Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
:lol: Wiesz ile ma obecnie dostępna baza PL? :lol: zaledwie 426 MB .Pełna baza Angielska ma 8,78GB. :mad2: Jeszcze raz :pełnej bazy PL nie ma: To co wkleiłeś na zdjęciu też mam z obecnymi bazami pl(4.07.20)ale do pełnej ISTA w PL to jeszcze daleko.Pozdrawiam :handshake:
Opublikowano

Witajcie.

Kilka dni temu ściągnałem Rheingolda 3.55 (wersja bez instalacji) z chomika Mlodzik1. Po problemach udało mi się w końcu z pomoca właściela chomika uruchomić rheingolda (musiałem zainstalować więcej wersji vcredist i net framenetwork niż było to sugerowane) . Uruchomił się , wkleiłem skopiowaną licencje i potem wyświetliło się okienko do wpisania ISIS - nie miałem pojecia co tam mam wpisać, wiec zamknąłem program w nadzieji ze później ktoś mi podpowie i dopisze to, ale teraz przy próbie ponownego uruchomienia wyświetla mi się tylko to:

ISTA.jpg

Co mam zrobić by znowu uruchomić ten program i co wpisać w to pole ISIS ? :oops:

windows 7 professional 64bit.

Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]
Opublikowano
Uruchom RCleanerV4.4,zrestartuj komputer ,potem uruchom reg,edit i ta sama procedura co za pierwszym razem czyli wklejasz licencję i w pole ISIS wpisujesz 1 .
Opublikowano

rcleaner miałem w paczce z programem wersje 4.3.7 uruchomiłem i wyświetliło DONE, now restart Your computer, zrestartowałem i dalej nie rozumiem tzn...:

"potem uruchom reg,edit" - nie wiem o co chodzi ??? można prosić o dokładniejsze wyjaśnienie. Chodzi może o ten plik ISTA-D reg fix ??

Po samym restarcie po zastosowaniu rcleanera i próbie odpalenia ISTAGUI jest dalej ten sam błąd.

Wykonuje blasting (czyszczenie kanałów dolotowych) - N54, N55 , diesle N47 i N57.[/size]
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
dzieki, mysle ze to zalatwia sprawe :) super... to moze wiesz tez skad wziac istap standalone jesli nie z chomika? :mrgreen: :mrgreen:
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Znowu mam problem :oops: ...miałem działająca ISTA D, zainstalowałem c-cleanera bo mi miejsca na dysku C brakowało a nie było za bardzo co wyrzucić i przy standartowym "sprzątaniu" usunał mi on chyba także coś co było powiązane z działaniem isty , bo teraz mam taki komunikat przy uruchamianiu programu - i nie odpala się :

Bez_tytu_u.jpg

czy musze wszystko zainstalować od początku czy może da się to naprawić w prostszy sposób :) ? :oops:

EDIT :

pomogło , problem rozwiązany

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Cześć koledzy,

Zainstalowałem sobie w celach edukacyjnych Rheingold'a 4.01.21. W moim e39 530d zrobiłem sobie test samochodu, odczytałem błędy, ale za cholerę nie mogę znaleźć takich rzeczy jak np. korekcje wtryskiwaczy. W internecie znalazłem tylko taki opis:

Activities--->Function Structure-->drive-->diesel fuel electronics--->smooth-running control

Ale u mnie to wygląda zupełnie inaczej, nie ma żadnych "activities"... Znalazłem tylko coś takiego jak "Service functions" i tam po kolei wchodząc w sterownik DDE doszedłem do Rough measuring czy coś takiego, koniec końców wyświetliła się tylko opisana teoria na czym polegają korekcje, ale żadnych wartości live data :shock: Podsumowując było tylko jedno okno Functional description na całej szerokości, a np. tutaj na filmiku okno jest podzielone na dwa gdzie widać przyciski do wyboru procedury?

https://www.youtube.com/watch?v=Qqw9eKckrlY

Czy ja robiłem coś nie tak, czy może sam program nie ma jakiś plików wymaganych, a może spowodowane to jest tym, że zmieniłem sobie rozdzielczość Hex Editorem, żeby była dopasowana do mego laptopa?

Pomoże ktoś?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Spróbuj wtedy jeszcze raz się połączyć, zrób test pojazdu, odczytaj błędy, skasuj, funkcje serwisowe itd.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Cześć

Auto posiadam ponad rok i w końcu się zmobilizowałem aby zainstalować ISTA i podłączyć auto.

Koledzy sprawdźcie po screenach czy ta ISTA w ogóle działa . Ostatni screen wszędzie UKNOWN

Na początek proszę o info jak wykonać :

kalibrację czujnika skrętu

adaptację oleju w vtg oraz kalibrację vtg

7282da5d54ae3349med.jpg

Wersja 3.55.11

b62dcccf3a295680med.jpg

8b20b9753301f6e0med.jpg

d1149afdb644f8e2med.jpg

6da35763f8ebdddbmed.jpg

d87bcd5ffdd7b22fmed.jpg

żadnych dizli tylko Pb+LPG

R4 + turbo, V6 , R6 i V8

Opublikowano

Jakieś sugestie dlaczego?

Inpa jest i działa.

Czy zainstalować sobie inną p+d taką 30gb lub więcej?

R4 + turbo, V6 , R6 i V8

Opublikowano (edytowane)

Dzięki

A teraz wytłumacz jak dziecku z przedszkola

Chodzi o uruchomienie pliku rejestru który jest w programie aby zmienił rejestr sys.win8.1?

Edytowane przez siara64

R4 + turbo, V6 , R6 i V8