Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam , zmieniłem dzisiaj żarówki podświetlenia tablicy na ledowe , wszystko świeci delikatnie może miga , a na kompie pokazuje mi tak jakby były spalone , czyżby za mocne ?
Opublikowano

Ledy pobierają tak mało energii że komputer widzi to tak jakby żarówka była spalona.

Da się to obejść ale aż tak dobrze się nie znam :roll: :D

BMW E39 520i - tomtom1994

SPRZEDAM CZĘŚCI E39 <--- klik

http://images.chomikuj.pl/button/tomtom1994.gif <<<----- Folder BMW - hasło BMW

Znajdziesz tam różne przydatne pliki dotyczące BMW, softy, mapy i instrukcje obsługi.

Opublikowano

chyba prościej kupić normalne żarówki led przystosowane do auta z CAN. Szkoda tracić funkcje sprawdzania świateł która jest świetna w tym aucie. Mało to aut się widzi na drogach gdzie właściciel jeździ pół roku bez jednego światła bo nawet nie wie że mu nie świeci :)

Wpisz w google albo allegro Can BUS LED i wydaj 10zł wiecej to nie bedziesz mieć błędu żarówki.

szukam
Opublikowano

Mi się np nie świeci już 2 lata ... przypał ale zawsze ciężej w nocy odczytać, zwłaszcza jak brudne blachy.

Są dedykowane zestawy, np do mnie do turasa jako całość nie sama żarówka led.

Opublikowano
chyba prościej kupić normalne żarówki led przystosowane do auta z CAN. Szkoda tracić funkcje sprawdzania świateł która jest świetna w tym aucie. Mało to aut się widzi na drogach gdzie właściciel jeździ pół roku bez jednego światła bo nawet nie wie że mu nie świeci :)

Wpisz w google albo allegro Can BUS LED i wydaj 10zł wiecej to nie bedziesz mieć błędu żarówki.

masz takie na mysli ?

http://allegro.pl/c5w-diodowa-36mm-6-led-can-bus-tablica-bmw-i3762649011.html

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Ja właśnie takie same zamontowałem u siebie do oświetlenia tablicy, bagażnika w turasie i oświetlenie kabiny. To są tak zwane "z rezystorem". Jedynie do oświetlenia kabiny wcisnąłem 42mm, czyli dłuższe żeby było więcej światła, takie same idą w bagażniku. Bardzo dobrze to wygląda i bardzo dobrze świeci. Kupowałem to w Warszawie na białołęce, płaciłem 8 zł za sztukę

Były: e30: 323i '83 // e34: 520i '95, 525i '91 // e46: 320d '99 320d '02 // e39: 525tds '96, 520d '02, 528i '98, 525d '00 // e60 520 M47 + wirus, 520d N47 // e83 N47

Pozdrawiam

Krzychu.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
i nie swieci Ci sie spalona zarowka na kompie ?

Nic mi nie świeci, żadna awaria, ale właśnie dla tego, że są tam "rezystorki" dajace opór jak zwykłe żarowki.

Były: e30: 323i '83 // e34: 520i '95, 525i '91 // e46: 320d '99 320d '02 // e39: 525tds '96, 520d '02, 528i '98, 525d '00 // e60 520 M47 + wirus, 520d N47 // e83 N47

Pozdrawiam

Krzychu.

Opublikowano

z gustem jest jak z duuupą

ale moim zdaniem e46 lepiej wygląda na zwykłych żarówach bardziej klimatycznie niż na ledach

dodam że jak widzę ledo-maniaków to mało kto ma takie ledy żeby oświetlały całe blachy jak to w nowoczesnych autach jest normą

tylko po 1 literze i może ze 2 cyfry te ledy oświetlają

po prostu 2 białe słupy

lepiej dołozyć do lepszych firmowych przednich żarówek albo wymienić płyny ustojowe w ukochanym aucie niż świrować z ledami