Skocz do zawartości

325i | Nie miała baba kłopotu.... - dławi się...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
... i kupiła BMW :twisted: ( a raczej facet )... i teraz od dwóch (2) tygodni siedzi w garażu ... bo jest problem, który występuje gdy silnik jest ciepły ( zarówno na LPG jak i beznynie ).. a mianowicie w podczas przyspieszania ( od 2500obr/min ) silnik sie dławi.. efekt taki jakby by brakowało paliwa, badź przestawał palić jeden gar.. co dziwne czase po odpuszczeniu pedału.. i ponownym wciśnieciu zaczyna przyspieszać .. po przekroczeniu 3500-4000obr/min ciągnie już dobrze... Czasem na wolnych obrotach lekko telepie ale nie zawsze..jak nie telepie na wolnych to przyspiesza OK... obroty nie falują .. Powoli zaczyna mi brakować pomysłów.. Świece są nowe NGK, wyczyszczony "silniczek krokowy", wymieniona sonda l, reaguje na odpinanie przepływomierza ( z odpiętą przepływka efekt jest ten sam )... sprawdzony czujnik TPS ( zamknięta przepustnica 0.4V, otwarta na max 4,3V - napięcie zmienia się płynnie )... Rozebrałem też komputer ( Motronic xxx-002 ).. wyczyściłem wtyki i przelutowałem gniazda ( były zimne luty ).... Może macie jakies pomysły ? :modlitwa:
Opublikowano
A filtry powietrza, paliwa, gazu czyste? Kable WN, cewka bez przebić?
Wyłącz światła w dzień - wróć do normalności !!!
Opublikowano
Filtra benzyny nie sprawdzalem ale LPG powienien byc czysty bo instalacja ma 6msc... Kabli WN w silniku M50 nie ma, bo na kazda swiece jest osobna cewka bezposedenio do swiecy i one dzialaja...
Opublikowano
nie, nie mierzylem kompresji... zakladam, ze gdyby bylo cos nie tak w tej kwesti to nie byloby mowy o czasowych poprawach... bardziej stawialbym na jakis popychacz...?
Opublikowano
kiedyś miałem podobny problem w senatorze zaraz po montażu gazu.Okazalo sie że mikser gazu jakiś byl za wąski .Wyrzuć go i sprawdź auto na PB.
BMW 525i od 340 dni---------wcześniej e23, 732i--------- tylko automat!
Opublikowano

Mikser gazu Ml94EP - wersja super.. jeszcze jak bylo wszystko w porzadku auto na LPG bez problemu i czkawek wkrecalo sie na 6tys :norty: ( wyzej nie probowalem )...

Co do cewek... tez mozliwe.. ale widac, ze przy tych cewkach juz ktos kiedys i chyb nie tak dawno kombinowal bo 3 wygladaja na wymienione.

Opublikowano
A mi też się wydaje,ze ceweczki mają przebicie.Załatw jedną dobrą,sprawdzoną cewkę i spróbuj podmnieniać pokolei i próbować.
Opublikowano

Miałem podobnie jak ty - były uszkodzone cewki - sprawdz w ciemnosciach czy nie maja przebicia do masy i czy nie swieca :idea:

Pozdo.

Opublikowano
Cześć Też miałem podobny problem tyle że na benzynie szedł dobrze a po przełączeniu na gaz jak sie nagrzał nie wchodził na obroty. Była padnięta jedna cewka. Dlatego jeżeli nie chodzi też na Pb to widocznie musisz mieć padnięte co najmniej 2 .
Opublikowano

Podłączyłem "dziada" do komputera i pokazał następujący błąd.

(6) Injector Valve - Output Stage.

Po skasowaniu i przejazdzce czy na pb czy lpg błąd powraca.

Opublikowano
Druga sprawa to czasem po przekręceniu kluczyka na zapłon słyszałem okropne buczenie pod kolektorem ( czasem nawet cos tam stukało ).. Po 3 godzinach bojów udało mi się wydostać bez sciagania kolektora dolotowego silnik krokowy.. Co dziwne po podłączeniu go do zasilania w domu _nie brzęczy_ .. sam nie wiem co o tym myśleć... :duh:
Opublikowano
ja mialem dlawienie przy ruszaniu (na benzynie i na gazie) - wine ponosily cewki. po wymianie (na uzywane) bylo ok. teraz problem powraca. jezeli padly te co wstawilem, to kupuje nowe...
Opublikowano
U mnie przy ruszaniu jest wszystko dobrze, problem wystepuje w przedziale 2000-3000/3500obr.. na pewno cos mam nie tak z silnikiem krokowym.. raz cos w nim buczy i bardzo sie grzeje, a raz jest ok.. czasem na wlaczonym zaplonie nonstop cos w nim stukalo.. teraz bedzie zabawa z jego zalozeniem.. chyba nie obejdzie sie bez sciagania kolektora..