Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Mam taki problem z kluczykiem BMW tego typu że otwiera mi zamki dopiero z metra, dalej już nie działa. O co w tym chodzi ? Z góry dziękuje za odpowiedź.

Opublikowano
Czyli tak 15 godzin :) ? A żeby się ładował to wystarczy że będzie w pozycji 0 w stacyjce czy musi być przekręcony na 1 lub 2 ?
Opublikowano
Kluczyk aby był ładowany musi być przekręcony.

Pozdrawiam,

ecml

ja wymieniłem akumulatorek czy baterie.. i było bez problemu...

Opublikowano

To jeszcze chyba kwestia jakiego typu kluczyk - w starszych była wymienialna bateria, w nowszych jest akumulatorek ładowany ze stacyjki.

Pozdrawiam,

ecml

Opublikowano
Ja mam ładowany ze stacyjki, nie rozkręcalny kluczyk. Podładuję i zobaczę co z tego będzie :)
Opublikowano
Jakby co to można wymieniać akumulatorki w "diamentach", tyle że trzeba przelutować jeden przewodzik i zakodować centralny zamek.
Opublikowano
Jako że nie chce otwierać kolejnego tematu, mam problem z otwarciem auta naciskam przycisk otwarcia ta strzalke , bolce z dzwi wyskakuja, światełko w samochodzie sie zapala ,a łapie za klamke to dzwi dalej zamkniete ?
Opublikowano
Teraz nie wiem jakim cudem ,ale sie otwieraja normalnie. Podejrzewam że możę być to problem coś z drzwiami, bo ogolnie drzwi sie cieżko otwieraja , i jak sie zamyka to też trzeba delikatnie mocniej "trzasnąć" z tego co czytałem rozwiazaniem problemu może być psikniecie wd w miejsce tego mechanizmu otwierania i zamykania drzwi.
Opublikowano

Zostawiłem kluczyk pierwszy w którym zasięg był coraz bardziej słabszy na całą noc aby się ładował po ładowaniu działa jeszcze gorzej, teraz z 0,5 nawet nie chce otworzyć drzwi, tylko z 10 cm dopiero daje radę. Da radę na to coś poradzić ?

Wyszukałem problem w internecie i znalazłem takie coś:

"Try this. take the end of the key and touch it to your chin and look at the car and then unlock/lock it . The key is charged when its in the ignition "

I wiecie że to naprawdę działa, bo używa głowy jako anteny, ale ciągle nie rozwiązuje to mi problemu z zasięgiem w kluczyku...

Opublikowano
Zostawiłem kluczyk pierwszy w którym zasięg był coraz bardziej słabszy na całą noc aby się ładował po ładowaniu działa jeszcze gorzej, teraz z 0,5 nawet nie chce otworzyć drzwi, tylko z 10 cm dopiero daje radę. Da radę na to coś poradzić ?

Wyszukałem problem w internecie i znalazłem takie coś:

"Try this. take the end of the key and touch it to your chin and look at the car and then unlock/lock it . The key is charged when its in the ignition "

I wiecie że to naprawdę działa, bo używa głowy jako anteny, ale ciągle nie rozwiązuje to mi problemu z zasięgiem w kluczyku...

Większej bzdury nie słyszałem :D

HAhahah

Opublikowano
Z tym ladowniem kluczka to jest prawda. Laduje sie indukcyjnie w stacyjce. Polecam przeczytac instrukcje obslugi. Tam wszystko jest opisane + duzo innych ciekawostek. Jest tez wspomniane, zeby zapasowy kluczyk raz czy dwa razy do roku wziać na "przejazdzke" zeby sie podladowal.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Ja mniej więcej co 3 miesiące zmieniam kluczyki i nie mam problemu a patent z głową działa :mrgreen:

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano

Patent jest dosłownie z głową :)

W instrukcji znalazłem info, że kluczyk laduje się podczas jazdy i ten drugi kluczyk trzeba doładować podczas dłuuuuugiej jazdy, tak jak ktoś napisał zrobię sobię rundkę do Paryża i z powrotem i powinien być naładowany :)