Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Emulator nie jest ci potrzebny do wersji natywnej z ruskich stron

ICOM only!!!

Lub mod i bez zadnego emu ista zobaczy icoma ktorego nie ma

Co prawda mam już ICOM EMULATOR i już skonfigurowałem z ista native widzi ICOM, ale możesz jaśniej, wyjaśnić jak to zrobić chętnie bym go uruchomił bez vm

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Moge ale dobrze wiesz ze tego nie zrobie

nie twoj soft ,sciagniety z neta wiec nie pomoge

Tomtech, a już myślałem że się zmieniłeś ha ha :D Soft nie jest mój, ale też nie twój i nie tego co modyfikował wiesz kto jest właścicielem, a ten co modyfikował, jak chciał to udostępnił więc o co Ci chodzi.

Mod icoma mam i A2 też i już dawno próbowałem i nie widzi nic są tam ustawienia na Vmware, może jak będę miał trochę czasu więcej to sobie wypróbuje różne

możliwości,

Opublikowano
Zdegraduje XP-ka do SP2 zobaczymy czy pomoze :D

Ps. nie pomoglo ale tez nie liczylem na cuda :D

HEj!

I co udało ci się złamać te licencje?? Mam to samo i stoje w miejscu a potrzebuej auto diagnozować;/;/

Pozdrawiam

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Niestety nie :( próbowałem jakiś czas, szukałem i wgrywalem inne pliki z lizenzja z neta ale bez powodzenia i dałem sobie spokój i wgralem Dis :D

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Niestety nie :( próbowałem jakiś czas, szukałem i wgrywalem inne pliki z lizenzja z neta ale bez powodzenia i dałem sobie spokój i wgralem Dis :D

A próbowaliście na Windows 8 32bit lub 8.1 32bit , czy tak samo, jest problem z licencją ???

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Mialem dostep tylko do win 8.1 64bit ale sprobuje jeszcze na Viscie. Mam 32 i 64 bitowa to moze troche rozjasnisprawe :)

Spot Monachium Facebuk: BMW München PL

Screenshot_20190504_162413.md.jpg

- Kto ty jesteś?

- Cyprian mały.

- Jaki znak twój?

- BMW!!!

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja mam na Vista 32-bit i win8.1 64-bit.Nie ma problemów z licencją.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja myślę że problemy z instalacją ( z Licencją ) na 32 bit systemach jest spowodowany przez instalacje microsoft net framework jaki masz na Viście ? zainstalowany, nie kiedy nawet niektórzy nie wiedzą że nie jest u nich jeden zainstalowany, tylko mają kilka wersji np wersja 3.5 ma w sobie starsze 2 i 3
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja mam:framework 1.1

Framework 3.5 SP1

Framework 4.5

Czyli tak jakby zainstalowane trzy :shock: ,choć sam nic nie instalowałem.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

I do instalacji Rheingolda na domyślnej ścieżce na 32 bit systemie Windows (ale pewnie na XP sie nie da) trzeba usunąć z Program Files (x86) końcówkę

mówiącą że to 32-bitowa instalacja " (x86) "

To że najnowsza wersja microsoft net framework nie jest zawsze najlepsza dowiedziałem się jak na Win 8.1 32bit instalowałem ISTE P 53.5.003 Native zainstalowałem net framework 4.5 a tu przy odpaleniu informacja windows że do poprawnego działania ISTY P native potrzebuje starszej wersji net framework 2 i 3

ISTE P native udało mi się odpalić na win 7 64 bit ale do funkcjonowania ICOM emulatora nie można mieć Ediabasa na windowsie 7 głównym, jest konflikt jak widzi ediabas na wirtualnej maszynie i na głównym systemie, ista po wykryciu ICOM EMULATOR zawiesza się, nie zczytuje samochodu i nie przechodzi do planu aktualizacji sterowników,

Mogłem usunąć EDIABASA (myślałem że pomoże tylko zmiana nazwy ale to nic nie dało) ale wtedy bym stracił Rheingolda i INPE NCS, w takiej sytuacji wgrałem drugiego Windowsa 8.1 PRO jak drugi system na jednym komputerze, trzeba mieć dwie partycje C i D aby taka instalacja była możliwa, (można zmniejszyć jeden wolumin C i utworzyć z niego nowa partycję ale tylko wtedy gdy jest mniej niż 4 partycje podstawowe) minusem jest to że Windows 8.1 32 bit widzi tylko 3.2 GB RAM, Zmieniłem też lokalizacje folderu apps z ISTĄ z D na C, ale jak mówił kolega Kris do funkcjonowania jest potrzebny zawsze dysk D, może być mały ale być musi, jak ma ktoś kłopoty z odpaleniem to niech pisze.

Opublikowano
Din76, mam ten sam kłopot z Istą P. Dopóki nie zainstalowałem przygotowanego specjalnie pod Istę P ediabas_7.3.0.msi, Rheingold i pakiet Standardtools śmiagały bez zarzutu, ale Ista P mimo wykrywania klona Icoma nie łączyła się z autem. Teraz Ista P śmiga, a Pakiet Inpy nie działa. Mam dwa laptopy, na jednym jest Ista P, a na drugim reszta softu BMW. Jednak docelowo chciałem mieć cały soft do BMW na specjalnie do tego celu zakupionym Lenovo T410. A może przygotować sobie zmienione pod Istę P pliki z Ediabasa i podmieniać je tylko na czas programowania auta ? Średnio uśmiecha mi się stawianie drugiego systemu.
Artekk
Opublikowano
Znalazłem coś takiego, co prawda tyczy się Rheingold 3.43 ale może pomóc w starszej wersji

- To remove the popup "USAGE NOTES" in line after faile ISTAGUI.exe.config

add

Udało się komuś usunąć wyskakiwanie tej notki? U mnie w ISTAGUI.exe.config nie ma takiej linijki:

Jakieś pomysły?

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Din76, mam ten sam kłopot z Istą P. Dopóki nie zainstalowałem przygotowanego specjalnie pod Istę P ediabas_7.3.0.msi, Rheingold i pakiet Standardtools śmiagały bez zarzutu, ale Ista P mimo wykrywania klona Icoma nie łączyła się z autem. Teraz Ista P śmiga, a Pakiet Inpy nie działa. Mam dwa laptopy, na jednym jest Ista P, a na drugim reszta softu BMW. Jednak docelowo chciałem mieć cały soft do BMW na specjalnie do tego celu zakupionym Lenovo T410. A może przygotować sobie zmienione pod Istę P pliki z Ediabasa i podmieniać je tylko na czas programowania auta ? Średnio uśmiecha mi się stawianie drugiego systemu.

Żeby ista P z icom emulatora chodziła musisz też usunąć wszystko ze zmiennych środowiskowych nie może być ediabasa, ja też zmieniałem nazwy nic nie daje, dlatego

zainstalowałem drugiego windowsa i na nim vmware i icom emu z VM ,to jak dwa komputery w jednym, mimo że mam z obydwu dostęp do wszystkich plików .

Opublikowano
To już chyba poczekam, aż icomy stanieją, albo wersja natywna emulatora się pojawi :) swoje auto mam podniesione do ostatniego I-level, więc istap trochę tak dla sportu już. Pojedynczy ster, gdy jakiś nowszy soft się pojawi można zawsze WinKFP ogarnąć, choć z takimi starociami jak E60 pewnie już BMW dało sobie spokój. Tak czy inaczej poza kłopotami opisanymi wyżej wszystko śmiga na dwóch kompach z Win7 64bit.
Artekk
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Zawsze możesz powrócić do starszej wersji ISTA P na Vmware nie ma aż takiej wielkiej różnicy jak native i tak musisz ponownie uruchamiać komputer, ja mam dużo programów na win 7 64bit wiec uruchamianie trochę systemu trwało na drugim windows 8.1 32bit mam tylko ISTE P native i Vmware więc dużo szybciej zwłaszcza że mogę wyłączyć antywirusa co znacznie przyspiesza rozruch, ale mimo to i tak trochę trwa, szczerze to po początkowej ekscytacji, czekam na to że w końcu będzie dostępna ISPI NEXT (jak na raze ceny od 500$) ISTA P 53.5 chodzi na niej już więc tylko zainstaluje ISPI

zainstaluj BMW+ISIDR2+ISTA-D Rheingold 3.42+ISTA-P+2.52.3VMware i icom emulator REV B na drugiej maszynie i masz to samo tylko trochę wolniej, ale po uruchomieniu chodzą podobnie Iste P 2.52.3 można w pełni edytować po Vmware dodawać pliki i usuwać nawet język Polski można bez problemów ustawić.

Raczej icom emulator native nie będzie nie można będzie go tak zabezpieczyć tak jak na vmware, a robią emulator głównie dla kasy wiec na vmware im bardziej odpowiada.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

Aktualizacji auta nie zrobisz ista rheingold-em.

Potrzebujesz do serii E ista-p lub winkfp.

Dobrze byłoby mieć jeszcze icom-a

NCS, INPA, WINKFP, ESYS, ISTA nie są mi obce.

Retrofity, kodowanie i programowanie to moja codzienność.

Masz problem to dzwoń. TEL: 502-372-555

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Aktualizacji auta nie zrobisz ista rheingold-em.

Potrzebujesz do serii E ista-p lub winkfp.

Dobrze byłoby mieć jeszcze icom-a

Zapomniales o dobrym zasilaniu do auta :mrgreen:

Krzysztof