Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
JA tez wspolczuje, ale z drugiej strony- nie masz AC, tak, ? Nie masz zadnych zabezpieczen(nie pytam o standardowe), tak ? I mimo tych brakow nie parkujesz na strzezonce, tak ??? Przynajmiej jedno z rzeczy ktore wymienilem jest obowiazkowe w utrzymaniu auta. Ile kosztuje Niedzwiedz Lock- 350 zl plus dobry alarm za 300zl, a ile teraz straciles ? Ja nie usnalbym spokojnie, zostawiajac auto bez AC albo bez niedzwiedzia i alarmu, i to jeszczze pod chmurka... Mieszkasz w Polsce, niestety...
Opublikowano
wspolczucia !! pewnie poszlo na czesci ! jak jest AC to pol biedy !
Raz BMW / / / Zawsze BMW http://img528.imageshack.us/img528/4160/motorsporticon0ms.gif
Opublikowano
mam pewna wiadomosc ze auto stoi w okolicach PRUSIC miedzy wroclawiem a poznaniem, juz zwiedzalem ten teren ale sa tam same stodoly wiec jest to szukanie igly w stogu siana, policja ma powiazania z nimi wiec na nich nie mam co liczyc
Opublikowano
To wbijaj sie po kolei i patrz co tam jest w tych stodołach, zazwyczaj zbyt szczelne nie są,,, mi kiedys ukradli motocykl to wiem jakie to uczucie, jak bym dostal taki cynk to bym przekopal wszystko i na nic nie patrzal...
http://img412.imageshack.us/img412/7442/niskamala0udjt7.jpg
Opublikowano
witam serdecznie kolege.mam dla ciebie rade.kup sobie gazete AUTOGIELDA DOLNOSLASKA i zerknij na dzial czesci ,a bedziesz wiele wiedzial.Powtarzaja sie tam co jakis czas ogloszenia z czesciami BMW wlasnie z PRUSIC pod Wroclawiem BIERZ KOLEGOW I JEDZ TAM!!!
NIE MA JAK 192 KM
Opublikowano
Mi tez, i powiem wam ze im mniej o tym w internecie tym lepiej, wiec watek raczej zamknac, zanim zglosza sie do wlasciciela kolesie z internetu ktorzy niby maja to auto i zazadaja kasy za zwrot. Niejeden juz zaplacil takim leszczom.
Opublikowano
dokladnie, ja tez widzialem juz gosci ktorzy dali po 5 000zl a auta jak nie bylo tak nie ma. Niech bedzie to nauczka na przyszlosc- albo Ac albo Niedzwiedz Lock i alarm.
Opublikowano

Bad_Boy - alarm to nie jest problem dla złodzieja, każdy marny elektryk potrafi go obejść. Multi-lock to większy problem, wymaga więcej czasu, ale jako pojedyńcze zabezpieczenie nie jest nie do przeskoczenia. Nie będę tutaj bił piany o sztuce zabezpieczania samochodu, bo to jest temat na dłuższy referat, a nie pojedyńcze i popularne frazesy. Niestety jeśli ktoś lubi swoje auto to powinien o tym pomyśleć, bo tak naprawdę po starsze furki nie przyjeżdżają lawetami fachowcy z ciekłymi azotami i supernowoczesnymi laptopami tylko zwykłe złodziejaszki w sile co najwyżej dwóch osób, a przed takimi wbrew pozorom można się uchronić.

Jeśli chodzi o autora tematu to najprawdopodobniej nic się nie da zrobić, o takich sprawach trzeba myśleć wcześniej... współczuję mimo, że nie jestem fanem kierowców BMW (w przeciwieństwie do wielu modeli aut z tej stajnii).

Opublikowano
Ring- wlasnie o tym pisalem. jezeli w aucie za 10 000zl bedziesz mial dobry alarm i Niedzwiedzia to na 99% Ci go nie ukradna tylko poszukaja takiego ktory nie ma. Najgorzej to nie miec zadnych zabezpieczen lub (i) AC.
Opublikowano
Ciekawe ... dzwonilem ale juz maja nieczynne. Orietuje sie ktos moze czy zakladaja to na automata i jaki jest koszt mniejwiecej ? :mrgreen:
www.rc-trial.pl ----> ZAPRASZAM
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam!

Bad_Boy jeśli możesz to podaj mi namiar na tego kolesia z Poznania bo jestem zainteresowany założeniem blokadki!Z góry serdeczne dzieki!

Opublikowano
Dokładnie na automata podobno najlepsze zabezpieczenie to własnie multilock.Ja też założyłem w E34 za 400zł.Gość który mi zakładał potwierdził że złodzieje omijają samochody z multilockiem bo nie chce im sie bawić :)
Opublikowano

Mając zabezpieczenie w postaci mult-locka czy bear-locka, dostajecie naklejkę informacyjną. I teraz pytanie:

czy naklejacie taką naklejkę na szybę w celu poinformowania o rodzaju zabezpieczenia auta??

czy nie naklejacie tego w celu utrudnienia identyfikacji rodzajów i ilości zabezpieczeń??

http://img155.imageshack.us/img155/5220/bkptouring350x100avatarzt8.gif

http://images.spritmonitor.de/239085_5.png

Opublikowano
przede wszystkim przestrzegam przed MultiLockiem- bo to podroba NiedzwiedzLocka- rozni sie budowa- w NiedzwiedzLocku zamek jest izraelski, stalowy i schowany w skrzyni b, a w MultiL zamek jest polski i na wierzchu. A naklejke zawsze przyklejam bo odstrasza, na prawde malo jest grup przestepczych ktore umieja go wyeliminowac i zajmuja sie z reguly b.drogimi autami.
  • 2 tygodnie później...