Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jeszcze do auta nie podlaczalem ale juz sie cos dzieje podczas identyfikacji :D

Chyba wszystko na najlepszej drodze :D

http://i1033.photobucket.com/albums/a419/speed1211/Screenshot20_zpsebd96c8d.png

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

• Odpowiedzi 1,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Din 76 dzięki wielkie :D ,znalazłem ten wpis i już uzupełniłem.Ten emulator to chyba jednak sobie odpuszczę :shock: a rozejrzę się za ICOM-em. Może ma ktoś sprawdzonego sprzedawcę?Pozdrawiam!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Din 76 dzięki wielkie :D ,znalazłem ten wpis i już uzupełniłem.Ten emulator to chyba jednak sobie odpuszczę :shock: a rozejrzę się za ICOM-em. Może ma ktoś sprawdzonego sprzedawcę?Pozdrawiam!

może niedługo będzie nowy ICOM EMULATOR bez vmware i żadnych zabezpieczeń ale tylko dla interfejsu K i D-can , ale kupno ICOM chińskiego klona to na pewno jest najlepsza opcja kosztuje mniej niż jedna aktualizacja w serwisie BMW .

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Masz na myśli ten?

ICOM Emulator 3.3 no Dongle

Opublikowano

może niedługo będzie nowy ICOM EMULATOR bez vmware i żadnych zabezpieczeń ale tylko dla interfejsu K i D-can , ale kupno ICOM chińskiego klona to na pewno jest najlepsza opcja kosztuje mniej niż jedna aktualizacja w serwisie BMW .

A po co emulator? przecie ista/d/p działa na zwykłym kablu bez emu

Opublikowano

No to że ista D na kablu D Can śmiga to wiemy ,ale ista P :shock: to powiedz proszę coś więcej jak to na kablu uruchomic :?:

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Podobno działa ista P bez emulatora oszukuje się iste że jet ICOM cały czas podłączony i już widziałem takie coś ale jak ustawić iste P aby cały czas widziała icoma to nie wiem chociaż ktoś już oficjalnie obiecał że będzie dostępne za darmo dla innych więc też czekam...

chociaż na razie i tak można sie cieszyć jest już icom emulator 3.3 bez zabezpieczeń uruchamia się go tak jak zwykły windows na VMware i działa z najnowszymi ISTA P i D

ale tylko K i D-can ani tryb OPPS i ENET nie jest obsługiwany.

krzysiek80 jak wiesz jak skonfigurować iste P aby widziała cały czas icoma to ja też jestem ciekawy..... (może podobnie jak to było w SSS Progman też wystarczyło skonfigurować SSS progman aby działał z EDIABASEM i zwykłym interfejsem .... a ISTA P jest rozwinięciem SSS Progman wiec może ...

Opublikowano

Witam wszystkich serdecznie. Śledząc ten wątek udało mi się zainstalować iste/p , program widzi emulowanego icoma , ale podczas próby łączenia z samochodem wyskakują takie oto błędy:

94202 błąd przy inicjalizacji komponentu oprogramowania: Brak pakietu serwisowego

3051 (CoAPI) – Nie udało się otworzyć katalogu

Czy ktoś z was spotkał się z czymś takim? Albo może przynajmniej orientuje się czy to wina instalacji isty, czy może standard tools, czy może wina emulatora.

Z góry dziękuję za pomoc.

Opublikowano
Witam!Na dysku c mam Rheingold 3.41.Teraz na wymiennym nośniku wypakowałem 3.46.30 .Program otwiera się i na ,,sucho" działa(nie podłączałem się jeszcze do auta).Rozumiem po przeczytaniu wcześniejszych postów że jest ok. bo nic nie instalowałem tylko wypakowałem . :-D Pozdrawiam!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jak wcześniej instalowałeś 3.41 to będzie działać z każdej lokalizacji ale podczas otwierania pokaże błąd ale diagnostyka będzie działać

Nowy instalator Rheingold 3.46.30 msi jest trochę inny niż starsza wersja ale jak go zainstalujesz to będzie problem z licencją, a tak w starych ustawieniach

będzie chodzić

Nawy instalator ma nawet inną ścieżkę

Program Files (x86)/BMW/ISPI/TRIC/ISTA nie ma już folderu rheingold do poprawnego działania trzeba zainstalować ISPI NEXT admin client po instalacji trzeba jeszcze uruchomić, też problem z licencją.

Opublikowano
Dzięki za podpowiedź .Twoja wiedza Din 76 jest bezcenna :clap: Od kogoś takiego to aż miło się uczyć :D .Z ciekawości jeszcze podłączyłem dzisiaj ten przenośny dysk do innego kompa i też program zadziałał.Instalowałem na nim wcześniej 3.41 , ale teraz tam nic nie ma nawet tools 2.12.nie ma i program startuje :shock: Pozdrawiam!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Już jest,wczoraj go ściągnąłem.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jeszcze nie instalowałem z braku czasu,w weekend się za to wezmę to napisze czy działa.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
witam

A testował juz ktoś: ISPI NEXT 3.47 + 54.3.002 NATIVE ?

Bo widze ze sie pojawiło na ruskich torentach - 54 GB waży

Tak chodzi uruchamia,

Instalacja tylko na dysku C:\ minimum 150GB wolnego miejsca dla ISTAP najlepiej przeznaczyć 200GB wolnego na dysku inaczej instalator uzna że

nie spełnia się wymogów systemowych i nie zainstaluje.

Na WIN 7 64bit INTEL i3 4GB RAM chodzi naprawdę dobrze uruchamianie trwa tyle gdzieś co Rheingolda D

Aby zainstalować trzeba nieznacznie zmienić pliki, (raczej tylko do uruchomienia) dostępne na zagranicznych stronach,

instalacja nie jest specjalnie trudna, tylko czasochłonna

na Hdd dysku trwała instalacja pierwszej części ok 3 godziny 3.54.0 reszta też jest czasochłonna... może nie tak jak pierwsza część...

Wszystko instaluje się w C:\ProgramData\BMW (folder ukryty)