Skocz do zawartości

UKRADLI MI BMW :(

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
JA tez wspolczuje, ale z drugiej strony- nie masz AC, tak, ? Nie masz zadnych zabezpieczen(nie pytam o standardowe), tak ? I mimo tych brakow nie parkujesz na strzezonce, tak ??? Przynajmiej jedno z rzeczy ktore wymienilem jest obowiazkowe w utrzymaniu auta. Ile kosztuje Niedzwiedz Lock- 350 zl plus dobry alarm za 300zl, a ile teraz straciles ? Ja nie usnalbym spokojnie, zostawiajac auto bez AC albo bez niedzwiedzia i alarmu, i to jeszczze pod chmurka... Mieszkasz w Polsce, niestety...
Opublikowano
wspolczucia !! pewnie poszlo na czesci ! jak jest AC to pol biedy !
Raz BMW / / / Zawsze BMW http://img528.imageshack.us/img528/4160/motorsporticon0ms.gif
Opublikowano
  • Autor
mam pewna wiadomosc ze auto stoi w okolicach PRUSIC miedzy wroclawiem a poznaniem, juz zwiedzalem ten teren ale sa tam same stodoly wiec jest to szukanie igly w stogu siana, policja ma powiazania z nimi wiec na nich nie mam co liczyc
Opublikowano
Hmmm to żeczywiście sprawa nie wygląda ciekawie :( tym bardziej że policja nic a nic nie zrobi.
Opublikowano
To wbijaj sie po kolei i patrz co tam jest w tych stodołach, zazwyczaj zbyt szczelne nie są,,, mi kiedys ukradli motocykl to wiem jakie to uczucie, jak bym dostal taki cynk to bym przekopal wszystko i na nic nie patrzal...
http://img412.imageshack.us/img412/7442/niskamala0udjt7.jpg
Opublikowano
Nie chce siać paniki ale po tylu dniach to BMW już jest pewnie rozebrane na części :(
Opublikowano
witam serdecznie kolege.mam dla ciebie rade.kup sobie gazete AUTOGIELDA DOLNOSLASKA i zerknij na dzial czesci ,a bedziesz wiele wiedzial.Powtarzaja sie tam co jakis czas ogloszenia z czesciami BMW wlasnie z PRUSIC pod Wroclawiem BIERZ KOLEGOW I JEDZ TAM!!!
NIE MA JAK 192 KM
Opublikowano
Przykro... kiedyś też mi fure zakosili myślałem że się pochlastam.
Opublikowano
Mi tez, i powiem wam ze im mniej o tym w internecie tym lepiej, wiec watek raczej zamknac, zanim zglosza sie do wlasciciela kolesie z internetu ktorzy niby maja to auto i zazadaja kasy za zwrot. Niejeden juz zaplacil takim leszczom.
Opublikowano
dokladnie, ja tez widzialem juz gosci ktorzy dali po 5 000zl a auta jak nie bylo tak nie ma. Niech bedzie to nauczka na przyszlosc- albo Ac albo Niedzwiedz Lock i alarm.
Opublikowano

Bad_Boy - alarm to nie jest problem dla złodzieja, każdy marny elektryk potrafi go obejść. Multi-lock to większy problem, wymaga więcej czasu, ale jako pojedyńcze zabezpieczenie nie jest nie do przeskoczenia. Nie będę tutaj bił piany o sztuce zabezpieczania samochodu, bo to jest temat na dłuższy referat, a nie pojedyńcze i popularne frazesy. Niestety jeśli ktoś lubi swoje auto to powinien o tym pomyśleć, bo tak naprawdę po starsze furki nie przyjeżdżają lawetami fachowcy z ciekłymi azotami i supernowoczesnymi laptopami tylko zwykłe złodziejaszki w sile co najwyżej dwóch osób, a przed takimi wbrew pozorom można się uchronić.

Jeśli chodzi o autora tematu to najprawdopodobniej nic się nie da zrobić, o takich sprawach trzeba myśleć wcześniej... współczuję mimo, że nie jestem fanem kierowców BMW (w przeciwieństwie do wielu modeli aut z tej stajnii).

Opublikowano
Ring- wlasnie o tym pisalem. jezeli w aucie za 10 000zl bedziesz mial dobry alarm i Niedzwiedzia to na 99% Ci go nie ukradna tylko poszukaja takiego ktory nie ma. Najgorzej to nie miec zadnych zabezpieczen lub (i) AC.
Opublikowano
A na automat też są takie blokady ?
www.rc-trial.pl ----> ZAPRASZAM
Opublikowano
http://www.niedzwiedz-lock.pl/ dowiedz sie. Nie znam znam osoby ktorej ukradliby auto a miala NiedzwiedzLocka (zamontowanego w ich serwisie- to wazne) i alarm zarazem. Aha, i nie pisze tu o autach za 200 000zl bo te i tak pojada. Po te przyjezdza wlasnie ten "ciekly azot i laptop"
Opublikowano
Ciekawe ... dzwonilem ale juz maja nieczynne. Orietuje sie ktos moze czy zakladaja to na automata i jaki jest koszt mniejwiecej ? :mrgreen:
www.rc-trial.pl ----> ZAPRASZAM
Opublikowano
u nich okolo 450 zl, ale jak pofatygujesz sie do Poznania zalatwie Ci za 300-350zl- mam mechanika ktory tam pracuje i zaklada u siebie w domu.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Witam!

Bad_Boy jeśli możesz to podaj mi namiar na tego kolesia z Poznania bo jestem zainteresowany założeniem blokadki!Z góry serdeczne dzieki!

Opublikowano
michal kropinski 502-601-016 mieszka w Luboniu. Powolaj sie na Tomka z Niemiec. Pozdrawiam
Opublikowano
Dokładnie na automata podobno najlepsze zabezpieczenie to własnie multilock.Ja też założyłem w E34 za 400zł.Gość który mi zakładał potwierdził że złodzieje omijają samochody z multilockiem bo nie chce im sie bawić :)
Opublikowano

Mając zabezpieczenie w postaci mult-locka czy bear-locka, dostajecie naklejkę informacyjną. I teraz pytanie:

czy naklejacie taką naklejkę na szybę w celu poinformowania o rodzaju zabezpieczenia auta??

czy nie naklejacie tego w celu utrudnienia identyfikacji rodzajów i ilości zabezpieczeń??

http://img155.imageshack.us/img155/5220/bkptouring350x100avatarzt8.gif

http://images.spritmonitor.de/239085_5.png

Opublikowano
przede wszystkim przestrzegam przed MultiLockiem- bo to podroba NiedzwiedzLocka- rozni sie budowa- w NiedzwiedzLocku zamek jest izraelski, stalowy i schowany w skrzyni b, a w MultiL zamek jest polski i na wierzchu. A naklejke zawsze przyklejam bo odstrasza, na prawde malo jest grup przestepczych ktore umieja go wyeliminowac i zajmuja sie z reguly b.drogimi autami.
Opublikowano

Wielkie dzieki Bad_boy za namiary!!!!!!

Powodzonka!!!!

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
wyrazy wspolczucia..
Bayerische Motoren Werke !