taką cenę powinno auto błyszczeć. Wymiana szyby na pilkingtona na armii krajowej wyniesie Cię jakieś ~500zł.

.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Szyba wymieniana w Inchcape w E91 na wiosnę 4000 brutto. Z ubezpieczenia szyb, więc luz. Fakt, na desce były okruszki szkła.... Pewnie przyjeżdża do nich ekipa zewnętrzna na wymianę.
  • 4 lata później...
Opublikowano
Witam . Orientuje się ktoś ile w przybliżeniu na dzień dzisiejszy kosztuje wymiana szyby czołowej w BMW F31 . Interesuje mnie cena ASO