Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam, jako że spadł już śnieg, próbowałem "Driftować" , ale skończyło sie tylko na próbach gdyż nie jestem w stanie utrzymac driftu dłuzej niz 2-3 sek, i teraz pytanko, co trzeba zrobic aby wyglądające prosto bączki utrzymać przez minimum te 10 sekund, tak jak na poniższym filmiku (czas od 1:06)

bmw e46 320d 150km sedan

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Wydaje mi się, że chłopaki mają opony z kolcami, a czym lepsza przyczepność tym łatwiej driftować. Do tego po prostu musisz dużo ćwiczyć i tyle. ;) Zresztą jak się dobrze przyjrzeć to też im za dobrze nie idzie i rzadko kiedy ciągną drift dłużej niż kilka sekund.
Opublikowano
w tym jednym przypadku mnie zafascynowali :D myślałem że im bardziej łyse opony tym łatwiej driftować :P ja mam nówki zimówki, więc z tego co piszesz powinienem trenować ile się da :D byle autka nie zapiec zbytnio :cry:
Opublikowano

lepiej uczyć się na śniegu niż na czystym asfalcie (parkingu itp.) :cool2:

ps. a DSC wyłączone :mrgreen: :mrgreen: :cool2: :?:

Opublikowano
Zabawy na śniegu sama przyjemność, wyższy bieg niższe obroty autko sie nie męczy ani nie psuje a my możemy polatać jak na karuzeli :P
Opublikowano
dsc wyłączone całkowicie (czyli dłuższe przytrzymanie) - jaka jest różnica czy klikne raz czy przytrzymie dłużej? (wtedy zapala sie jakas dodatkowa ikonka)
Opublikowano
dsc wyłączone całkowicie (czyli dłuższe przytrzymanie) - jaka jest różnica czy klikne raz czy przytrzymie dłużej? (wtedy zapala sie jakas dodatkowa ikonka)

Jak masz dsc i klikniesz raz to po prostu opóźniasz reakcję systemu, a jak trzymasz dłużej przycisk to wyłączasz całkowicie i nic co związane z dsc nie działa.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
No i kwestia śniegu też jest tutaj ważna :wink: najlepszy jest taki świeżutki, nieujeżdżony :D albo błoto pośniegowe :wink: bo jak masz lód pod spodem, albo jest mocno ujeżdżony to lipa z fajnym driftem :cry:
Opublikowano
jeśli w tym roku, tzn moze inaczej, fajną mamy wiosne tej zimy, wiec do 2 miechów spadnie śnieg, to coś się pokombinuje :D tak to trzeba bedzie czekac kolejny rok :P
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Tak jak piszesz - lepiej poczekać do następnej zimy, niż katować nasze pupilki na asfalcie :oops:

:cool2:

Opublikowano
Ja na początku popełniałem ten błąd, że za dużo gazu dawałem, a to trzeba jak z dziewczyną - delikatnie i z wyczuciem. Druga rzecz trochę zabawna, to siedzenie prosto bez podpierania pleców, tył kiem dobrze się wyczuwa przeciążenia (wiem, że śmiesznie brzmi, ale jak ktoś chce, niech spróbuje)
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
a to trzeba jak z dziewczyną - delikatnie i z wyczuciem.

To jeszcze mało wiesz o dziewczynach a raczej kobietach. ;)

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
No tak,bo jak sam sobie nie weźmiesz to Ci nie da :mrgreen:
Opublikowano
No tak,bo jak sam sobie nie weźmiesz to Ci nie da

Co Wy jacyś szpetni jesteście? :wink:

To powiem inaczej.

Prawda o kobietach i przewadze BMW nad fwd - lepiej dać w p***e niż jechać na ręcznym :twisted:

• 3 tygodnie później...