Skocz do zawartości

Dlaczego znosi w koleinach

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema.

Podczas jazdy znosi mi moje bme e36 coupe gdy wjezdzam w male kolejiny na drodze... luzow na kierowmicy nie mam, wiec wie ktos jaka moze byc tego przyczyna?

DZIEKI!

Opublikowano
zewnętrzne sworznie wachacza może??
X2 M35i
Opublikowano
zewnętrzne sworznie wachacza może??

Może być - też mnie tak nosi w koleinach a mam luz na sworzniu z prawej strony - czekam na cieplejsze dni żeby go wymienić.

Opublikowano

Kolego - jezeli nigdy nie robiles remontu tylnego zawieszenia to teraz ku temu najlepszy moment.

Do wymiany wszystkie tuleje, także belkowe. Koszt 600zl + robota. Wymiana pojedynczych elementow nie ma sensu - po ruszeniu czegokolwiek trzeba ustawiac geometrie.

Opublikowano

u nie w compacie to samo... pojechalem na stacje zeby srawdzic zawieszenie, zero luzów, ani przód ani tyl, z przodu gumy a centryczne, wymieniony magiel(używka) usawiona zbierznosc i dalej na koleinach pływa... opony to 205/55/16

juz nie wiem w czym szukac

Opublikowano
u nie w compacie to samo... pojechalem na stacje zeby srawdzic zawieszenie, zero luzów, ani przód ani tyl, z przodu gumy a centryczne, wymieniony magiel(używka) usawiona zbierznosc i dalej na koleinach pływa... opony to 205/55/16

Zmień opony np tył z przodem. Ja tez szukałem nie wiadomo czego a była wina opon.

Opublikowano

Zobacz czy trzęsie Ci kierownicą przy hamowaniu z dużych prędkości.

Może masz tarcze krzywe. I kołem troszkę buja :P

Opublikowano
  • Autor

Z przodu mam oponki 205/40/17" na alusach 8j a z tylu naciagane 225/45/17" 9,5j

Dzieki chlopaki za podpowiedzi.

Wezme pod uwage wasze rady i jak sie ociepli to postaram sie to zrobic

Pozdro dla wszystkich!

Opublikowano
mam ten sam problem, opony 205/55/16 byłem u mechanika i okazało się że tuleje na tylnych wahaczach są do wymiany (te pod progami), jak wymienie to dam znać czy pomogło:)
Opublikowano
ja jak kupiłem autko mialem rózne rozmiary opon z przodu i z tylu. z tylu 195/65/15, z przodu 185/65/15 i mnie nosiło na koleinach. założyłem zimówki jednego rozmiaru i jak ręką odjął.
Opublikowano

Zmień opony np tył z przodem. Ja tez szukałem nie wiadomo czego a była wina opon.

tu jsst problem bo byly jakies stare lato zalozone i teraz sa 2 letnie zimy zalozone i to samo ...

Opublikowano
Jezeli masz zewnetrzne sworznie z modułem komfortu to zmień je na wzzmocnione, pelne. To sporo poprawia.
Opublikowano
kolego ale co ma to do plywania?? jesli by były wybite to ok ale sa prawie ze nowe... w kazdej jednej e36 jaka miałem miałem takie same sworznie i nie było problemów
Opublikowano

Ja tez mialem je prawie nowe i auto pływało. Zmieniłem je na pełne, wraz z drążkami, końcówkami

drążków (te elementy miałem stare choć luzów nie dało się wyczuć) i auto zaczęło o wiele lepiej jeździć. Jedynie przy bocznym wietrze trzeba uważać.

W e36 zużywa się wiele elementow zawieszenia, przez co wymiana pojedynczych :wink: części nie ma większego sensu. Jeżeli upierasz się że przód masz w porządku to zrób pełnu remont tyłu.