Skocz do zawartości

E46 Dziwny kabel pod kierownicą i pod akumulatorem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie mogę zlokalizować skąd ten kabel wychodzi jedno jest pewne nie zmierza w kierunku radia tylko w głąb samochodu i w stronę drzwi prądu w nim nie ma. Radio jest standardowe kaseciak możliwe że kiedyś było inne i mógł do czegoś służyć niżej dodaje jego fotkę. Nie wiem jak się dobrać żeby go wymontować bo po co ma siedzieć upchany pod kierownicą

http://img69.imageshack.us/img69/6237/5qb6.jpg

Uploaded with ImageShack.us

Edytowane przez sebaelo

Opublikowano
no było inne pewnie kiedyś. Przecież to zwykłe chinche do przesyłania dzwieku :D może do wzmacniacza na tył szło albo coś takiego.
szukam
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Popieram, dwie chinche i cienki remote, pewnie wzmak za lepszych czasów siedział w aucie.
Opublikowano
  • Autor
tylko gdzie ten sprzęt siedział te chinche nie dosięgają za daleko więc nie wiem gdzie on mógł być zainstalowany :/ i dlaczego kabel nie zmierza w kierunku radia tylko w przeciwnym :/ jutro wezmę się za odkręcanie plastików pod kierownicą i zobaczę ocb z tym kablem bo trochę mi on tam nie pasuje
Opublikowano
witam poszukaj drugiej strony kabla w bagażniku a na pewno znajdziesz :cool2:
KOZIOL
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
  • Autor

żeby nie dodawać kolejnych postów to spytam o kolejny kabel tym razem jest pod maską biegnie pod akumulatorem chodzi o ten biały obcięty ze zdjęcia do czego on może być ? i dlaczego mógł zostać odcięty ?

http://img194.imageshack.us/img194/5097/bzgp.jpg

Opublikowano
moze tak idz za tym kablem to znajdziesz do czego szedł :) raczej ci nie znajdziemy jakie urządzenie zasilał czy brał mase tylko czy co robił. Ewidentnie kabel dokładany.
szukam
Opublikowano
wzmacniacz ktos wczesniej miał podpiety... wzmacniacz zabrał kabli nie chciało mu sie wyciągać
Opublikowano
Trochę za cienki ten kabel jak na wzmacniacz.
Opublikowano
  • Zasłużeni forumowicze
Za cienki? Na remote wystarczy.
Opublikowano

Na remote ok.

Myślałem o zasilaniu, bo w okolicach akumulatora.

Opublikowano
tylko pytanie co kabel remote robi kolo aku? przeciez jego sie ciagnie z radia do wzmacniacza aby jak wylaczysz radio to i wzmak sie wylaczal. Chyba ze mial takie rozwiazanie: AKU > przycisk ON/OFF > WZMAK ale kto w tych czasach to robi? :D co do końcówki chinchow to napewno beda pod tylną kanapą skoro nie ma ich w bagazniku (ewentualnie pod plastikową listwą progu bo moze do tego momentu wyciagnal i dalej mu sie nie chcialo :P