Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A rdzy kolega ma bardzo dużo.....trzeba było kupić "wloszkę" ;) Moja jest 3 lata starsza i wolna od problemu. Na razie.

Poświęciłem prawie miesiąc na wyszukanie i usunięcie kazdego najmniejszego ogniska rdzy :P Najgorsze jest to, że tam gdzie z zwenątrz wygla na mały pęcherzyk albo zwykły zaciek potrafi zrobić się coś podobnego jak na drzwiach z załączonego obrazka... oczywiściem ożna wyczyścić tylko ten mały fragment który widać, ale uznałem że wolę rozbabrać kawał więcej i zrobić to porzadnie - co za satysfakcja z pozbycia się pęcherzyka jeśli wiesz co będzie za rok zaraz obok ;)

Opublikowano
Naprawiać i to jak najszybciej. A to czy było coś wcześniej rzeźbione to sprawa wtórna. Pewnie i tak każdy pozostanie przy swoich racjach.

Niektóre osoby mogłyby się zabić, skacząc z poziomu swojego "ego" na poziom swojego IQ

..............................................................................................

Freude am fahren

Moje auto - http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=190785

Opublikowano
No powiedzmy że to zderzak :lol: samo przyduszenie bez wielkich odkształceń powoduje takie mikro peknięcia jak pisałem pęka ocynk i tam po latach jest czerwono.
Opublikowano (edytowane)

U mnie kapsel też jest pomalowany, lakier mam oryginalny.

Przypuszczalnie tak jak koledzy wcześniej pisali, po dzwonie powstały mikropęknięcia i rude wyszło po kilku latach :(

http://img96.imageshack.us/img96/6079/g5b4.jpg

Edytowane przez 330i
Opublikowano

A rdzy kolega ma bardzo dużo.....trzeba było kupić "wloszkę" ;) Moja jest 3 lata starsza i wolna od problemu. Na razie.

Poświęciłem prawie miesiąc na wyszukanie i usunięcie kazdego najmniejszego ogniska rdzy :P Najgorsze jest to, że tam gdzie z zwenątrz wygla na mały pęcherzyk albo zwykły zaciek potrafi zrobić się coś podobnego jak na drzwiach z załączonego obrazka... oczywiściem ożna wyczyścić tylko ten mały fragment który widać, ale uznałem że wolę rozbabrać kawał więcej i zrobić to porzadnie - co za satysfakcja z pozbycia się pęcherzyka jeśli wiesz co będzie za rok zaraz obok ;)

Czym zneutralizowałeś rdzę? Zastosowałeś reaktywny podkład?

Wracając do tematu uważam, że ta rdza to nie efekt uderzenia tylko fuszerki na etapie odtłuszczania blachy. Problem podobno pojawia się także w e90....wiec zachodzi podejrzenie że panowie księgowi w BMW w 2005 roku znaleźli nowego dostawcę chemikaliów z kraju ...ognistego smoka.

Opublikowano
do najbliższego aso mam 100 km, ale jak będe przejazdem to spróbuję się czegoś dowiedzieć. najbardziej zależy mi żeby nie lakierować żadnego elementu w całości mam taki mały "odchył" u nas wszystkie auta muszę być w fabrycznym i wole nawet porysowany poobijany jak nasz stary mercedes niż żeby był lśniący ale oryginał
Opublikowano
a jeszcze co do zamalowanych korków, nie chciało mi się wdawać w głupią dyskusje, ale może komuś sie przyda taka informacja. w bardzo wielu samochodach właśnie w okolicach koła zapasowego są jakieś zamalowane elementy z tworzywa sztucznego zwykle takie drobne. wcześniej miałem skode superb 1st generacji i też były pomalowane korki, jak przestanie padać z ciekawości zajrze do naszych pozostałych aut
Opublikowano

Czym zneutralizowałeś rdzę? Zastosowałeś reaktywny podkład?

najpierw taki zaizairek co reaguje z rdzą i się barwi jesli ma z nią styczność, jak już nie było śladów to odtłuszczenie i specyfik o wdziecznej nazwie RustControl, na to podkład właściwy, baza i klar. Co z tego wyjdzie zobaczymy za jakiś czas, na lakierowanie cąłej maski i tak się nastawiam bo mam pierdolca na punkcie wyglądu samochodu i wnerwiają mnie odprysku po kamykach - zaprawki zawsze będzie widać :P Mam tylko nadzieję, że to pod lampami nie wylezie i na drzwiach po szfie dalej nie pójdzie :)