Skocz do zawartości

BMW e60 530d 218KM chip

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.Mam pytanie.Czy ktoś z was zwiększał moc w tym samochodzie z tym silnikiem ?? jak zachowuje sie samochód po???chodzi mi o to czy nie kopci,czy pracuje cicho itd.Czy ogólnie polecacie zabieg i ewentualnie gdzie to robić ??ile kosztuje??
Opublikowano
tak , wielu zwiększało moc ... nie rozumiem pytania o zachwoanie po zmianie softu ... czy czuć zmianę ? owszem , po modyfikacji będziesz się zastanawiał czemu tak długo czekałes ...

SPECIAL REMAPPING SERVICE - SOFTWARE ENGINEERING - IDA PRO

Chiptuning Łódź

ŁÓDŹ BYDGOSZCZ BIRMINGHAM LONDON

https://www.tc-performance.com/

Opublikowano

Najpierw sprawdź porządnie auto pod kątem mechaniki i zrób diagnostykę osprzętu.

Potem sprawdź na hamowni jaką masz aktualnie moc, bo to wiele Ci powie o kondycji samochodu.

Potem możesz podjąć decyzję o zwiększeniu mocy!

Opublikowano
Najpierw sprawdź porządnie auto pod kątem mechaniki i zrób diagnostykę osprzętu.

Potem sprawdź na hamowni jaką masz aktualnie moc, bo to wiele Ci powie o kondycji samochodu.

Potem możesz podjąć decyzję o zwiększeniu mocy!

to są podstawowe rzeczy które trz\eba zrobić przed zmianą softu ...

Chiptuning Łódź

Opublikowano
cześć, wiadomo coś o przybliżonych koszcie i ewentualnym przyroście mocy ?
Opublikowano
cześć, wiadomo coś o przybliżonych koszcie i ewentualnym przyroście mocy ?
Opublikowano
  • Autor
koszt to 700zł a moc po zabiegu ok 260KM i 560-580NM.Boje się tylko tego ze samochód bedzie zostawiał zasłonę dymną jak nie jeden który widziałem po chipie
Opublikowano
tak to jest koszt tego zabiegu e tym modelu z diagnostyka i hamownia , nie ma mowy o żadnej zasłonie dymnej :) to jest partacka robota jesli cos takiego się dzieje ...

Chiptuning Łódź

Opublikowano
Ja mam u siebie z tego samego silnika zrobione 263PS i 571Nm. Jeździ się świetnie :wink: Żałuję tylko że ja pisze TC nie zrobiłem tego wcześniej :norty:
Opublikowano
  • Autor
i nie masz problemów z kopceniem??? gdzie robiłeś i w jakich pieniądzach??
Opublikowano
trochę mnie to martwi że społeczeństwo chiptuning/ remapping postrzega z zasłoną dymną za autem ... :?

Chiptuning Łódź

Opublikowano
  • Moderatorzy
trochę mnie to martwi że społeczeństwo chiptuning/ remapping postrzega z zasłoną dymną za autem ... :?

Nie generalizuj. Ja kopcenie z diesla kojarzę ze zdezelowanymi Passatami i Golfami z reguły z rejestracjami zaczynającymi się od 3 liter, czyli z mniejszych mieścin i wiosek. Ale taki właściciel jest dumny, bo przecież jeździ "paskiem tdi sprowadzonym z Niemiec", czyli najlepszym autem dla polskiego rolnika. Poza tym jak masz lejące wtryski czy ogólnie zużyty silnik to on kopci nawet bez tuningu.

Opublikowano
  • Autor
z tym stwierdzeniem zupełnie się zgadzam.Poprostu ze tak powiem wole przeprowadzić wywiad środowiskowy przed ulepszeniem czegoś co i tak jest fabrycznie zadowalające;) ale skoro za nie duże pieniądze można mieć wiekszą frajdę to raczej warto spróbować :)
Opublikowano

Ja bym Ci polecil G-cs tuning kolega jest na forum bardzo dobry w tym temacie .

Ja robilem u niego moja bunie i jestem b. zadowolony

Opublikowano
Ja też polecam Grześka z GC-S. Chłop podchodzi indywidualnie do każdego auta i zna się na rzeczy!
Opublikowano
Wie ktoś gdzie w krakowie bądź okolicach mogę zchipować auto ?
Opublikowano

No przecież chłopaki piszą...

Gcs Tuning

Tez polecam

Opublikowano
Jetronic Wrocław - Bobik, mistrz ! :)
Why so serious... ?
Opublikowano
koszt to 700zł a moc po zabiegu ok 260KM i 560-580NM.Boje się tylko tego ze samochód bedzie zostawiał zasłonę dymną jak nie jeden który widziałem po chipie
tak to jest koszt tego zabiegu e tym modelu z diagnostyka i hamownia , nie ma mowy o żadnej zasłonie dymnej :) to jest partacka robota jesli cos takiego się dzieje ...

Gdzie za 700pln to mozna zrobic z diagnostyka i hamownia? Moze gdzies w Warszawie?

Edytowane przez perconti

Opublikowano
tak możesz podjechac do Nas do Łodzi ...wyjazd do Wawy także mozliwy...ale wiadomo - koszta ...

Chiptuning Łódź

Opublikowano
Witam compsport na swoiej stronie nie widzialem bmw robia inne auta i forum jest bm to po co mieszac trzymajmy sie zasad mimo konkurencji.
Opublikowano
Witam compsport na swoiej stronie nie widzialem bmw robia inne auta i forum jest bm to po co mieszac trzymajmy sie zasad mimo konkurencji.

Robią też inne marki