Skocz do zawartości

E46 Dziwny kabel pod kierownicą i pod akumulatorem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Nie mogę zlokalizować skąd ten kabel wychodzi jedno jest pewne nie zmierza w kierunku radia tylko w głąb samochodu i w stronę drzwi prądu w nim nie ma. Radio jest standardowe kaseciak możliwe że kiedyś było inne i mógł do czegoś służyć niżej dodaje jego fotkę. Nie wiem jak się dobrać żeby go wymontować bo po co ma siedzieć upchany pod kierownicą

http://img69.imageshack.us/img69/6237/5qb6.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Edytowane przez sebaelo
Opublikowano
no było inne pewnie kiedyś. Przecież to zwykłe chinche do przesyłania dzwieku :D może do wzmacniacza na tył szło albo coś takiego.
szukam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Popieram, dwie chinche i cienki remote, pewnie wzmak za lepszych czasów siedział w aucie.
Opublikowano
tylko gdzie ten sprzęt siedział te chinche nie dosięgają za daleko więc nie wiem gdzie on mógł być zainstalowany :/ i dlaczego kabel nie zmierza w kierunku radia tylko w przeciwnym :/ jutro wezmę się za odkręcanie plastików pod kierownicą i zobaczę ocb z tym kablem bo trochę mi on tam nie pasuje
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

żeby nie dodawać kolejnych postów to spytam o kolejny kabel tym razem jest pod maską biegnie pod akumulatorem chodzi o ten biały obcięty ze zdjęcia do czego on może być ? i dlaczego mógł zostać odcięty ?

http://img194.imageshack.us/img194/5097/bzgp.jpg

Opublikowano
moze tak idz za tym kablem to znajdziesz do czego szedł :) raczej ci nie znajdziemy jakie urządzenie zasilał czy brał mase tylko czy co robił. Ewidentnie kabel dokładany.
szukam
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Za cienki? Na remote wystarczy.
Opublikowano
tylko pytanie co kabel remote robi kolo aku? przeciez jego sie ciagnie z radia do wzmacniacza aby jak wylaczysz radio to i wzmak sie wylaczal. Chyba ze mial takie rozwiazanie: AKU > przycisk ON/OFF > WZMAK ale kto w tych czasach to robi? :D co do końcówki chinchow to napewno beda pod tylną kanapą skoro nie ma ich w bagazniku (ewentualnie pod plastikową listwą progu bo moze do tego momentu wyciagnal i dalej mu sie nie chcialo :P