Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 66
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Nie, bronów nie podłaczyli bo auto nie zjezdzalo z ciezarowki.
Opublikowano

Gdzies ostatnio bylo porownanie w jakims MOTOR (przyjaciolka dla zmotoryzowanych) 428i vs E250cgi.

428i zrobila "pogrom" pod wzgledem, wygladu, prowadzenia, osiagow i jakosci wykonania. (tlko ze ta eklasa jest od 2010 czy jakos tak, a polift przeszla w tym roku dopiero)

Moim zdaniem nowa C klasa coupe zrobi sieczke z serii 4.

Jednak dla mnie najwazniejsze bedzie porownanie topowych modeli serii 4, oraz C klasy, czyli AMG vs M.

Mam nadzieje ze BMW mnie nie rozczaruje.

Opublikowano

W przyszłym roku pojawi się następny konkurent, Lexus coupe na bazie IS :)

Na zdjęciach wygląda kozacko, przynajmniej z tyłu :shock:

Opublikowano (edytowane)

Testowałem w piątek 428i... było dużo ostrej jazdy prawdziwy test.

Pojechałem z zamiarem zakupu auta które stoi w salonie, lub zamówić do produkcji, na dzień dzisiejszy wstrzymuję się z zakupem serii 4.

Powód, na zdjęciach auto wygląda dużo ładniej, na żywo to zwykła seria 3 bez jednej pary drzwi, były ze mną żona i córka po kilku minutach oględzin stwierdziły jedno znacznie że A5 jest ładniejsze na zewnątrz jak i w środku. Tylko potwierdziły moje odczucia, nie jestem na nie ale muszę sprawę przemyśleć.

Kilka spostrzeżeń z testów:

Silnik, super przyspieszenie w połączeniu z automatem i łopatkami daje dużo frajdy i przyjemności w prowadzeniu.

Reflektory diodowe, niesamowicie to działa, fajnie oświetlają pobocze dzięki dodatkowym żarówkom zamontowanym w bocznej ściance reflektora, od strony nerki. Reflektory cały czas pracują, kamerka nad lusterkiem zbiera informacje z drogi o sytuacji i dostosowuje siłę światła do warunków na drodze, są momenty, że lewy reflektor świeci na 50% w porównaniu do prawego, dzieje się tak jak zbliża się z na przeciwka pojazd. Warte wydania ponad 8 tys.

Hed up, fajny bajer dzięki niemu nie trzeba patrzeć na brzydki zestaw wskaźników.

Materiały we wnętrzu takie same jak w F25 czyli, bez szału. Ergonomia na niskim poziomie, kilka nie przemyślnych rozwiązań.

Jak są jakieś pytania to chętnie odpowiem, bo nie będę wszystkiego na raz opisywał.

Dostałem propozycje 8% rabaty na nowe auto, oraz konkretną propozycje na 2 auta na stocku cena katalogowa 244 tyś. do kupienia za 202 tys. Tylko, że z silnikami 2.0 D :?

Jak na BMW i auto które miało premierę dwa miesiace temu, to niezła oferta.

Edytowane przez alpin
Opublikowano
Z tego co czytałem, to seria 4 ma niżej położony środek ciężkości (najniżej z obecnie produkowanych bmw), szerszy rozstaw kół, jest lżejsza i ma parę innych smaczków, których nie pamiętam. Więc chyba nie jest to tak do końca seria 3 tylko bez tylnych drzwi..
Straight six in the front, manual gearbox in the middle and drive goes to the back - that's the chapter one, page one of the petro-sexual handbook :D
Opublikowano
A to ciekawe, bo wydaje mi się że tą informację mam z jakiś materiałów oficjalnych BMW.. Może to kwestia innego wyposażenia, np kół?
Straight six in the front, manual gearbox in the middle and drive goes to the back - that's the chapter one, page one of the petro-sexual handbook :D
Opublikowano

Nowa 4 coupe 428iA waży dokładnie 1545kg , sedan 328iA 1530kg.

Tylko 15kg więcej , ale jeżdzi napewno lepiej od sedana wczoraj sprawdzone :cool2:

Jak w Trzech prostych krokach zniszczyć wspaniałą marke jaką jest BMW ?

Krok Pierwszy : Zastąp napęd na tył napędem na koła przednie w 2015r

Krok Drugi: Wpakuj silnik 3 cylindrowy z MINI do limuzyny BMW 3 w 2016r

Krok Trzeci: Wpakuj silnik 4 cylindrowy do limuzyny BMW 7 w 2016r

Opublikowano
RWD 1545kg z bakiem napełnionym w 90% oraz z 70kg kierowcą na pokładzie , bez paliwa i kierowcy wyjdzie z 1425kg

Jak w Trzech prostych krokach zniszczyć wspaniałą marke jaką jest BMW ?

Krok Pierwszy : Zastąp napęd na tył napędem na koła przednie w 2015r

Krok Drugi: Wpakuj silnik 3 cylindrowy z MINI do limuzyny BMW 3 w 2016r

Krok Trzeci: Wpakuj silnik 4 cylindrowy do limuzyny BMW 7 w 2016r

Opublikowano

Wczoraj w okolicy pulawskiej widzialem na parkingu biala serie 4, bez mpakitu, na 17''.

BJEDA jakich malo, z mpakietem na 18-19 jakos to wyglada, ale taka zwykla 4ka w ogole do mnie nie przemawiala.

Lepsze wrazenie robi na mnie poliftowa Eklasa coupe.

Ale to moje subiektywne zdanie.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
fajny tescik :