Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

potrzebuje prostego patentu na automatyczne wyłączenie pompy paliwa przy przłączeniu na gaz.

narazie założyłem zwykły przełącznik i wyłączam ja ręcznie,

moze ktoś wie jak to zrobić żeby pompa wyłączała sie z automatu?

Opublikowano

Lepiej dla układu benzynowego jeśli pompa pracuje cały czas poziom paliwa musi być wtedy powyżej rezerwy :!:

Na allegro można znaleźć różne odcinki pompy paliwa.

Wyłącz światła w dzień - wróć do normalności !!!
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Posłuchaj kolegów...
Kai
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Zgadza sie.Pompa paliwa musi pracowac,w celu chlodzenia wtryskow.
nie jedź szybciej niż myslisz...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Jest jeszcze jeden plus nie odcinania pompy: wyobraź sobie sytuację, że wyprzedzasz i zacznie ci brakować gazu. Przełączasz wtedy na benzynę i reakcja jest natychmiastowa. Każde opóźnienie o ułamek sekundy może cię kosztować więcej, niz zaoszczędzisz na prądzie.
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano
Witam ja posiadam odciecie isobie chwale bo spaliłem juz raz pompe.Zakładasz przekaznik NONC tak go nazywaja. Sam zakładałem proste Po ustawieniu centralki benzyna gaz pompa wyłacza sie automatycznie po przejsciu na gaz.CZyli wpinasz go w zasilanie pompki plus lub minus i do przewodow z centralki ktore załaczaja elektro zawor np na parownik.Odpalasz na benzynie dodajesz gazu przełacza ci sie na gaz i w tym momencie odcina ci pompe po zgaszeniu wraca do punktu wyjscia POWODZENIA
Opublikowano

Pompę spaliłeś prawdopodobnie z powodu zbyt niskiego poziomu paliwa w baku. Jest ona przystosowana do pracy ciągłej, więc nie pali się bez powodu.

Jak już pojeździsz trochę z tym odcięciem pompy to napisz jak tam mają się twoje wtryskiwacze.

Opublikowano
A po co zaklada sie takie odcięcia pompy? wystarczy zawsze miec pare litrów paliwa w baku i po kłopocie. Pompa sie sama z siebie nie spali
Radość z jazdy!!
Opublikowano

WItam,

oprócz BMW mam Scorpio 2.9. Odcięcie paliwa od 4-ch lat. Żadnych problemów z wtryskami. Nie wiem dlaczego działająca pompa ma mieć coś wspólnego z chłodzeniem wtrysków. Trzyma tylko ciśnienie i tyle. Paliwo i tak nie przepływa. Przy odcięciu pompa (tak samo jak i bez) nalezy tylko pamiętać aby pojeździć od czasu do czasu na benzynie. Sensowne jest odcięcie jeżeli popatrzymy na zużycie pompy paliwa. Moi znajomi bez odcięcia juz powymieniali ;)

Opublikowano
:duh: a później będziesz szukał listwy wtryskowej, albo pompy paliwa :mad2: nie kombinuj pompa ma pracować cały czas

ja mam odciecie pompy zrobilem 40 tyskm na gazie i dwa razy wymienialem wtryski :(

518i LPG - wersja poscigowa :)
Opublikowano

Co niektorym proponowalbym przeczytanie ksiazki pt. "Silniki Spalinowe" :wink:

Jak sie komus wtryski nie zapiekly to chyba ma po prostu dziwne szczescie.

Opublikowano
Mam odciecie od 2 lat i nic wtryski ok Pracowałem jako mechanik w pewnym serwisie ASO i do wszystkich aut z gazem zakładałem odciecie bo ludzie zapominali o ilosci paliwa i palili pompy potem ludzi chwalili rzadnych problemow z wtryskami