Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Kolego wydaje mi sie że w dieslu nigdy nie osiągniesz takiego dzwięku jak w benzyniaku nie wiadomo co byś tam wsadził ja u siebie ma przelot od początku do końca i jest jak było no może delikatnie sie zmienił dzwięk ale naprawde dupy nie urywa.
Opublikowano
Witam szanownych posiadaczy. Jestem tutaj mega swiezakiem ,wiec prosze o wyrozumialosc .

Chcialem zapytac czy jest jakas opcja aby zamontowac cały wydech z M3 do zwyklej E46 320 D .

Chodzi mi o uzyskanie efektu wydechu z m3 czyli podzielonych wygarów .

Jakies pomysly ?

http://www.ebay.co.uk/itm/Top-Gear-Tuning-BMW-E46-M3-Stainless-Steel-Rear-Exhaust-Silencer-with-Tails/200987063990?_trksid=p2045573.m2042&_trkparms=aid%3D111000%26algo%3DREC.CURRENT%26ao%3D1%26asc%3D19100%26meid%3D3031729747995983578%26pid%3D100033%26prg%3D8668%26rk%3D1%26rkt%3D4%26sd%3D200987063990%26

Jeszcze czego. Raz - z 320d nie zrobisz M3, choćbyś pękł. Dwa - chcesz mieć glośniejszy wydech, czy chcesz mieć ładnie brzmiący wydech? W dieslu? No bez jaj. :mrgreen:

To co pokazałeś w linku? Calibra. Z pakietem laminatowym. I burakiem w środku.

None of you seem to understand...

I'm not locked in here with you.

You're locked in here with me!

//Potrzebujesz podpiąć się pod kompa? Daj znać. Pomogę za free.

Opublikowano
Nie chodzi mi o dzwiek , tylko o wyglad . Chce dac tylny zderzak z m pakietu , no i typ na podwojny wydech lub zderzak z dyfuzorem na wygar tylko z lewej strony
Opublikowano

niestety chłopaki ze wsi biora się za e46

audi a4 juz objechali świat....

Lepiej pchać niż ciągnąć... | Bita Malowana Wy-szpachlowana...

http://oi59.tinypic.com/oqvqmr.jpg

Opublikowano
Nie chodzi mi o dzwiek , tylko o wyglad . Chce dac tylny zderzak z m pakietu , no i typ na podwojny wydech lub zderzak z dyfuzorem na wygar tylko z lewej strony

1. Nie zrozumiałem połowy tego, co napisałeś, bo uzywasz jakiegoś dziwnego narzecza. Naucz się poprawnie formułować wypowiedzi, tak, żeby przekaż był spójny i logiczny.

2. Sam nie wiem, czy śmiać się, czy płakać. Diodowe podświetlenie też planujesz? Nakładki na progi? Spoiler?

3. Chłopaki już napisali, to tylko powtórzę - wieś tańczy, wieś śpiewa. Kup sobie golfa albo jakiegoś civica.

None of you seem to understand...

I'm not locked in here with you.

You're locked in here with me!

//Potrzebujesz podpiąć się pod kompa? Daj znać. Pomogę za free.

Opublikowano

Marudzicie jak stare baby....cały tuning (również AC sznycel) to jedno wielkie wieśniactwo.

Chce chłopak podwojny wydech to niech sobie montuje.

Opublikowano
Ale zjebki poleciały :D chłopaku wydaj mi sie że nie pasuje wydech podwójny do 320d :) coś takiego dobrze wyglada w m3 ale tam wszystko współgra zderzak nadkola i cała reszta nie rób kaszany ze swojego śmierdziela :mrgreen: może jeszcze masz w planach naklejkę na klape ''M'' :duh:
Opublikowano

Pierwsze pytanie jest takie: Czy chcesz do zwykłego 320d założyć tylko tylni zderzak z M-Pakietu + wydech podzielony na dwa? Jeśli tak to odradzam, bo to kupy nie będzie się trzymało.

Jeśli planujesz:

1. Wrzucić ORYGINALNY albo jakiś mega dobry zamiennik całej "obudowy" M-Pakiet albo coś równie dobrze wyglądającego.

2. Założyć zawieszenie gwintowane lub co najmniej M-Pakiet.

3. Założyć jakąś dobrą 18" wzwyż (czytaj nie chińską) felgę na dobrych gumach.

4. Zarzucić jakiś program, żeby trochę to 320d ożywić.

To jestem jak najbardziej za. Niektórzy nie muszą mieć demona prędkości tylko lubią toczyć dużą felgę z klasą :P Jednak pamiętaj, to zawsze, niezmiennie do końca swoich dni będzie 320d :)

Tuning jest dobry ale jak wykona się go ze smakiem. Podstawowa zasada to żeby nie zrobić jakiegoś poduszkowca, z olbrzymimi zderzakami poszatkowanymi nie pełniącymi żadnej roli wlotami powietrza. Zresztą to jak za wszystkim trzeba to zrobić z wyczuciem.

Ja w swojej mam założone tylko 18" felgi styling 32, gumy na lekkim naciągu do tego obniżone zawieszenie i w mojej opinii wygląda o wiele lepiej niż jak teraz ma założone 16" styling 30 z baloniastymi oponami zimowymi. Oczywiście komfort teraz lepszy ale po zakrętach chodzi jak stara łajba :P

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Kolego wydaje mi sie że w dieslu nigdy nie osiągniesz takiego dzwięku jak w benzyniaku nie wiadomo co byś tam wsadził ja u siebie ma przelot od początku do końca i jest jak było no może delikatnie sie zmienił dzwięk ale naprawde dupy nie urywa.

Marki premium już opracowały swoje rozwiązania tego problemu :norty: Z tego co pamiętam to w mocnych dieslach bmw z systemu audio wydobywają się rasowe pomruki wydechu, w Audi stosuje się zewnętrzny głośnik niskotonowy, w mercedesie chyba jeszcze nad tym pracują bo ekolodzy dobierają się do ich 6cio litrówek :wink:

P.S. w renault clio można sobie wybrać w menu jaki chcemy mieć dźwięk "wydechu" :norty:

Opublikowano

taaa, biorą się ...już dawno e46 ma status burakowozu! Zastąpił z dumą na tym miejscu e36 , które albo jest na zlomie albo powolutku robi sie autem dla pasjonatów. E46 to obecnie tani ,szeroko dostepny pazdzioch...to po prostu naturalna kolej rzeczy.

A wydech z m3 w 320d pasuje jak swini okulary :p

Opublikowano

taaa, biorą się ...już dawno e46 ma status burakowozu! Zastąpił z dumą na tym miejscu e36 , które albo jest na zlomie albo powolutku robi sie autem dla pasjonatów. E46 to obecnie tani ,szeroko dostepny pazdzioch...to po prostu naturalna kolej rzeczy.

dokladnie, po drodze z e36 było i nadal jest a4 b5, teraz czas na e46, pozniej a4 b6 ;) itp

szkoda ze buractwo nadmiaru pieniędzy nie wkłada w mechanikę tylko woli szpecić auto.... czytaj szpanować pod remizą :norty:

Opublikowano

a tam nie trzeba czasem przy tłumiku m3 pozbyć się wnęki na koło ? bo ten tłumik jest poziomy i dość duży i chyba zabiera miejsce na dojazdówke.

No nic, szkoda auta tylko co zroybić. Mógłby olej wymienić, moc przywrócić, hamulce zrobić, zawieszenie. Ale zaczyna po wiejsku czyli ma wyglądać już z daleka, ale jeździć to już nie musi.

szukam
Opublikowano
Oczywiście że trzeba ciąć podłogę, dlatego taki wydech to nie tylko wiocha ale także rzeźnia :duh:
raczej rzeźba, pewnie chłop studiuje rzeźbę a jak wiadomo praktyka czyni mistrza ;)

Opublikowano

Nie do końca. E46 jest teraz pełno, większość to takie zaniedbane pety, część smutnie porzeźbiona, ale takiej masakry jak była z e36 to już chyba ludzkość nie powtórzy nigdy. Dla mnie e36 przebijało calibre. Nie dość że brzydkie wyjechało z fabryki to 90% zostało zmasakrowanych. e46 nie jest na pewno świeże ale jest ładną budą i i nie zostało tak zwieśniaczone. Mi ciągle ludzie mówią że mam fajne auto.

Opublikowano
Obawiam się że jesteś w błędzie, to samo zawsze działo się z każdym BMW, w szczególności z serią 3 odkąd pamiętam, począwszy od e21 przez e30, e36 i teraz e46 :/
Opublikowano
Chciałbym zobaczyć jak ci wszyscy ujadający mieszkają, chodzą ubrani, co czytają, co oglądają i jakiej muzyki słuchają. Pewnie miałbym niezły ubaw....więc może skończycie o gustach a zaczniecie merytorycznie.
Opublikowano
Merytorycznie jest napisane parę postów wyżej - trzeba wyciąć podłogę żeby końcowy się zmieścił oraz oczywiście w jakiś sposób go pospawać ze starym wydechem. Z tego co pamiętam chcąc mieć zderzak z M3 trzeba go przeciąć na pół, zwęzić i pospawać z powrotem bo jest szerszy od seryjnego. Mam rozrysować w którym miejscu przykładać kątówkę? :P Niestety nie wiem bo tego nie robiłem, widziałem jedynie efekt :P
Opublikowano
Chciałbym zobaczyć jak ci wszyscy ujadający mieszkają, chodzą ubrani, co czytają, co oglądają i jakiej muzyki słuchają. Pewnie miałbym niezły ubaw....więc może skończycie o gustach a zaczniecie merytorycznie.

gdyby tytuł tematu brzmiał "jak zamontować lambodoors do e46" też byś nawoływał do merytorycznych wypowiedzi? Ludzie w tym ja również, wyrazili swoją opinie na temat (bez)sensowności takiego rozwiązania w 320d. Forum jest min po to żeby czasem dać komuś do myślenia. :)

Opublikowano
Dla mnie e36 przebijało calibre. Nie dość że brzydkie wyjechało z fabryki to 90% zostało zmasakrowanych. e46 nie jest na pewno świeże ale jest ładną budą i i nie zostało tak zwieśniaczone. Mi ciągle ludzie mówią że mam fajne auto.

Czy Ty twierdzisz, że E36 i E30 było brzydsze od E46? Jeśli tak to Ty chyba nie wiesz co mówisz i mało w swoim życiu widziałeś. Za zdrowe coupe w M-Pakiecie w E30 albo E36 z silnikiem większym od 2.0 w benzynie z miejsca mogę oddać moje E46 z dopłatą. Tylko te zdrowe nie są do sprzedania. A tekst, że Calibra jest ładniejsza to na prawdę rozłożył mnie na łopatki... Wszystko można sp**rdolić. Nie jest to winą rzeczy martwych, a jedynie tępych ludzi.

Też bym chętnie zobaczył tych co to tak dumnie mówią o klasie i dobrym smaku. W 99% jest tak, że ubiór, samochód, wystrój domu idą ze sobą w parze.

Ja nie jestem przeciwny takiej przeróbce jeśli spełni te punkty, które napisałem na pierwszej stronie. Najgorszą rzeczą jest np. wstawić jeden zderzak z M-Pakietu i się tym szczycić. Jeśli zrobi wszystko solidnie, konsultując to z ludźmi co się znają w temacie to czemu nie? Oczywiści przy sprzedaży niech poinformuje kupującego o przeróbkach.