Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej

Szukam 540 w manualu.

Ta z tytułu jest troche fikuśna :) Stoi już trochę na 2 aukcjach allegro :

http://allegro.pl/bmw-e39-540-4-4-286km-m-pakiet-manual-individual-i4184309333.html

http://allegro.pl/bmw-540-540-4-4-286km-m-pakiet-sedan-limuzyna-i4160241606.html

i tablicy:

http://olx.pl/oferta/bmw-e39-540-4-4-286km-m-pakietmanual-individual-CID5-ID5CAb1.html#db7f4b2059

Vin rozkodowałem i się zgadza z tym, co w aukcjii na fotkach.

Moje niewprawne w beemkach oko wypatrzyło:

1) tarcze przód i tył w kiepskim stanie, do wymiany

2) maska trochę nierówno leży po prawej stronie przy reflektorze

3) chyba nie jest to polift, a wygląda jak taki (nie licząc bodaj tylnych reflektorów)

4) radio zgubiło piksele, ale ponoć tak to bywa w tym modelu

Widzicie coś jeszcze ?

Z góry dzięki :)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

No tak,sorki :modlitwa:

Tylko to "radomskie zagłębie" handlarzy...

Ciekawe jak się mają vanosy w silniku.

W mojej E39 jeździła kobita z pierścionkiem na prawym kciuku i zjechała na kierownicy w prawej górnej części nici,które zaczęły się z czasem pruć :cry2:

Opublikowano

No właśnie, wypicowany aż razi w oczy.

Możecie mi powiedzieć coś o widoku komory silnika ?

Nie widzę nigdzie śladów po prostowaniu blach, ale koło prawego reflektora są 'zbyt' kolorowe kable jak dla mnie. To jedyne, co mi się rzuciło w oczy.

Vanosy z góry zakładam, że do regeneracji, tak samo jak pewnie ślizgi łańucha.

Co do kierownicy - hmm, nie zwróciem uwagi, przyjrzę się, ale tapicerka wygląda na nie zajechaną.

Opublikowano
Jeśli juz koniecznie chcesz takie autko podjedz z nim (lub inna 540i) do kliniki bmw w Opocznie. Znaja się tam na tym modelu, maja stronkę i łatwo ich znależć.
Opublikowano
Uszczelka maski od strony pasażera wchodzi na przedni prawy reflektor. Ktoś ściągał i nie potrafił nawet poprawnie założyć. Widać, że auto opdpicowane. W rzeczywistości stawiam 80% na to, że jej stan jest słaby.

Sprzedam nowy filtr powietrza MANN C31143 BMW E60 E61 E63 E64 - 90 zł z wysyłką

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Wg.VIN - S438A EDELHOLZAUSFUEHRUNG Wersja z drewna szlachetnego.

Prawie stały temat pikseli w E39 - wypalone w panelu radia i chyba na pewno przy zegarach (sprzedający wyłączył je by to ukryć).

Opublikowano

Nie tylko to nie zgadza się z VIN-em. Auto posiada ksenony, natomiast przedni zderzak nie ma spryskiwaczy a na pasie przednim pod maską brak odpowiednich naklejek o tym świadczącym. Tak się złożyło, że sam zainteresowałem się tym egzemplarzem zaraz po ukazaniu się ogłoszenia, obejrzałem dokładnie zdjęcia i zadzwoniłem do sprzedającego. Na początku rozmowy zarzekał się, że auto jest absolutny bezwypadek, hiper tip-top, itp., natomiast kiedy powiedziałem mu o zderzaku, spryskiwaczach i reflektorach przyznał się, że z przodem było coś robione, ale w Niemczech i on nie wie co. Przyznał się również do tego, że zderzak nie jest oryginał tylko zamiennik i lampy przednie też są wymienione na inne. Kwestii koloru listew we wnętrzu nie poruszałem, bo to akurat mógł sobie ktoś sam wymienić wg gustu.

Także odpuściłem sobie ten egzemplarz i nawet tutaj go nie wrzucałem :wink:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Tak,lampy przednie wymienione na zwykłe bo nie ma przetwornic ksenonowych z tyłu lamp.

Dysz intensywnego zmywania nie ma w zderzaku a zbiorniczek w komorze silnika jest.

Zrobione tanim kosztem.

Opublikowano

tak się tylko zastanawiam, czy wiecie ile e39 540 w manualu i Mpakiecie kosztuje w niemczech? ta tutaj wystawiona jest w cenie bardzo ładnej 520 po lifcie w Mpaku... trzeba być skończonym idiotą żeby się spodziewać ideału za taką kasę.

http://www.mobile.de/pl/kategoria/samochod/vhc:car,pgn:1,pgs:10,srt:date,sro:desc,mke:bmw,mdl:540,frn:2000-01,frx:2003-12,ger:manual_gear

z tego co na pierwszy rzut oka zauważyłem to najtańsza w Mpaku kosztuje ok 8tys euro plus przywóz.

Więc albo musisz podwoić swój budżet, albo pogodzić się z tym, że auto za połowę ceny rynkowej ma JAKIEŚ WADY, jest naprawione po stłuczce, trzeba coś do niego dołożyć itd.

Tarcze hamulcowe Rotinger
  • 2 tygodnie później...