Skocz do zawartości

3xx. Opony i felgi.Czyli wszystko o kółkach.

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 286
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Witam.

W związku z tym, że dużo osób pyta się odnośnie kół i opon jakie,czy się da itd. zrobiłem specjalnie podwieszony temat tylko do tego. Będzie wszystkim łatwiej.

Życzę miłej dyskusji :cool2:

ec2Wze6.jpg
Opublikowano
Ja mam problem ze swoimi 16 , otóż z przodu mam opony 205/55 z rantem ochronnym i opona wystaje delikatnie za nadkole , felgi to Azev 16 cal szerokość 7,1/2 , myślicie ze jak zmienie na 7 to będzie schowana ? Czy moge coś z tym zrobić bez klepania błotników
Opublikowano
Panowie zastanawiam się ostatnio nad oponami Bridgestone Potenza, słyszałem wiele pozytywnych opinii na ich temat, ale chciałbym aby ktoś z forum mi doradził, ewentualnie polecił jakieś podobne jakościowo i cenowo.
  • 4 tygodnie później...
Opublikowano

na 9'' opona 195/40 lub 205/40

na 8'' opona 185/40 lub 195/40

nie rozumiem po co ludzie robią taki naciąg? podoba wam sie to?

E38 728i 1999r
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Witam wszystkich do mojej lalki na nastepny sezon szykuje nowe felgi + lakierowanie mnie czeka calego auta. Obecnie mam diamantschwarz + jakies 15 felgowe germanskie alu. Lakier zawsze chciałem czarny , zastanawiam się ku Schwarz II akryl , chyba najładniejsza to bedzie czern. Co do felg , myslalem nad jakimis szprychowymi typu bbs rc090 . Czy moglibyscie mi doradzic jakies dobre felgi , zeby rowniez sie nadaly do szybszej jazdy ?
Opublikowano

Pomocy. Co to są za felgi !? Jestem zainteresowany kupnem owych felg 17". Grzebałem troszke na necie i kiszka , nic nie znalazłem . Może wam uda mi się pomóc. Z góry dzieki za zainteeresowanie : )

http://img29.olx.pl/images_tablicapl/176202025_8_644x461_bmw-320i-e36-kameleon-alu17-.jpg

Opublikowano

Jaką znacie najmniejszą dojazdówkę do bmw? Chodzi mi o więcej miejsca w bagażniku.

Widziałem 15, 16 cali i nic innego. Może da się spasować z innego auta, lub na felge od bmw założyć opone o niższym profilu

Opublikowano

Panowie jaki założyć zamiennik do opony 225/50/16 żeby było git?

Moje felgi to styling 30, szerokie 7 cali, et 46

Czy opony 205/55/16 będą się dobrze sprawowały w porównaniu do 225/50?

Opublikowano

też mam styling 30 i też oponę 225 i na moje oko bieżnika mi starczy na max 2 sezony, a trochę szkoda mi już wyrzucać opon ;) ale jak już mi się dojadą to zakładam 205, na felgę o szerokości 7" spokojnie wejdzie ;)

powody zmiany?

-na 205 będzie delikatnie zrywniejszy i mniej ospały, będzie ekonomiczniejszy, i nie będzie telepać w koleinach ;)

Zielona Bestia E36 sedan: M43b16 1.6 102KM & Corsa 1.4 na podtlenku LPG
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Odnośnie kół to pragnę zauważyć, że jest założony i podwieszony specjalny temat, co by wszystko było w jednym miejscu i nie tworzył się bałagan.

Prosił bym o kontynuowanie w nim dalszej dyskusji. viewtopic.php?f=68&t=245747

Przenoszę.

ec2Wze6.jpg
  • 5 tygodni później...
Opublikowano

Witam.

Posiadam felgi orginalne 15 styling 27 i chcial bym zapytac czy ktos ma na takich naciagnieta opone 195/55

Jak to wyglada i czy da sie na tym jezdzic;)

http://felgenkatalog.auto-treff.com/ a tu fajny link z orginalnymi felgami bmw nie mogłem znaleść go tu wiec na innym forum go wyczaiłem

• 5 tygodni później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Nie ma sensu.

Ta felga ma 7" szerokości i będziesz miał naciąg. Nominalny rozmiar na ta felgę to 225/55R15

ec2Wze6.jpg
  • 3 tygodnie później...
Opublikowano

szukam jakiś felg do mojego turasa. Coś polecacie ? 16, na to będą opony 205/55. Zawias ori m pakiet wiec chyba delikatnie niżej i twardziej. Żadnego naciągu nie uznaje bo ma być komfort. Zależy mi żeby nie były schowane tak mocno jak obecne 15x7et47.

czy ktoś jeździł e36 na felgach 16x8j et 35 ? czy to już obciera czy jeszcze nie. Zależy mi żeby nawet przy obciązeniu nie ocierało tym bardziej że tylne koło i tak jest schowane w nadkole już.

szukam