Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema.

Podczas jazdy znosi mi moje bme e36 coupe gdy wjezdzam w male kolejiny na drodze... luzow na kierowmicy nie mam, wiec wie ktos jaka moze byc tego przyczyna?

DZIEKI!

Opublikowano
zewnętrzne sworznie wachacza może??

Może być - też mnie tak nosi w koleinach a mam luz na sworzniu z prawej strony - czekam na cieplejsze dni żeby go wymienić.

Opublikowano

Kolego - jezeli nigdy nie robiles remontu tylnego zawieszenia to teraz ku temu najlepszy moment.

Do wymiany wszystkie tuleje, także belkowe. Koszt 600zl + robota. Wymiana pojedynczych elementow nie ma sensu - po ruszeniu czegokolwiek trzeba ustawiac geometrie.

Opublikowano

u nie w compacie to samo... pojechalem na stacje zeby srawdzic zawieszenie, zero luzów, ani przód ani tyl, z przodu gumy a centryczne, wymieniony magiel(używka) usawiona zbierznosc i dalej na koleinach pływa... opony to 205/55/16

juz nie wiem w czym szukac

Opublikowano
u nie w compacie to samo... pojechalem na stacje zeby srawdzic zawieszenie, zero luzów, ani przód ani tyl, z przodu gumy a centryczne, wymieniony magiel(używka) usawiona zbierznosc i dalej na koleinach pływa... opony to 205/55/16

Zmień opony np tył z przodem. Ja tez szukałem nie wiadomo czego a była wina opon.

Opublikowano

Zobacz czy trzęsie Ci kierownicą przy hamowaniu z dużych prędkości.

Może masz tarcze krzywe. I kołem troszkę buja :P

Opublikowano

Z przodu mam oponki 205/40/17" na alusach 8j a z tylu naciagane 225/45/17" 9,5j

Dzieki chlopaki za podpowiedzi.

Wezme pod uwage wasze rady i jak sie ociepli to postaram sie to zrobic

Pozdro dla wszystkich!

Opublikowano
mam ten sam problem, opony 205/55/16 byłem u mechanika i okazało się że tuleje na tylnych wahaczach są do wymiany (te pod progami), jak wymienie to dam znać czy pomogło:)
Opublikowano
ja jak kupiłem autko mialem rózne rozmiary opon z przodu i z tylu. z tylu 195/65/15, z przodu 185/65/15 i mnie nosiło na koleinach. założyłem zimówki jednego rozmiaru i jak ręką odjął.
Opublikowano

Zmień opony np tył z przodem. Ja tez szukałem nie wiadomo czego a była wina opon.

tu jsst problem bo byly jakies stare lato zalozone i teraz sa 2 letnie zimy zalozone i to samo ...

Opublikowano
kolego ale co ma to do plywania?? jesli by były wybite to ok ale sa prawie ze nowe... w kazdej jednej e36 jaka miałem miałem takie same sworznie i nie było problemów
Opublikowano

Ja tez mialem je prawie nowe i auto pływało. Zmieniłem je na pełne, wraz z drążkami, końcówkami

drążków (te elementy miałem stare choć luzów nie dało się wyczuć) i auto zaczęło o wiele lepiej jeździć. Jedynie przy bocznym wietrze trzeba uważać.

W e36 zużywa się wiele elementow zawieszenia, przez co wymiana pojedynczych :wink: części nie ma większego sensu. Jeżeli upierasz się że przód masz w porządku to zrób pełnu remont tyłu.