Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

potrzebuje zakupic czujnik ABS lewy przod.

na allegro jest mnostwo roznych CEN

nowe po 40zł i uzywane po 100.

czy te nowe za 40 sa az tak złe ze nie nalezy ich kupowac??

jak z uzywanymi?? jak sprawdzic czy jest sprawny

czy jest jakas roznica miedzy prawym a lewym

na co zwracac uwage i jak wybrac wlasciwa oferte

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

Czujniki tylko ori i najlepiej nowe.

Na forum jest setki tematów o zamiennikach różnych czujników. One po prostu nie działają i jest to wywalenie pieniędzy w błoto.

Opublikowano

Miałem do wymiany czujnik tylny prawy, kupiłem najtańszy coś około 50zl i jeżdżę już 1.5 roku i wszystko jest OK.

Co do kupowania oryginałów to się zgodzę z przedmówcą, zamienniki nie chcą chodzi w tych samochodach (przekonałem się na własnej skórze z czujnikiem wałka) ale u mnie chodzi i działa elegancko ten czujnik ABS.

Opublikowano
Ja mam na ten temat inne zdanie. Uzywke czujnika z 15 letniego auta Ci nie polece. Czujnikowi nalezy sie juz od dawna emerytura :P Nowy ori to IMO strata kasy. Plastikowe i gumowe elementy sa juz wykle tak kruche, ze przy demontazu taki czujnik sie rozpada. Mnie tani czujnik w e36 przyprawil o zawrot glowy. Po kilkunastu km wywalal blad, slychac bylo zaklocenia w CB i abs uruchamial sie troche za wczesnie. Warto kupic siemensa lub ATE- inne bym odpuscil. To tak z wlasnego doswiadczenia.
Opublikowano

Moim zdaniem używka jest wystarczająco dobra i może pojeździć następne 15 lat w aucie.

Zamienników bym nie brał.

Opublikowano

dzieki chlopaki- wybór podjęty- kupie ori uzywke.

jesli moglbym jeszcze podpiąc tutaj identyczne pytanie o halogeny do M-pakietu- kupil ktos z was podrobki po 125 za sztuke??

zalezy mi na tym aby wygladało swieżo bo jednak uzywka bedzie mocno wypiaskowana.

czy te podrobki dzialają OK??

Opublikowano

. Warto kupic siemensa lub ATE- inne bym odpuscil. To tak z wlasnego doswiadczenia.

osobiście polecam jeszcze zamiennik z febi , ja 2 lata mam taki i jest ok

Opublikowano
Jak masz kase to nie żałuj i kup nowy ATE. Ostatnio u mnie wymieniałem dwie sztuki i wszystko gra. Jeśli kogoś kupuje bmw to powinien liczyć sie niestety z dość dużymi kosztami utrzymania tego auta. Pozdrawiam