Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, słychać dziwne brzęczenie w środku w kabinie, link z filmikiem nizej. Samochod był zgaszony po jeździe i stał jakies 15 minut wróciłem i tak własnie brzęczało, ale nie zawsze tak sie dzieje, nieraz chwilkie słychac taki dzwiek i cisza,Mam nadzieje że to nic poważnego :) No i prosba do Waso rozszyfrowanie Dzwięku :)

Pozdrawiam :)

Opublikowano

Poduszki silnika i skrzyni są ok?

Często wibracje przenoszą się na budę.

Niektóre osoby mogłyby się zabić, skacząc z poziomu swojego "ego" na poziom swojego IQ

..............................................................................................

Freude am fahren

Moje auto - http://www.bmw-klub.pl/forum/viewtopic.php?f=159&t=190785

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
I to normalny objaw? Jeżeli tak jest po wyjęciu kluczyka ze stacyjki to wszystko jest ok ? Bo u mnie również dokładnie to samo ma miejsce i mnie zaciekawiło. :)
Opublikowano
Wygląda na to, ze to wiatraczek w panelu sterowania klimatronikiem. To, że pracuje to normalne, bo wymusza obieg powietrza przez czujnik temperatury, który bada temperaturę wewnątrz kabiny. A to, ze trochę hałasuje to może wystarczyłoby go przeczyścic trochę. Spróbuj wyjąc panel sterowania klimatronikiem i bedzie miał wtedy ten wiatraczek na widoku. Tylko delikatnie, zebys kurz wyciągał odwrotna drogą jak wchodzi. Bo jak zaczniesz dmuchac i machac pedzelkiem to mozesz zaszkodzic
Opublikowano
U mnie też takie "buczenie" Bunia wydaje, to co mnie tylko zdziwiło ma to miejsce również po wyjęciu kluczyka ze stacyjki, kiedy teoretycznie wszystko jest wyłączone :roll:
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Nigdy nie jest tak, że po wyjęciu kluczyka wszystko jest wyłączone. Choć tego z zewnątrz nie widać, jeszcze sporo się wtedy dzieje. W tym również chodzi wiatraczek panelu klimy, który w sprawnym aucie wyłącza się dopiero po ok. 15 minutach.