Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich posiadaczy F20

Mój model to 2012 auto salon polska od pierwszego właściciela przebieg ok. 18 tys km auto ma niecały rok . Przy myciu samochodu zauważyłem schodzący lakier ( zrobiły się takie bulwy ) w okolicach tylnej wycieraczki

Sprawę zgłosiłem do ASO zrobili zdjęcia i czekam na decyzje BMW POLSKA

Wstępnie powiedziano mi że mieli już jeden taki przypadek , jeden z naszych klubowiczów również , więc dopadło i mnie ....

Trochę żarty jak na XXI wiek i auto za 140 tys zł

Auto potrzebne jest mi na codzień a ASO zaproponowało malowanie klapy a co za tym idzie samochód muszę odstawić na tydzień czasu do serwisu , czy przysługuję samochód zastępczy ? Czy można domagać się nowej klapy ?

Opublikowano

Gdy usłyszałem że klapa będzie malowana zapytałem " a co jeżeli za 2-3 lata znów wyjdzie " dostałem odpowiedź " będziemy znów malować "

Drugi problem pojawia się przy ew. sprzedaży samochodu .... auto bezwypadkowe a człowiek będzie musiał się tłumaczyć .

Opublikowano
Gdy usłyszałem że klapa będzie malowana zapytałem " a co jeżeli za 2-3 lata znów wyjdzie " dostałem odpowiedź " będziemy znów malować "

Drugi problem pojawia się przy ew. sprzedaży samochodu .... auto bezwypadkowe a człowiek będzie musiał się tłumaczyć .

Wlasnie o to chodzi. Pomaluja i zaraz wyjdzie od nowa. Przeciez BMW daja jakas tam gwarancje na blache. Moze sprobuj w innym ASO. Jak nie to jakis rzecznik praw konsumenta.

Opublikowano
To nawet nie chodzi o skuteczność malowania tylko, że w ten sposób obniżą ci wartość auta - co pomyśli przyszły nabywca jak mu powiesz, że klapa malowana? Trochę inna rozmowa niż w przypadku nie malowanego auta...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
To nawet nie chodzi o skuteczność malowania tylko, że w ten sposób obniżą ci wartość auta - co pomyśli przyszły nabywca jak mu powiesz, że klapa malowana? Trochę inna rozmowa niż w przypadku nie malowanego auta...

W takim przypadku - jezeli wykona naprawę w ASO - będzie miał wpis w historii auta.

Solidne działające Stare POLSKIE TELEFONY RWT/T4 /wyprzedaż kolekcji/. Doskonałe jako ozdoba mieszkania, kancelarii, gabinetu lub biura

Więcej w linku: http://allegro.pl/listing/user/listing.php?us_id=4319457

/Dla forumowiczów BMW-klub.pl możliwy rabat/

Opublikowano

Mi odłazi lakier na tylnej klapie. Purchle porobiły mi sie nad tylną szybą i na przednim zderzaku w okolicach świateł.

Jutro jadę oddać samochód do serwisu. ZObaczymy co ich fachowcy od siedmiu boleści powiedzą w tym przypadku.

Opublikowano

Będzie jak u mnie

Osoba z recepcji mówi że " Nie mieliśmy takie przypadku nigdy " a podchodzi gość z serwisu i ledwo podchodzi pod auto " to już kolejna sztuka "

Mam jeszcze takie pytanie , czy samochód muszę oddawać do naprawy w ASO gdzie samochód został kupiony ?

W Krakowie mamy dwa ASO z tego jeden powiedział mi " Proszę jechać tam gdzie samochód został kupiony " - co jeżeli kupił bym jedynkę w Niemczech i była by na gwarancji ? na malowaine klapy miałbym jechać do

Niemiec ?

Sprawę zgłosiłem 23 września ASO porobiło zdjęcia , miałem dostać odpowiedż do tygodnia czasu ... dziś jest 6 pażdziernika i odpowiedzi brak

Opublikowano
Samochodu nie musisz oddawać do naprawy do ASO, w którym kupiłeś. Możesz oddać do dowolnego ASO, które Twoim zdaniem oferuje wysoką jakość usług.

Solidne działające Stare POLSKIE TELEFONY RWT/T4 /wyprzedaż kolekcji/. Doskonałe jako ozdoba mieszkania, kancelarii, gabinetu lub biura

Opublikowano
Mi odłazi lakier na tylnej klapie. Purchle porobiły mi sie nad tylną szybą i na przednim zderzaku w okolicach świateł.

Jutro jadę oddać samochód do serwisu. ZObaczymy co ich fachowcy od siedmiu boleści powiedzą w tym przypadku.

Cyknij Kolego jakieś fotki dla potomności. Mi na lakierze pojawiły się dwie skazy (jedna maska, druga dach) Wygląda to trochę jakby lakier popękał pod bazą w wyniku działania jakiejś substancji.

Oczwyście ASO tak też powiedziało (że albo ptasie odchody, albo soki z drzew) - > Ani jednego ani drugiego nie zaobserwowałem, a raczej jestem uwaznym obserwatorem i auto raz w tygodniu jest myte.

Ogólnie do dupy ten lakier jest ... od samego myślenia o się rysuje.

http://img689.imageshack.us/img689/5429/9tsi.jpg

Opublikowano

E90 też mam czarną i niestety , ten lakier rysuje się od patrzenia

Używam bardzo dobrej rękawicy , ręczniki mięciutkie a i tak rysuje się strasznie

Mając dość czarnego koloru przeszliśmy na paletę białego .... ale ten rdzewieje

Już nie wiem co lepsze

Dziś odezwało się ASO , mam odstawić auto do lakierowania a w ramach " dobrej woli " dostane samochód zastępczy

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Ja na Twoim miejscu nie zgodziłbym się na malowanie. Rdza w rocznym samochodzie wskazuje ewidentnie na błędy w procesie produkcji. Dodatkowo prawdopodobnie konieczne będzie napylanie elementów przylegających do klapy. Pisz pismo o wymianę!
Opublikowano
Ja na Twoim miejscu nie zgodziłbym się na malowanie. Rdza w rocznym samochodzie wskazuje ewidentnie na błędy w procesie produkcji. Dodatkowo prawdopodobnie konieczne będzie napylanie elementów przylegających do klapy. Pisz pismo o wymianę!

Myślisz że producent będzie chętny do wymiany klapy? :duh:

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
Pisać można nawet o wymianę auta, niestety BMW ma to w dupie :cool2: W PUM-ie jest napisane że klapę trzeba pomalować i już.
Opublikowano

wspolczuje wam chlopaki....

znaczy ze bmw cos za bardzo przyoszczedzilo na serii F....

moje z 2005 i 2004 ani najmniejszej kropki rdzy.

Opublikowano
Oględziny -> wysłanie dokumentacji do Gwaranta -> I …. malowanko klapy się szykuje. Co by nie mówić w przypadku dowolnej marki w dzisiejszych czasach to jest żenada, by samochód po 1,5 roku zaczynał rdzewieć i złazić lakier.
  • 4 miesiące temu...
Opublikowano
Oględziny -> wysłanie dokumentacji do Gwaranta -> I …. malowanko klapy się szykuje. Co by nie mówić w przypadku dowolnej marki w dzisiejszych czasach to jest żenada, by samochód po 1,5 roku zaczynał rdzewieć i złazić lakier.

Pochwal się jak ASO poradziło sobie z malowaniem

Opublikowano

Moje autko też wylądowało w lakierni...

Tyle że najpierw zaprowadziłem do Inchcape'a, czyli tam gdzie kupiłem auto. Koleś w Inchcapie powiedział mi, że ktoś za blisko klapy coś spawał i dlatego tak się stało z lakierem....

Nie mniej jednak powiedziałem, że składam reklamację. Po 16 dniach zadzwoniłem i zapytałem się kiedy będzie to naprawione. Skoro minęło 14 dni od dnia zgłoszenia, a sprzedawca nie ustosunkował się do reklamacji oznacza to, że reklamacja została przyjęta.

Na co baran w Inchcapie, powiedział mi: Taaak? A ja nie przypominam sobie żeby Pan coś składał. Ma Pan to na piśmie?

Zatkało mnie....

Tego się nie spodziewałem po BMW...

Szok.

Pojechałem więc do Inchcape'a i nie wybierając w słowach powiedziałem co o nich sądzę i moja noga w tym badziewnym warsztacie pana Kazia już nie stanie.

Jakiś niby ważny pajac w kusych spodniach i za małej marynarce oczywiście zdziwił się, że narzekam więc pożegnałem warsztat ciule... tzn. czule i pojechałem do Bawarii.

Tam gwarancja została rozpatrzona pozytywnie i klapa polakierowana bez słowa sprzeciwu.

Zgadnijcie gdzie kupię kolejne samochody....