Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

koledzy mam takie pytanie..kupiłem dzisiaj koncentrat płynu letniego do spryskiwaczy i... nalałem do buteli 5l wody z kranu i go rozmieszałem z wodą(odpowiednią ilość) potem potrząsłem..wlałem to zbiorniczka w aucie i mija już 3h i ciągle piana..dużo piany jest... na dodatek jak się popsika to zostają plamy zaschnięte na aucie...

chyba muszę na dniach spuścić ten płyn(wyjąc zbiorniczek) dokładnie go opróżnić i zalać normalny płyn bez kombinowania

Opublikowano
no ale od czego jest piana?? dodam,że jak się kupuje normalnie płyn to piany nie ma po wlaniu... a tutaj non stop jest
Opublikowano

ale ludzie pytam powaznie :D bo cholery można dostać...

ale kij po niedzieli spuszczam płyn i zalewam normalnym a nie kombinowac z koncentratmi i piana po sam korek

Opublikowano

Zobacz moze to szampon to i sie pieni :)

Wysyłane z mojego GT-I9195 za pomocą Tapatalk 2

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

Opublikowano

Przecież mówię...

nalałem wody z kranu 5l do butelki..potem do niej koncentratu trochę..potrzepałem butelką i od tej pory non stop piana i nie spada wgl

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Napisz jaki to koncentrat. Zeby inni sie nie wpakowali. Moze zmieszal sie z reszta plynu co byl w zbiorniku i dlatego piana.

🙃🙃

Opublikowano
To normalne że płyn się pieni na początku, to tak jak z płynem do mycia naczyń i wodą, ale po odpaleniu silnika powinna piana znikać. Jeśli nie znika piana to oznaka tego, że auto wpada w zbyt duże wibracje a to będzie prowadzić do kolejnych awarii. Zainteresuj się tematem poduszek pod silnikiem, kołem pasowym i dwumasem.
Opublikowano
Zobacz moze to szampon to i sie pieni :)

Wysyłane z mojego GT-I9195 za pomocą Tapatalk 2

:D

Opublikowano

weź zrób to w innej kolejności najpierw koncentrat a potem woda... nie zrobiłeś w dobrej kolejności a potem masz pretensje, że się pieni :cool2:

Spuść tamto i zrób nowe jak pisze ... jak to nie pomoże to nie używaj już płynu lej wodę będziesz miał kłopot z głowy :D

BUNIA :)