Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Działa :cool2:

Dzięki

Działa, ale powiedzcie mi jeśli ktoś wie, czemu Rheingold nie zapamiętuje mi ostatnich ustawień? W sensie jak zmieniam rodzaj interfejsu czy język to po ponowym uruchomieniu wraca mi do fabrycznych ustawień, stało się tak po ponownej instalacji Rheingold.

Trzeba było przed instalacja wszystko wyczyścić z rejestru (oczywiście trzeba wcześniej zrobić kopie rejestru tak na wszelki wypadek)

HKEY_CURRENT_USER\Software\BMWGroup\ISPI\Rheingold in regedit.exe

i zobacz czy nie masz zaznaczonej gdzieś funkcji recovery (przywracanie do poprzedniej wersji)

• Odpowiedzi 1,7 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Panowie na zachodnim forum znalazłem jak poszerzyć obraz w Ista rheingold tak aby obejmował cały ekran

Plik w Rheingold\ TesterGUI\Bin\Release\ pliik , aplikacja do otwierania rheingolda ISTAGUI otwieramy za pomocą Hex edytora i szukamy wartości 1024 (dla rozdzielczości ekranu), ja dla monitora Laptop (2013 rok)

Przekątna ekranu LCD 15,6 cali

Typ ekranu TFT HD , Glare

Maksymalna rozdzielczość LCD 1366 x 768

zmieniłem z 1024x 768 na 1280x768 i już ładnie wypełnia (nie do końca można szerzej jeszcze ale mi wystarczy, ten szerszy też zrobiłem 1366x768)

dla ista rheingold 3.41 jest tylko jedna wartość 1024 i zmieniając ją poszerza się ekran, sprawdziłem na swoim laptopie, jak ktoś chce to jest tu mod razem z oryginałem:

http://chomikuj.pl/Dinpl/BMW/Rheingold+3.41/Rheingold+3.41/ISTA+Rheingold+3.41+ISTAGUI+Mod+rozdzielczo*c5*9b*c4*87+1280x768,4226693600.rar

czy nadaje się do innych wersji tego nie wiem ale w 3.41 działa dobrze ale do innych macie instrukcje...

Cytuje :

"Oto ISTAGUI rozdzielczości mod do 3.44.30

Wybory:

1152x864

1280x768

1280x800

1366x768

1440x900

1600x900

Launcher.exe już nie działa

Użyj Notatnika ++ lub WinHex (lepiej Hex edytor) zmienić rozdzielczość.

Są 3 miejsca w istagui.exe gdzie trzeba zrobić zmiany. Otworzyć i znaleźć 1024 i 768, a następnie zmienić rozdzielczość chcesz.

zekan23 napisał: Goście nie widzą linków w wiadomościach.Zarejestruj się, aby forum klikając tutaj , aby widzieć linki.Launcher.exe już nie działa

Użyj Notatnika ++ lub WinHex zmienić rozdzielczość.

Są 3 miejsca w istagui.exe gdzie trzeba zrobić zmiany. Otworzyć i znaleźć 1024 i 768, a następnie zmienić rozdzielczość chcesz. [/ B]

Zmieniłem tylko ostatnie miejsce na mojej specjalnej uchwały, to działa. Nie pytaj mnie dlaczego.

Czy należy zmienić wszystkie 3 miejsca - i dlaczego?

Zmieniłem tylko ostatnie miejsce na mojej specjalnej uchwały, to działa. Nie pytaj mnie dlaczego.

Czy należy zmienić wszystkie 3 miejsca - i dlaczego?

Wszystkie lub ostatnie"

• 2 tygodnie później...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Kris ale do ściągnięcia czy tylko na razie w ofercie na sprzedaż, ja czytałem że sprzedają razem z laptopem i (lub sam dysk ISTA P 3.53) nie można się dostać z powodu zabezpieczeń.

czytałem też o natywnej wersji 2.52 przerobionej z VM na bezpośrednio na windows 7 uruchamia się ją razem z ISTĄ Rheingold (w ustawieniach jest załaduj programowanie razem) kosztuje 160 (ale nie wiem czy dolarów czy euro) sprzedają na angielskim forum.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jest,jest ja już sciągnąłem i nie z tego linka powyżej.
Opublikowano
Panowie, może banalne pytanie, ale powiedzcie prosze, ewentualnie na PW jeśli ktoś by miał ochotę mi pomóc w wyborze, jaki kupić interfejs ąby odpalić tego rheingolda, bo mam jakiś szit Viakena za 50zl, ale domyślam sie , że na tym interfejsie nie pojdzie.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Panowie, może banalne pytanie, ale powiedzcie prosze, ewentualnie na PW jeśli ktoś by miał ochotę mi pomóc w wyborze, jaki kupić interfejs ąby odpalić tego rheingolda, bo mam jakiś szit Viakena za 50zl, ale domyślam sie , że na tym interfejsie nie pojdzie.

Spokojnie, jak obsługuje INPE to będzie chodzić tylko zainstaluj Standard tools 2.12 ja na K-line ustawiłem interfejs na COM9 i chodzi bardzo dobrze, tylko w trybie ADS nie chodzi.

Panowie może podeślecie linka do ISTY P może być na PW , nie mogę się na tym ruskim forum zarejestrować, mieli mi wysłać na pocztę i długo ślą potwierdzenie rejestracji.

Opublikowano
Koledzy mam pytanie. Zainstalowalem Standard tools i inpe a nastepnie Rheingolda 3.4.1. Problem polega na tym ze po instalacji oczywiscie rheingold wymaga klucza, wedlug instrukcji na forum trzeba skopiowac 2 pliki i je podmienic w folderze gdzie sie zainstalowal tyle ze ja z tych dwoch plikow mam tylko jeden. brakuje pliku "license". jak to zrobic zeby to dzialalo ? dzieki
Opublikowano
Koledzy podpowie mi ktoś gdzie w Rheingold znaleźć test DPFa? Wypalanie spokojnie znajduje ale testu nie mogę. Jak sprawdzić poziom sadzy w DPF?
Opublikowano
Gdzie moge znalezc instrukcje zeby zainstalowac Rheingold? Czy jakies zmiany musza byc zrobione/dodane w windows ? Dzieki.

Wejdz na poczatek tego watku i masz praktycznie krok po kroku - dopiero jak cos ci nie bedzie hulalo to zadawaj pytania. U mnie wiecej sprawilo klopotu instalacja Windowsa 7 niz samego rheingolda :mrgreen:

Opublikowano
Gdzie moge znalezc instrukcje zeby zainstalowac Rheingold? Czy jakies zmiany musza byc zrobione/dodane w windows ? Dzieki.

Ja za pierwszym razem z tego filmu instalowałem

Dzieki za video :) . Sciagnolem BMW ISTA / D Rheingold 3.44.50 z rutracker.com http://rutracker.org/forum/viewtopic.php?t=4779958 , ale nie ma tego pliku instalacji, jak pokazane jest w tym video, calkiem inne pliki sa w tym torencie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

To ściągnij sobie samą tylko aplikacje z 3.41 zawiera tylko 400mb jest tutaj http://chomikuj.pl/mlodzik1/Rheingold+3.41/BMWRheingoldISTA3,3784889001.msi

ale tam jest instrukcja jak to wszystko zainstalować 3.44 jest trochę inny nie wiem czy jak wkleisz tylko pliki do C:\program files (x86) \Rheongold\SQLiteDBs\

tam jest cała zawartość rheingolda, to czy będzie się uruchamiać, musisz wpisać też w rejestr .

Plusem instalacji tej aplikacji jest to że zostanie wpisane w rejestr i będzie ista się uruchamiać z dowolnego miejsca, próbowałem skopiowałem Rheingolda na

dysk H dołączany po USB i z tego miejsca uruchamia się bez problemu.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Rozdzielczosc sobie ustawiales pod swoj ekran ? "Ciagnie" nawet 1920x1080 :mrgreen:

Nie nic nie zmieniałem nawet nie sprawdzałem pod tym kontem, ja mam 1366x768 jak dla mnie jest ok

uruchamia się w miarę szybko ale dochodzi za każdym uruchomieniem restart komputera ale zamykając aplikacje bez STOP ISTA można szybko uruchomić bez restartu

można w tle uruchamiać inne programy wydaje się że nie jest aż tak bardzo wymagająca pod względem RAM i procesora jak się już uruchomi

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Panowie potrzebuje informacji jak skonfigurować sieci w Vmware tak aby ICOM emulator zamiast do ISTY na Vmware został wykryty na systemie Windows (Hosta) czyli na głównym systemie windows nie wirtualnym, szczerze to myślałem że wystarczy w VMnet0 Bridged własna kartę sieciową albo AUTO-Bridging sam sobie wybiera odpowiednią kartę sieciowa (czyli mostek między windows 7 64 bit główny system Hosta, a wirtualnym Systemem Windows XP z emulatorem ICOM

czy należy tez skonfigurować drugą siec VMnet(2) próbowałem Host-only IP 169.254.0.0 Subnet mask 255.255.255.0 Host Connection - Connected

jakieś propozycje

Informuje że pliki do uruchomienia ISTY P 2.53.5 native tak samo uruchamiają starsze wersje ISTY P po skopiowaniu katalogi apps z ISTY P 2.48.3 Vmware udało mi się ją uruchomić na głównym systemie Windows 7 64bit jedynie to trzeba jeszcze dostosować Sieć aby zmienić z Vmware na eth0 i wpisać własny MAC adres karty sieciowej komputera tak aby można połączyć z ICOM