Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 169
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Zna ktoś może odpowiedz na pytanie: Czy dywaniki sezonowe - gumowe dostępne do wersji sportowej (z czerwoną obramówką) nowych bmw serii F (chodzi o bmw 3 coupe) bedą pasować wymiarowo do e92 z np 2007r ?
Opublikowano
A co polecacie do bagaznika do e91?

jesli jestes estetykiem to lepiej kup ta co poleca inuictus.

Ja kupilem na allegro tą: http://allegro.pl/dywanik-bagaznika-bmw-3-e91-kombi-2005-bok4-5cm-i3686413140.html

producent Rezerw-plast. A z tego co widze wiekszość sprzedawcow ma od nich mate.

Niestety nie przylega idealnie, ale tez nie ma tragedii. W 90% obwodu przylega prawidlowo. Pręży się troszkę przy jednym boku (na krótkim odcinku) a z drugiej strony troszkę nie dolega. Jednak jakość wykonania oceniam na dobrą. Jeśli bagażnik traktujesz nie jako estetyk a jako cześć ładowną, gdzie wsadzisz buty na snowboard i deskę + inne rzeczy to ta mata jak najbardziej spełni swoje zadanie. A różnica w cenie (uwzględniając koszty wysyłki) 330 - 90 = 210 pln

Każdy teraz indywidualnie podejmie decyzje czy chce zapłacić dodatkowe 210PLN aby miec idealnie/perfekcyjnie spasowana matę, no i podejrzewam ze ori pewnie jest wykonana z jakies innej mieszanki gumy.

Jeśli chodzi o petexy do środka auta, to wczoraj je właśnie wsadziłem, są skrojone i spasowane idealnie. A jesli chodzi o wygląd no coż na zime czarna guma i tyle, nie wygladaja tak jak welurowe. Ale to podobnie jak większość jeździ na stalowych felgach przez okres zimowy.

Przyznam ze te z dywaniki bmwcentum maja ciekawsza fakture. Nie wiem ja te ori ale petexy maja grubsza gume w miejscu gdzie nogi kierowcy operują.

Pozdr

Tomek

Opublikowano
Zna ktoś może odpowiedz na pytanie: Czy dywaniki sezonowe - gumowe dostępne do wersji sportowej (z czerwoną obramówką) nowych bmw serii F (chodzi o bmw 3 coupe) bedą pasować wymiarowo do e92 z np 2007r ?

Mi powiedziano ze nie beda u wyspecjalizowanego sprzedawcy czesci ktory sie zna a szkoda bo sa pieeeekneeeee... jak by przypadkiem sie mylil to dajcie znac.

Moja La Bunia

DO E9x :

oslona konsoli centralnej Performance OEM Carbon przed liftem - 725 zl

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

Opublikowano
Wezmę swoje ORI welury i porównam je dopasowywując kształt z tymi zimowymi gumowymi "F-kami" jeśli się zgodzą nawet w 95% to wezmę je :)
Opublikowano
Wezmę swoje ORI welury i porównam je dopasowywując kształt z tymi zimowymi gumowymi "F-kami" jeśli się zgodzą nawet w 95% to wezmę je :)

Daj znac co ci wyszlo.

Moja La Bunia

DO E9x :

oslona konsoli centralnej Performance OEM Carbon przed liftem - 725 zl

Wszystkie przedmioty aktualnie w galeri. Wysylka od 26/01/17. 15 dni na zwrot bez podowania przyczyn w nienaruszonym stanie

• 1 rok później...
Opublikowano
Witam,

Mam pytanie bo nie chce przeplacac ani tez wywalic kasy na tani szmelc. Swoje e91 kupilem z welurowymi dywanikami wszystko fajnie ale zima idzie i jak to wiadomo moze sie niezla gnojówka zrobic wiec chcialbym kupic gumowe dywaniki + mate do bagaznika.

Na allegro znalazlem takie za 40zeta:

http://allegro.pl/show_item.php?item=3622215460

+ mata do bagaznika 48zeta

http://allegro.pl/bmw-3-e36-e46-e90-e91-f30-dywanik-mata-bagaznika-i3645439280.html

Czytalem troche komentarzy o tym sprzedawcy i czesc sie wypowiada ze dobre a czesc ze to cienka guma jak plastik po jogurcie.

Czy ktos z was kupował moze te dywaniki i moze podzielic opinia ?

A co sadzicie o tych 2x drozsze:

http://allegro.pl/oryginalne-dywaniki-petex-bmw-3-e90-e91-e92-05-12-i3639602200.html

+mata do bagaznika

http://allegro.pl/mata-wklad-wykladzina-bagaznika-bmw-3-e90-e91-f30-i3648293292.html

Ktos ich uzywał, sa ok ? Czy ta "antyposlizgowa powierzchnia" to sie sprawdza czy tylko syf sie tam zbiera i ciezko sie to czysci ?

Pozdro

Tomek

Nie polecam kupowanie tak tanich dywaników, tym bardziej do BMW. Mówisz że zależy ci na jakości a szukasz coś za 40 złotych? Nieoryginalny dywanik dobrej jakości tak ze stówke bedzie kosztował. Zobacz sobie, porównaj, znajdź różnice i kup do swego samochodu porządne dywaniki. To samo sie tyczy dywaników do bagażnika.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Jak ktoś nie chce wydać za wiele na gumowe dywaniki, to praktycznie nic ciekawszego jak PETEX nie znajdzie. Kupiłem z miesiąc temu do E81, cena około 80zł + dostawa. Jakość super. Gdyby jeszcze dywanik kierowcy był grubszy w miejscu obcasa, to już całkiem było by rewelacyjnie.

BMW E36 1991 Limuzyna 325i 2005↔2007

BMW E46 2002 Touring 320d Lift 2007↔2010

BMW E91 2006 330d 2010↔2018

BMW E81 2007 118d 2015→

BMW F31 2014 325d 2018→

icon1.png

F31-C-HRj_qqhnpsx.jpg

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Potwierdzam jeżeli chodzi o cena / JAKOŚĆ to tylko petex. Mam w różnych autach i jakościowo nawet guma wygląda lepiej niż ori, mogły by być tylko wyższe;/
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Miałem kiedyś Petexy oryginalne z serwisu Bmw do E36 (przód), kupowane z 10 lat temu. Jakość jeszcze lepsza, były grubsze, no ale też o wiele droższe.

BMW E81 2007 118d 2015→

BMW F31 2014 325d 2018→

icon1.png

F31-C-HRj_qqhnpsx.jpg

Opublikowano

PETEX to najwiekszy syf jaki moze byc!!!

Dywaniki nie trzymaja sie tapicerki i co chwile je trzeba poprawiac. Niestety za pozno sie zorientowalem i bylo za pozno na ich zwrocenie. Dywaniki powinny miec po spoodem taki zestaw antyposluzgowy zeby trzymaly sie dywanikow szmacianyxh.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Petexy mają ten system anty-ślizgowy :wink: U mnie się nic nie przesuwa (testowane na kilku kompletach).

Oryginalne Petexy w E36 miałem mocowane do wykładziny podłogowej na specjalne wkręcane zaczepy.

BMW E81 2007 118d 2015→

BMW F31 2014 325d 2018→

icon1.png

F31-C-HRj_qqhnpsx.jpg

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

wiem ze 6 stron o dywanikach to całkiem sporo :) ale nie znalazłem odpowiedzi na moje wątpliwości:

czy dywaniki są takie same do każdej wersji, mam na myśli E91/E92/E93?

czy są OEM dywaniki gumowe do E93 w kolorze beżowym - mam jasne wnętrze, na lato beżowy welur i fajnie by było mieć jasne dywaniki gumowe? Są zamienniki ale ja chce OEM i zastanawiam się czy brać grafitowe czy szukać (chociaż nie ma) beżowych?

Opublikowano

E90/91 maja takie same dla tych modeli, e92/93 maja swój i by kształt. Ogólnie ori bezowe bedzie Ci bardzo cieżko kupic bo sam wlasnie miesiac czy dwa temu przez to przechodziłem ale jeden z forumowiczów akurat wystawiał to wzialem. Poszukaj w moich tematach postów o sklepach z bezowymi dywanikami gumowymi. Wydaje mi sie ze gdzieś umieszczałem post do sklepu który je jeszcze sprzedaje.

A i wersje xdrive maja jeszcze inne dywaniki

• 2 lata później...
Opublikowano

Do xdrive dywanik kierowcy ma większe wycięcie od strony tunelu z tego względu, że tunel w 4x4 jest szerszy.

Dywanik od nie xdrive nie zmieści się, będzie się przesuwał w stronę drzwi kierowcy.