Skocz do zawartości

Szyba a HUD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Pękła mi przednia szyba od kamienia, oddałem auto do aso na wymianę szyby i teraz mam wrażenie, że HUD krzywo sie wyświetla. Stad moje pytanie czy jest możliwe, ze cos zle zamontowali? Chciałbym sie upewnić zanim zacznę robić "dym" w serwisie
Opublikowano
  • Autor
Masz na mysli regulacje wysokosci?
Opublikowano
  • Autor
Gdzie masz taka opcje?
Opublikowano
  • Moderatorzy

W menu lecz to chyba rzadka opcja.

Zawsze można też wyregulować ręcznie ale po co się męczyć jeśli taj jest po wymianie szyby to zgłoś.

Opublikowano
Można software'owo regulować ostrość i kąty ale to nie twoje zmartwienie, aso ma to zrobić. Chociaż powinno być dobrze bez regulacji, obstawiam, że zamówili szybę nie pod hud.
Opublikowano
  • Autor
nie mam najlepszego zdania o tym, serwisie, ale aż nie chce mi się wierzyć ze mogli zła szybę zamówić... da się to po jakichś symbolach sprawdzić na szybie?
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Na samym dole szyby (niestety pod plastikami) jest napis HUD. Jeśli go brak to potrzebna ci nowa szyba.
Opublikowano
Nie chce mi się wierzyć, że serwis by o tym zapomniał...przecież części zamawia się pod konkretny VIN.
Opublikowano
Nie chce mi się wierzyć, że serwis by o tym zapomniał...przecież części zamawia się pod konkretny VIN.

Wszystko zdazyc sie moze....w ASO :mrgreen:

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Przecież kolega na pewno dostał jakiś rachunek to co za problem po numerze części sprawdzić czy szyba jest ta co trzeba.
Opublikowano
  • Autor

Nie mam na razie zadnych dokumentow na szybko odebralem auto. Szkode rozliczylem z ac. Tak czy siak po weekendzie czeka mnie wizyta w aso. Dam znac jak sie sprawa zakonczy.

edit.

szyba zareklamowana, czekam na odp. bmw polska

• 2 miesiące temu...
Opublikowano
  • Autor

http://imageshack.com/a/img6/7894/swym.jpg

http://imageshack.com/a/img833/9975/k0yh.jpg

Czy według Was na powyższych obrazkach wszystko jest ok?

Opublikowano
Ciężko ocenić cokolwiek z tych zdjęć... Czy "krzywo wyświetla"? Nie wiem, powiem szczerze :cry:
Opublikowano
  • Autor
zwróć uwagę na prawy górny róg, jak i na górną linie. wiem, zdjęcia marne. jak większość stwierdzi, że nic nie widać, to chyba odpuszczę i uznam, że tak musi być.
Opublikowano
zwróć uwagę na prawy górny róg, jak i na górną linie. wiem, zdjęcia marne. jak większość stwierdzi, że nic nie widać, to chyba odpuszczę i uznam, że tak musi być.

Chodzi Ci o to, że prostokąt wyświetlacza "wykręca" się po prawej stronie do góry?

SPRZEDAM

Komplet zderzaków BMW F30 Sport Line

Komplet zderzaków BMW Z4 E89

Opublikowano
  • Autor
coś w ten deseń. Generalnie na żywo wyglżda to tak, jakby ktoś od góry na tym prostokącie odrysował okrąg. (mam nadzieje,że nadążacie za moimi wsakzówkami :) )
Opublikowano
Cześć, u mnie też prostokąt "tła" idzie lekko do góry w prawym rogu, ale nie ma to wpływu na obraz. Ale uwaga, 2 tygodnie temu wymieniałem szybę w ASO więc mogę mieć ten sam problem.
Opublikowano
Czy to zakrzywienie nie wynika z krzywizny szyby ? Gdy się usadowię centralnie i niezbyt wysoko to patrząc na HUD'a nie widać żadnego zakrzywienia. Muszę podnieść fotel wyżej i patrzeć pod kątem np. z perspektywy pasażera aby wypatrzeć jakieś zakrzywienie. No ale ja mam jeszcze fabryczną przednią szybe :mrgreen:

"Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy" (Albert Einstein)

"Zawsze się starałem, żeby szkoła nie miała wpływu na moją edukację" (Mark Twain)

"Lubię walczyć z silniejszymi"

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
coś w ten deseń. Generalnie na żywo wyglżda to tak, jakby ktoś od góry na tym prostokącie odrysował okrąg. (mam nadzieje,że nadążacie za moimi wsakzówkami :) )

Z jakiego miasta jesteś?

Opublikowano
  • Autor

Jaco, a u mnie to widać bez żadnych "wygibasów" :wink:

wrocław.

Opublikowano

Odsuń fotel od szyby, złap wygodnie kierownie odsuwając ją od żeber i usiądź wygodnie :mrgreen:

W takiej pozycji u mnie jest "obraz" idealny :norty:

"Wyobraźnia jest ważniejsza od wiedzy" (Albert Einstein)

"Zawsze się starałem, żeby szkoła nie miała wpływu na moją edukację" (Mark Twain)

"Lubię walczyć z silniejszymi"

Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze

wrocław.

No to umów się z kolegą speedofsound gdzieś na mieście i porównacie sobie.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Sprawdziłem u siebie w nocy - jest tak, jak u Ciebie :cool2: też wykręca ten prawy róg do góry. Widocznie tak ma być.