Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Moje pytanie jest następujace jakie polecacie klocki do BMW e39 525tds. Bo w tym temacie jestem głupi :)
Opublikowano

Hehe, co chwilę taki sam temat.

:search: :search: :search: :search:

A klocki ATE.

http://www.dami.pl/~wiktorc/BMW/tuning.jpg
Opublikowano
Ale moze ktos by powiedział czy klocki jurid czy lucas sa porównywalne do tych ATE
Opublikowano

Tylko i wylacznie :modlitwa: HAWK HPS :modlitwa:

Jezeli raz je zastosujesz juz nigdy nie bedziesz chcial stosowac zadnych innych.

Wedlug testow hamuja minimalnie lepiej niz oryginalne fabryczne.Maja jednak jedna podstawowa zalete: skutek uboczny hamowania (proch) nie klei sie do felg tak jak w przypadku oryginalnych klockow :8)

Opublikowano

Witam!

Wyglądają Łukasz solidnie,cena przystępna porównywalna do klocków w Polsce.Tylko własnie problem z zakupem,dam jutro temat kumplowi co ma sklep z częściami niech się dowie czy są one dostępne w Polsce,może u naszych sąsiadów za Odrą.

Pozdro!!!!!!!!

Ja aktualnie mam założone JURIDA i takie były wcześniej,hamowanie spoko i nawet za bardzo nie brudzą felg!

Opublikowano
Mam jescze jedno pytanie dzisiaj wymieniłem klocki i pytanie jest następujące czy kontrolka sama zgaśnie czy muszę ją kasowac w serwisie. Pozdro
Opublikowano
Nie próbowałem sam (wymiana odbywała się w warsztacie, więc nie wiem czy kasowali na kompie), ale słyszałem, ze wystarczy odłączyć kleme na jakieś 10 min i powinna zgasnąć ta kontrolka - to najtańszy sposób, ale niechaj to lepiej ktoś potwierdzi :doh:

Wszystkie samochody są prawie jak BMW... prawie robi wielką różnicę:))

Więcej mocy:

http://img61.imageshack.us/img61/1872/doladowanie3kk.jpg

Opublikowano

nic nie trzeba kasować - gasną same.

a co do klocków to wymieniałem i założyłem przód/tył TEXTAR i jest OK - wcześniej miałem jakieś inne i szybko po nich śladu nie było :duh:

http://www.maszty-flagi.com/bmw/E39_forum.jpg
Opublikowano

mnie polecono (sklep BMW na Narbutta w W-wie) ATE i takie zalozylem wraz z tarczami Zimmerman'a przod i ATE tyl. Co do TEXTAR'A to jest to pierwszy montaz w BMW. Jednak wedlug opinii sklepu oraz mojego mechanika TEXTAR'y w sklepach nie maja wiele wspolnego z tymi pierwszymi... ale tego nie sprawdzilem na wlasnej skorze...

Pzdr,

Artur
Opublikowano

Czujniki starcia klocków jest tylko z przody?

I wracając do tej kontrolki niegaśnie co mam zrobić bo denerwuje ciągle się pali na czerwono. Jeżeli to czujnik to jaka jest cena czujnika i czy bym wymienił go sam? Bo jak kontrolka od klockuw się zapaliła przejechałem na kontorlce ok 150km.

Opublikowano
mnie polecono (sklep BMW na Narbutta w W-wie) ATE i takie zalozylem wraz z tarczami Zimmerman'a przod i ATE tyl. Co do TEXTAR'A to jest to pierwszy montaz w BMW. Jednak wedlug opinii sklepu oraz mojego mechanika TEXTAR'y w sklepach nie maja wiele wspolnego z tymi pierwszymi... ale tego nie sprawdzilem na wlasnej skorze...

Pzdr,

a to dlatego ze textar ma dwie linie, normalna i ekonomiczna. Czesto sklepy wciskaja te ekonomiczne jako normalne i wtedy sa problemy...

polecam ATE, Textar, Ferrodo (ale nie Target - ekonomiczna linia), Lucas.

a ze sportowych MINTEX.

Prowadzę sklep z częściami do samochodów.

[email protected]

www.czescidobmw.pl

Opublikowano

Proszę o szybką odpowieć na moje na moje wcześniejsze pytanie, bo wyjeżdżam i niebędzie mnie w Polsce:

Czujniki starcia klocków jest tylko z przody?

I wracając do tej kontrolki niegaśnie co mam zrobić bo denerwuje ciągle się pali na czerwono. Jeżeli to czujnik to jaka jest cena czujnika i czy bym wymienił go sam? Bo jak kontrolka od klockuw się zapaliła przejechałem na kontorlce ok 150km.