Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 109
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowano
Auto ma motor 2.0. Kiedyś to było moje oczko w głowie. Jeździ nim moja żona do pracy. Auto zawsze może poczekać na chętnego, tymbardziej, że nie mam dla żonki auta na zamianę i będziemy musieli czegoś poszukać. Chętnie zamienię e36 na jakiegoś przednionapędowca, może być z dopłatą.
Opublikowano
Musisz kolego jezdzić i szukac ja za swoją zjezdziłem kawał polski i zawsze okazywały się smiecie na zdjęciach piękna ładna a po oględzinach kupa złomu i to ja szukałem do 6 tys ale pewnego razu znalazłem taką sądząc po zdjęciach poniżej przeciętną bmke zdjęcia robiona telefonem cena niska ale blisko była więc pojechałem gdy ją zobaczyłem zakochałem się i wiedziałem ze będzie moja co prawda miała kilka wad takie jak np do wymiany jakiś plastik w środku czy brudna tapicerka, ale co się okazało po kupnie( nie znałem się na bmw w czasie kupowania) ze posiada fotele sportsitze zawieszenie m-sport i jeszcze kilka bajerów. Więc szukaj a znajdziesz coś sensownego :D
Opublikowano

najgorsze są wady, których nie widać, np rozwalone tylne zawieszenie, zwłaszcza tuleje belki, wychechłany rozrząd, dziurawy vanos, uszkodzony osprzęt elektroniczny (przepływka, sonda).

Poszukaj po znajomych - może ktoś ma do sprzedania to czego szukasz. Od obcego z giełdy lepiej nie kupuj jeśli nie masz kilku tysi do wydania na dzien dobry.

Opublikowano
Problem w tym, że większość kolegów nie ma jeszcze prawka, a jak ktoś ma to nie ma E36 :D Dwóch kolegów miało E36 i jeden z nich miał 1.6 silnik. Baaardzo mi się podobała, ale sprzedał za 1500zł chyba i mówił, że w idealnym stanie była.. :) Mówił że jak będzie potrzeba, to za 3tysiące sprowadzi mi w 2.0 silniku w igła stanie.. Wierzyć w to ? Jak auto będę kupować, to biorę ze dwóch kolegów i szwagra. Przed podjęciem decyzji, auto pojedzie do warsztatu szwagra i wszystko będzie jak na tacy :D
Opublikowano
jeśli nie chce na tobie zarobić to już coś tam się znajdzie za te 3 tys za granicą ale raczej igła to nie będzie sam jezdziłem z kolegą do niemiec bo sprowadza samochody to powiem ci ze niemcy nie chcą oddawać za bardzo bmw szczególnie e30 i e36 to raczej u nich rarytasy więc musi się trafić zeby kupić nie stoi ich kilka jak opli czy vw ze mozesz sobie wybierać pamiętaj ze jeszcze 2tys dolicz zeby jezdzic bo koszty rejestracji i gaz jeśli zamiezasz na gazie popitalać
Opublikowano
Kolega mówił, że ze Słowacji chyba załatwi :P Na pewno nie z Niemiec, bo mówił że by poleciał z samego rana i wieczorem mam auto :P To lepiej tutaj w polsce kupić ?
Opublikowano

Coś mi się nie chce wierzyć że za taką kwotę kupisz e36 w dobrym stanie, igiełkę. Licz się z tym, że kolega może Ci ściągnąć szrota co to odpicowany jest aby tylko sprzedać a problemy pojawią się w trakcie eksploatacji. e36 w dobrym stanie jak mało które auto, nie traci dużo na wartości mimu upływu lat. Weź pod uwagę to, że tanio przeważnie nie idzie w parze z jakością. Jednak nie piszę że nie ma przypadków kiedy na okazję można trafić i kupić coś fajnego za małe pieniądze. Ale wiem z doświadczenia że nikt Ci nic za półdarmo nie da. Zastanów się czy nie lepiej ostudzić głowę, dołożyć, poszukać i znaleźć coś naprawdę fajnego niż kupować na siłę auto za grosze.

pzdr.

Opublikowano
kupilem e36 w sedanie, 97 rok, klima ful elektryka, nowe nie jezdzone opony zadbane aluski ospojlerowanie m3 lacznie z progami co malo kiedy idzie w parze, ladnie obnizona doslownie 0000000000000 rdzy nawet na przetarciu na progu 0 rdzy wiem bo wlazilem pod samochod, za? 2 tys zl jedyny problem to taki ze niedziala na 3 garze :D cos musialo byc wiadomo jednak za taka cene mam idealna bude pod wiekszy silnik na oku (m52b28) sprzedajac na czesci mialbym wiecej jak dalem za nia i nawet jak stoi to geba mi sie cieszy, aktualnie odkrecona glowica a wsumie zostalo do odkrecenia pare torksow pod kopula i bede wiedzial na czym stoje ze nietrzyma kompresji, kupno nowej glowiczki, i cieszenie sie z jazdy do czasu zebrania wiekszych funduszy na swapa 2,8 litrowej jednostki mozna trafic tanio ale trzeba sie liczyc z tym ze zawsze jest cos w takowej do zrobienia, w moim wypadku silnik ale to raczej malo wazne w samochodze zeby jezdzil :D
Opublikowano
Jeśli będzie coś do zrobienia, to auto idzie od razu do szwagra i tam usterki zostaną zlikwidowane :P Wie jak robić, więc o to serio się nie boję. Mam jeszcze 9miesięcy, więc tak od nowego roku zacznę zbierać, by więcej mieć (teraz wydatki na sprzęt audio w domu :D) i myślę że więcej będę mieć jak te 4500zł :P A jak przekonać do tej E36 brata, mamę i samego szwagra ? Cała trójka powiedziała, że to auto to tylko na złom się nadaje i tylko jak to usłyszałem to się we mnie zagotowało :x ...
Opublikowano
Czytam i nie wierze:) Igły za 1,5 tys sprzedawane, w pełnych m-pakach za 5 tys :mad2: Zejdź trochę na ziemię, ledwo co 4,5 tys. uzbierasz a za 20 letnie BMW się bierzesz?? Za co to utrzymasz i naprawisz jak coś się stanie? Same klocki z tarczami komplet np Zimmermanna to 700zł... Porządne E36 sedan 10-15 tys. kosztuje, nie ma zmiłuj. Jak jest fajniejsze np. ze sportami czy z mpakietem i nie da ktoś dobrej ceny to na części idzie. Wejdź na syndykat albo tutaj do działu giełda i zobacz ile zadbane, sprawdzone E36 kosztuje. Chyba że parcie na BMW jest ostre i nie ważne że dziury w budzie, ważne że audio będzie :D :D
Opublikowano

Hehe nie no ze skrajni w skrajność. Za 1500zł ani za 3 tyś żadnej fajnej E36 nie kupi i to 100% racja ale dać za E36 15tysia to trzeba być radykałem i fundamentalistą lub zwyczajnie mieć burdel w bani :duh:

Ładne E36 zawiera się w przedziale 5-10tys, wszelkie sztuki z poza tych widełek zlewamy, niech się tam bujają z nimi :cool2:

A eksploatacja E36 nie jest wcale taka rujnująca...to nie e38, e60 itp nie straszcie chłopaka. :nienie:

Opublikowano
Dokładnie. Ja za swoją dałem 5000, włożyłem ponad drugie tyle rok temu i teraz auto jeździ bez żadnych inwestycji - tylko wymiana oleju i paliwko. Konstrukcja jest solidna, więc odpowiednio zadbany wóz będzie jeździć latami bez większych problemów.
Opublikowano
Hehe nie no ze skrajni w skrajność. Za 1500zł ani za 3 tyś żadnej fajnej E36 nie kupi i to 100% racja ale dać za E36 15tysia to trzeba być radykałem i fundamentalistą lub zwyczajnie mieć burdel w bani

Nie obrażaj proszę:D Jeżeli mówimy o naprawdę zadbanym aucie, z fajnym silnikiem, porządnie wyposażone lci to tak jest. Co do eksploatacji nie straszę, oczywiście że zamiast Zimmermanna można założyć maxgear czy inny wynalazek gdzie za dwie płacisz tyle co za jedną Zimmermann ale coś za coś po 3 miesiącach będzie post: koledzy jak hamuje to kierownica się trzęsie a przecież nowe tarcze mam. Po prostu wychodzę z założenia, że BMW tanie w eksploatacji nie jest, a w szczególności 20 letnie. A wiem co mówię bo mam takie już dlugo:):) Niech chłopak po prostu zrobi sobie prostą kalkulację ile kosztuje eksploatacja takiego auta. Nawet przy założeniu że nie wyskakują takie rzeczy jak próg do zrobienia czy wyrwane sanki.....Też kiedyś miałem 18 lat więc wiem jak to jest :D :D

Opublikowano
Nie obrażam :mrgreen: Staram się po prostu racjonalizować wszelkie skrajne opinie które się tu pojawiają. Czy 20 letnie BMW będzie drogie w eksploatacji? Śmiem twierdzić że kilkakrotnie tańsze od nowego BMW. Starsza konstrukcja jest prostsza, tyczy się to wszystkich układów w samochodzie. Weź na przykład wymień dmuchawę nawiewu w E60 i w E36 albo tak jak piszesz, kup tarcze z klockami do E60 i E36...no taniej będzie do starszej nie ma co. Albo powymieniaj wahacze w nowszej i w E36...nie ma o czym mówić. E36 to najtańsze BMW w eksploatacji z jakim miałem do czynienia no może poza E30 :D
Opublikowano
jest w tym troche racji tanie w utrzymaniu nie jest kupić coś ładnego poniżej 5 tyś to nie często się zdarza ale nie straszcie chłopaka tak bo zamiast bmw kupi sobie chinski skuter więc jesli uzbierałeś sobie jakieś pieniądze to przeszukuj ogłoszenia co niedaleko ciebie stoją zeby połowe kasy na dojazdy nie wydać i jeździj oglądaj będziesz miał porównanie co i jak a jak nie kupisz za miesiąc czy dwa to się nie łam ja za swoją jezdziłem ładnych kilka miesięcy, jeśli to jest twoją pasją to sie nie słuchaj tych co mówią nie utrzymasz itp najwyżej będzie stała co jakiś czas sobie wyjedziesz ale będziesz miał lepiej tak niż przepić i przepalić te kase :wink:
Opublikowano

Mówiłem już, że o utrzymanie się nie boję. Od września mam pewną pracę u wujka i jak na 18letniego chłopaka - przyzwoite zarobki, za które będę mógł utrzymać auto i mieć kasę na wymianę części jak będzie takowa potrzeba ;]. Pisałem też również, że szwagier ma warsztat, więc z naprawą nie będzie żadnego problemu, przy czym też weźmie mniej niż inny mechanik, do którego bym się udał :) Z początku myślałem, że SWOICH pieniędzy będę mieć te 3-4,5tysiące, jednak po przekalkulowaniu wszystkiego i dzięki uprzejmości brata, myślę że spokojnie będę mieć te 5tysięcy. Widziałem że jeden użytkownik kupił swoją e36 (pisał tu w poście i dodał foto) jak dobrze pamiętam za 4kzł czy 4,5kzł w bdb stanie :) Szukać auta będę od końca maja, najlepiej gdzieś blisko swojego miasta, żeby dużo na benzynie nie stracić jak będę chciał obejrzeć auto, jak mi się spodoba :P

Kolega swoją E36 sprzedał za 1500zł jak dobrze pamiętam i mówił że igła stan. Sam ją widziałem parę razy, i było na czym ''oko zawiesić'' :D Pasja to moja nie jest, bo od jakiegoś czasu się zacząłem interesować autami i najbardziej spodobały mi się BMW. Pasją można nazwać sprzęt audio :D Pic pije z umiarem, a palić nie mam zamiaru kolego wenek17 :D.

Nie mam zamiaru kupić golfa 2 czy corsy, bo to mi się po prostu nie podoba i póki co nic innego poza e36 nie chce :P

P.S - proszę nie dogryzać z tym parciem na bmw i że sprzętem audio ;]. Parcia żadnego na to auto nie mam, po prostu podoba mi się i koniec kropka :)

Opublikowano
powiedz ty nam komu sie nie podoba e36? te ksztalty a jazda lepsza niz sex :D nie mowcie ze nie bo wiecej spedzacie przy swoich autkach niz przy dziewczynach ;] czesciej sie bywa w garazu polerujac cudo jak w lozku, rano wstajesz wsiadasz w gablote i czujesz ze wlasnie za kierownica czujesz sie najlepiej osobiscie sam nie moge sie doczekac jak juz wydam cale oszczednosci jakie tylko mam i to co zarobie i wsadze silnik 2,8 ^^ co tu mowic... bmw:D
Opublikowano
No racja 328 to fajne auto :) Jednak co do kosztów to muszę się wypowiedzieć, że 20 letnie auta tanie w eksploatacji nie są. Mam na myśli tutaj wymianę części na zmienniki dobrej jakości bo jak wiadomo oryginały trochę kosztują. Ja za swoją dałem niecałe 10 i prawie drugie tyle w nią włożyłem licząc z instalacją sekwencyjną. Teraz wymieniam silnik co wyniesie mnie coś koło 3 tyś. Pozostaje jeszcze środek do zrobienia. Ale jestem już coraz bliżej końca. Obyś trafił na naprawdę dobry egzemplarz i był zadowolony :) Najlepsze w tym wszystkim jest to że powoli e36 przechodzi do rangi auta kultowego więc warto poszukać i nabyć takie auto bo myślę że wartość tych samochodów za jakiś czas będzie rosła :)
Opublikowano

Za 5 tys. spokojnie można kupić E36 w dobrym ( jak na 20 letnie auto) stanie. Jakiego auta nie kupisz to i tak trzeba liczyć się z wymianami elementów które podczas eksploatacji ulegają zużyciu. Jeżeli podjąłeś decyzję ,że pierwszym twoim autem będzie BMW to gratuluję ! Popatrz na klubowych stronach w twojej okolicy może namierzysz egzemplarz godny uwagi.

Obyś trafił dobry egzemplarz , oby przygoda z BMKĄ trwała jak najdłużej .

Opublikowano
Dziękuje Panowie za bardzo miłe słowa ! Tak, zdecydowałem że E36 będzie moim pierwszym autem i nawet mama nie ma nic przeciwko i patrząc na te BMW w dobrym stanie, mówi że to fajne autko :D Spokojnie te 5tysięcy będę mieć i mam nadzieję że wyrwę godny uwagi egzemplarz. Kto wie, może ktoś z forumowiczów będzie sprzedawać swoją bawarkę.. :D Co do tego, że więcej czasu się poświęca aucie niż kobiecie, to się zgadzam w 100% :D Wiem, że w końcu będzie potrzeba wymiany różnych części w mojej przyszłej betce, na którą kasy żałować nie będę i myślę że dobrze na tym wyjdę :)
Opublikowano

Proszę mnie nie wyzywając, nie znając mnie :) Jaj żadnych z nikogo sobie nie robię. Czemu mnie nie było ? Nie miałem dostępu do internetu, jedynie na telefonie, a tam strasznie muli to wszystko :)

mam nadzieje że dostanę od kolegi fotki auta ;)