Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie jako, że 3 miesiąc szukam bmw jadę obejrzec kolejne, patrzyłem zawsze do 2.0 wpadła mi w oko jedna 2.2 sama benzyna boję się o spalanie, co powiecie ogólnie z częściami i awaryjnością?

I zastanawia mnie bo pisze, ze to 320 benzyna ale chyab 320 nie miały 170 koni? prawda? To jest 323? Czy... ? Liczę na pomoc

Chce jutro obejrzeć

http://allegro.pl/bmw-e46-320-2-2-b-oryginal-m-pakiet-serwis-zde-iwl-i3384985551.html

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

To jest benzyna 320i z silnikiem 2.2 170KM.

A auto było już omawiane.

Opublikowano

tak jak napisal mój poprzednik oznaczenie 320i a silnik 2.2b 170KM.

Mam takie autko w Coupe. W sumie to mniejszego silnika napewno bym nie chciał, osobiście celowałem w większy ale takie się trafiło.

Spalanie przy normalnej jeżdzie to w 10 się spokojnie mieści, a w trasie to potrafi pozytywnie zaskoczyć :)

Opublikowano
Gdybym nie miał swojej to już bym po nią pędził :mrgreen: Jedyne na co należy zwrócić uwagę, to na Vanosa czy nie hałasuje przy schodzeniu z obrotów, takie charakterystyczne terkotanie. Koszt wymiany uszczelniaczy z robocizną ok. 500 pln, tyle ostatnio mnie kosztowało, ale warto to zrobić. Poza tym motor super, moja 323 w trasie schodzi nawet do 7 l/100, przy równym tempie rzędu 110-130 km/h. Na codzień jeżdżąc do pracy (trasa mało ekonomiczna) pali ok. 8-9 l/100. Mało kiedy ogląda obroty powyżej 2500 obr./min, praktycznie od 1500 obr./min. można jechać na każdym biegu :cool2:
A wszystko to przez REKINA ;-)