Skocz do zawartości

Akcja serwisowa e46 2002-2003? Poduszki powietrzne.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dostałem odpowiedź z ASO BMW, że mój egzemplarz 09/2004 też podlega akcji serwisowej. Poduszka zamówiona, jak przyjedzie będzie kontakt i umawianie się na 1,5godz wymianę.

Możesz opisać proces kontaktowania się z ASO ?

Jestem z wrocławia i może tu mi ktoś pomoże przetrzeć szlaki kontaktu z ASO

• Odpowiedzi 395
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Napisz maila z vin-em i dostaniesz odpowiedź czy się łapiesz czy nie.

Mój czarnuch

Drugi czarnuch-540i

E32 740IL

Kupię do e46 sedan przedlift:

- maskę cosmosschwarz 303

- osłonę dźwigni automat 51167059413 ("-" do przodu)

- listwę spryskiwaczy mgłowych polift (303 cosmosschwarz)

Najlepiej Dolny Śląsk, tel. 782-784-200.

Opublikowano
Dostałem odpowiedź z ASO BMW, że mój egzemplarz 09/2004 też podlega akcji serwisowej. Poduszka zamówiona, jak przyjedzie będzie kontakt i umawianie się na 1,5godz wymianę.

Mail już był napisany wcześniej, ale proszę: [email protected]

Piszesz na ww. adres , że dowiedziałeś się do akcji, masz E46 o numerze VIN: xxxxxxx

I czy kwalifikujesz się do wymiany.

Potem masz odpowiedź i moja brzmiała:

"w odpowiedzi na Pana dzisiejszą wiadomość informuję, iż Pana BMW E46 o numerze VIN xxxxxxx zostało objęte akcją techniczną dotyczącą poduszek powietrznych. W związku z tym prosimy o kontakt z najbliższym autoryzowanym serwisem BMW."

Można kontaktować się oczywiście najpierw z lokalnym ASO, ale jakoś wolałem z BMW polska najpierw się upewnić.

Zadzwoniłem do lokalnego ASO, w moim przypadku lubelskiego, Pan tam też sprawdził VIN i obiecał oddzwonić po sprawdzeniu czy mają poduszki. Oddzwonił po jakichś 10-15min i umówił mnie za 3dni.

W moim przypadku akcja trwała 45min. Wszystko grzecznie i kulturalnie. Nawet dwukrotnie Pan mnie przepraszał, iż w związku z odłączeniem akumulatora to zresetował się licznik kilometrów. Tyle.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Jestem z wrocławia i może tu mi ktoś pomoże przetrzgeć szlaki kontaktu z ASO

Hehe proces to za dużo powiedziane. Napisałem maila do lokalnego ASO z prośbą o sprawdzenie po VINie, czy łapę się na wymianę. Miły pan odpisał, że tak i że zamawia dziś poduszki i skontaktuje się jak przyjdą, żeby się umówić na 1,5 godz wymianę.

Opublikowano

No przeciez ja bylem, we Wroclawiu, bo stad tez jestem. Konkretnie w Inchcape, bo innego ASO u nas nie ma. Nie wiem o jakim katowaniu sie mowisz w ogole.

Jeden telefon ode mnie, potem jeden od nich zeby ustalic date, szybka wymiana. Wyjechalem czysciutkim samochodem i to tyle.

Mam same pozytywne wrazenia. Akcja jest dobrowolna, jak masz uprzedzenia, lepiej nie jedz, bo potem jeszcze po nocach nie bedziesz mogl spac...

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Witam dziś byłem na akcji wymiany poduszki w M-Cars Kraków, maila napisałem do nich 26 marca po godzinie dostałem odpowiedz, że moja betka z grudnia 2004 łapie sie na akcje cała operacja trwała ok 1,5 godz w raz z przegladem na ktorym wyszło ze mam lewy lącznik stabilizatora do wymiany. Ogólnie jestem zadowolony z uslugi poduszki mają na miejscu wiec nie trzeba czekac.
Opublikowano

Mail już był napisany wcześniej, ale proszę: [email protected]

Piszesz na ww. adres , że dowiedziałeś się do akcji, masz E46 o numerze VIN: xxxxxxx

I czy kwalifikujesz się do wymiany.

Potem masz odpowiedź i moja brzmiała:

"w odpowiedzi na Pana dzisiejszą wiadomość informuję, iż Pana BMW E46 o numerze VIN xxxxxxx zostało objęte akcją techniczną dotyczącą poduszek powietrznych. W związku z tym prosimy o kontakt z najbliższym autoryzowanym serwisem BMW."

Można kontaktować się oczywiście najpierw z lokalnym ASO, ale jakoś wolałem z BMW polska najpierw się upewnić.

Zadzwoniłem do lokalnego ASO, w moim przypadku lubelskiego, Pan tam też sprawdził VIN i obiecał oddzwonić po sprawdzeniu czy mają poduszki. Oddzwonił po jakichś 10-15min i umówił mnie za 3dni.

W moim przypadku akcja trwała 45min. Wszystko grzecznie i kulturalnie. Nawet dwukrotnie Pan mnie przepraszał, iż w związku z odłączeniem akumulatora to zresetował się licznik kilometrów. Tyle.

dzięki skorzystałem z twojej podpowiedzi napisałem maila i okazało się że mój również jest objęty akcją. Jak załatwię dam znać jak poszło będę załatwiał w Warszawie w Auto Fusie .. Podobno największy dealer w Polsce ciekawe jak potraktują :)

BUNIA :)
Opublikowano
Słuchajcie byłem wczoraj w BMW Bawaria Motors w Jankach kupić nakrętkę do kół i dowiedziałem się, że moje auto jest objęte akcją serwisową na poduszkę powietrzną pasażera. Kazali się umówić na wymianę. Moje auto jest z 2000 roku.
Opublikowano
Normalny mam samochod tylko zgubilem nasadke do odkrecenia srob zabezpieczajacych. Odebralem ja i juz mam. Koszt. 35 zeta.
Opublikowano
Również i moją E46tke objęła akcja techniczna wymiany poduszki pasażera. Polecam współpracę z serwisem BMW Bawaria Motors Janki. Obsługa, klimat i otoczka związana z pobytem w serwisie na najwyższym możliwym poziomie dobrego obyczaju. Sama akcja techniczna to kwestia ok 1 godziny. Gorąca herbata wypita, najnowsze modele BMW obejrzane, auto "naprawione", umyte i odkurzone :cool2: Jeszcze raz szczerze polecam.
Opublikowano
Ja z auto fusa na ostrobramskiej w Wawie rezygnuje. Porażka według pana wymiana trwa ... uwaga 3 Godziny !!!!!!! jak się zapytałem czemu tak długo to zaczął mi bajki opowiadać o myciu sprzątaniu o sprawdzeniu stanu technicznego itd itp. Powiedziałem że tymi dodatkami do wymiany poduchy nie jestem zainteresowany bo stan auta swojego znam i sam go sprzątam i myje. To oburzył się że taki mają standard. Czyli innymi słowy naciągają innych klientów i robią w bambuko mówiąc o trwaniu napraw. Przy normalnych naprawach aż bałbym się zostawić auto u nich ze względu że przy wymianie filtra powietrza będą sprzątać czyścić i myć auto a potem powiedzą 500 :)
Opublikowano

To oni mnie wzywaja i tylko na to wyrazam zgode o obejmuje akcja. Jak maja takie standardy ze sprzataja i myja to na ich koszt bo inaczej nie zgadzam sie.

po swojej robocie powinni posprzatac.

Opublikowano
To oni mnie wzywaja i tylko na to wyrazam zgode o obejmuje akcja. Jak maja takie standardy ze sprzataja i myja to na ich koszt bo inaczej nie zgadzam sie.

po swojej robocie powinni posprzatac.

zgadzam się .... ale jeśli taka czynność im zajmuje 3 godziny to albo ktoś tego zrobić nie potrafi albo ściemniają. Inna sprawa że w moim przypadku to miało być gratis i za to nikt nie oczekiwał kasy. Ale czy ja muszę sobie tego nie życzyć jeśłi to ma tyle trwać?

Opublikowano

Bo to po mojemu nie jest tak:

Nie mogą powiedzieć że w ramach akcji serwisowej wymienią poduszkę w ciągu godziny bo jakby ktoś przyjechał do serwisu w takiej sprawie ale poza akcją serwisową to musieli by powiedzieć że potrwa to godzinę i by zarobili za jedą roboczogodzinę. A tak zarobią za trzy roboczogodziny.

Po prostu biznes.

Opublikowano

Dzwoniłem przed chwila do serwisu w Toruniu (mam najbliżej) i moje auto jest objęte akcją. Mila Pani poinformowała mnie, że czas trwania operacji to 1,5 - 2h. Umówiony jestem dopiero na 21 maja bo tak mi akurat najbardziej pasuje.

Pytanie mam w związku ze sprzecznymi informacjami z tego tematu:

W ramach tej akcji sprawdzają stan techniczny, odkurzają i myją auto - rozumiem że jest to usługa darmowa przy okazji wymiany poduszki?

Nie chciałbym być niemiło zaskoczony, gdy po całej akcji wystawia mi rachunek...

Opublikowano
Wymiana poduszki na pewno a czy stan techniczny i sprzątają auto to nie wiem. Ktoś wyżej pisał o tym. Ja jeszcze się nie umówiłem i nie byłem na wymianie.
Opublikowano
Ja jadę jutro na wymianę poduszki do Warszawy:)

To napisz po wymianie co i jak bo ja dopiero się umawiam.